Fra EM-fest til Ibiza: – Vet ikke hvilken dag det er engang!

I England feires kvinnelagets EM-gull fortsatt. Så stor er ekstasen at det har blitt foreslått at finaledagen skal gjøres til en offisiell fridag i landet.

Ella Toone scoret det første målet i 2-1-seieren mot Tyskland på søndag. Etter mandagens folkefest på Trafalgar Square, bar det rett på ferie.

– Jeg flyr rett til Ibiza i dag! Jeg skal hjem, ordne vippene mine, og reise til Ibiza. Jeg skal være der i en uke tror jeg. Jeg vet ikke hvilken dag det er i dag engang! sa Toone ifølge The Sun.

– Jeg har ikke fått mange timer med søvn. Det tror jeg ikke noen av oss har fått.

England v Germany: Final - UEFA Women's EURO 2022
EM-HELT: Ella Toone scoret på en lobb alene med keeper i finalen mot Tyskland.

På scenen i London kom United-spilleren også med et humoristisk stikk til Harry Kane.

I England snakkes det om at finaleseieren vil løfte og endre kvinnefotballen for alltid. Nesten 18 millioner mennesker så kampen på BBC.

– Det var det vi ønsket – å gjøre landet stolt, og kjempe for kvinner og unge jenter. Og jeg tror vi har gjort det for hver eneste kvinne i verden. Det er galskap, når vi ser hva alle sier! sier Toone.

I podkasten «The Game» snakker en emosjonell Casey Stoney om Englands EM-gull og forteller at hun har grått siden seieren.

– Det de gjorde endrer alt! sier den tidligere United-treneren i klippet nedenfor.

Etter ferien på Ibiza returnerer Toone til Manchester sammen med Mary Earps og Alessia Russo som også spilte store roller i Englands EM-eventyr på hjemmebane.

10. september sparkes WSL-sesongen i gang mot Tottenham på bortebane.