Fra fantastisk til forferdelig

REFERAT: Jamie Vardy og co terroriserte United-forsvaret og snudde 1-3 til 5-3.

Louis van Gaal sendte utpå samtlige av sine stjernespisser da Manchester United gjestet King Power Stadium søndag. Alt lå til rette for en målrik affære, og Manchester United håpet å fortsette i samme spor som mot QPR.

Slik gikk det på ingen måte. United fikk en god start, og ledet både 2-0 og 3-1, men på ukarakteristisk vis ga United fra seg ledelsen og endte opp med å tape hele 5-3.

Det var Leicester som fikk den første halvsjansen i kampen. Ulloa steg til værs på bakre stolpe etter et innlegg fra Nugent, men argentineren måtte vente med å oppleve nettsus. Deretter ble Robin van Persie spilt fri av Ángel Di María, men Kasper Schmeichel gjorde en herlig redning.

Et par minutter senere kom imidlertid dansken til kort. Falcao vendte bort Ritchie De Laet, før han slo et milimeterpresist innlegg til Robin van Persie. Nederlenderen stanget ballen via hodet til en Leicester-forsvarer, og Peter Schmeichels sønn var sjanseløs.

Leicester City v Manchester United - Premier League
LOVENDE: Manchester United så lenge ut til å styre mot nok en imponerende seier.

Tre minutter senere kunne United juble igjen. Ángel Di María satte fart fra egen banehalvdel, slapp ballen til Wayne Rooney, før han satte fart mellom Leicester-forsvarerne. Rooney spilte ballen tilbake på perfekt tidspunkt, og argentineren vippet ballen nydelig over Kasper Schmeichel fra 15 meter. Verdensklasse!

Alt skjedde i løpet av få minutter, og kun ett minutt senere reduserte Leicester. Jamie Vardy kom seg rundt på kanten og slo inn. Leonardo Ulloa steg til værs og stanget ballen i De Geas nærmeste kryss, og dermed stod det 1-2 på King Power Stadium.

Etter dette roet kampen seg betraktelig. Ett minutt før slutt fikk United en mulighet til å øke til 3-1, men Ángel Di Marías nydelige bananinnlegg var akkurat for langt for Radamel Falcao.

Andre omgang åpnet med et smell, og Esteban Cambiasso var nær ved å finne Vardy med et hurtig, langt frispark, men ballen var litt for lang. I andre enden var Falcao milimetre fra å øke til 3-1, men skuddforsøket etter pasningen fra Rooney smalt i tverrliggeren.

Etter 57 minutter fant United veien til nettmaskene igjen. Ángel Di María avsluttet etter bra trykk fra gjestene, og Ander Herrera hælflikket ballen utenfor Kasper Schmeichels rekkevidde.

Manchester Uniteds stjernegalleri var i ferd med å stjele overskriftene. Det ville ikke Mark Clattenburg ha noe av, og dømte et hasardiøst straffespark til hjemmelaget. Først ble Rafael snytt for det som i de flestes øyne var et soleklart frispark, før pipeblåseren bestemte seg for å dømme straffe da Jamie Vardy falt lett innefor sekstenmeteren. Fra krittmerket gjorde Nugent ingen feil, og da stod det 2-3.

Målene kom i bølger i denne kampen, og kun to minutter senere smalt Esteban Cambiasso inn utlikningen for hjemmelaget. Det stod 3-3 på resultattavla, med nærmere 30 minutter igjen å spille.

UTLIKNINGEN: Esteban Cambiasso smalt inn utlikningen.

Etter dette gjorde Van Gaal grep for å endre kampbildet. Radamel Falcao ble erstattet av Adnan Januzaj, mens Juan Mata kom inn for Ángel Di María. Vondt skulle imidlertid bare bli til verre. Marcos Rojo spilte ballen til en feilvendt Mata, før venstrebacken selv stakk i angrep. Spanjolen mistet ballen, og Leicester kunne kjøre kontra. Tyler Blackett valgte å støte i Ritchie De Laet istedenfor å falle av, og Jamie Vardy fikk en enkel jobb med å sette ballen bak De Gea etter å ha mottatt ballen.

Da man ikke trodde at det kunne bli verre for United, slapp Tyler Blackett markering altfor lett og kom på etterskudd. Unggutten forsøkte å løpe ham opp, men felte Vardy som bakerste mann og ble sendt rett i dusjen med direkte rødt kort. Denne gangen var det Leonardo Ulloa som fikk sjansen fra straffemerket. Argentineren gjorde ingen feil, og satte inn hjemmelagets femte mål for dagen.

DAGENS MANN: Jamie Vardy noterte seg for én scoring og fire målgivende pasninger.