Fra EFL Trophy til EM-kvalifisering

DE UTLÅNTE: Fire United-spillere i aksjon i midtuka.

Landslagsperioden gjør at få av våre utlånte var i aksjon denne midtuka, men noen av dem fra lavere divisjoner var i aksjon.

Blackpool 5-1 Morecambe

I vestkystoppgjøret mot Blackpool fikk Morecambe rett og slett bank. Blackpool er i divisjonen over Morecambe, men de møtes i EFL Trophy, og det ble til slutt altså nokså stygt.

George Tanner spilte hele kampen for Morecambe, og er nok ikke superfornøyd han heller siden han var et del av et forsvar som slapp inn fem mål, men Tanner bidro i det minste med en målgivende pasning til veteranen Kevin Ellisons mål.

STORTAP: For George Tanner og Morecambe, som skal ha vært ok spillemessig.

Leyton Orient 2-0 Southend

Selv ikke i EFL Trophy får Southend til noe nevneverdig. Her ble det tap mot Leyton Orient, en klubb Southend-fansen ikke liker så godt å tape mot selv om det ikke er den viktigste turneringen.

Ethan Hamilton var en av bare tre spillere som startet forrige kamp som startet her, og han skal ha vært blant få spillere som viste positive tegn.

Crewe Alexandra 1-3 Burton Albion

Kieran O’Hara er tatt ut på det irske landslaget på grunn av Keiren Westwoods skade, men fikk lov av det irske fotballforbundet å spille denne EFL Trophy-kampen på Gresty Road før han sluttet seg til den irske troppen.

O’Hara og Burton gikk seirende ut av  kampen etter tre scoringer i førsteomgangen. Han holdt ikke nullen denne gangen, så det ble ikke fire ganger på rad at han klarte det, men uansett ble det seier for Brewers, og O’Hara skal også ha hatt en fin redning i førsteomgangen.

Onsdag flyr O’Hara til Dublin, for å slutte seg til resten av Irland-troppen. Det er vel ikke akkurat ventet at han får spilletid i EM-kvalifiseringskampen mot Sveits, om det ikke skulle skje noe dramatisk på skadefronten, men kanskje får han prøve seg i privatlandskampen mot Bulgaria noen dager senere…?

KAN POTENSIELT FÅ LANDSLAGSDEBUTEN: Kieran O’Hara, her fra fjorårets opphold i Macclesfield.

West Didsbury & Chorlton 2-3 Stalybridge Celtic

Alex Fojticek stod i mål for Stalybridge Celtic da de avanserte til første kvalifiseringsrunde (ja, det høres litt pussig ut) i FA-cupen.

3-2-seieren gjør at de skal møte Marine i kommende helgs cupkamp.

Vi vet foreløpig ikke noe særlig om hvordan Fojticek klarte seg.

Resten av våre utlåntes klubber spilte ikke kamper denne midtuka.