Fra 2-0 til 4-4: – Sesongens kamp!

Mens United-forsvaret klønet mot Wolverhampton, besørget Lionel Messi magi i Spania.

Samtidig som Manchester United rotet bort sin ledelse på Molineux gjorde Barcelona det samme på Estadio de la Cerámica.

Fra benken fikk Messi se Philippe Coutinho og Malcom gi bortelaget en tidlig tomålsledelse.

Men så tok kampen en uventet vending:

• 23. minutt: Chukuwueze reduserer til 1-2.
  • 50. minutt: Karl Toko Ekambi utligner til 2-2.
  • 62. minutt: Vicente Iborra gir Villarreal ledelsen 3-2.
  • 80. minutt: Carlos Bacca øker til 4-2.

Dermed gikk Ernesto Valverdes plan om å hvile Messi til lørdagens storoppgjør mot Atlético Madrid ut av vinduet. Argentineren kom inn på stillingen 2-2 i det 61. minutt og hadde derfor ingen umiddelbar positiv effekt på kampen for Barcelonas vedkommende.

Men i kampens siste ordinære spilleminutt, kort tid etter at Villarreal hadde fått en spiller utvist, gjorde Lionel Messi det Lionel Messi gjør når han er i form.

31-åringen reduserte til 3-4 med et vanvittig frispark som gikk stang inn ved krysset.

– Jeg orker ikke å lete etter ord, sa kommentator Magnar Kvalvik på Strive.

– Fy faen, for et frispark. Fy faen, for en kamp. Fy faen, for en dramatikk. Fy faen, for en fotballspiller. Frisparkscoring i tre seriekamper på rad mot Real Betis, Espanyol og Villarreal. Stratosfærisk! skrev Petter Veland på Twitter.

Fire minutter på overtid kom scoringen som gjør kampen til en av de mest elleville i 2019/20-sesongen. Et hjørnespark endte hos Luis Suarez som klinket ballen i mål på direkten fra 16-17 meter.

Dermed 4-4 og ett poeng for Barcelona.

Barcelona leder 2-0 etter scoringer av Coutinho og Malcom. Villarreal kommer tilbake og snur etter scoringer av Samuel Chukwueze, Karl Toko Ekambi, Vicente Iborra og Carlos Bacca. Barcelona kommer tilbake til 4-4 etter scoringer av Lionel Messi og Luis Suárez. Sesongens kamp! oppsummerte Veland på Twitter.

Til tross for en resultatmessig skuffelse mot 17.-plasserte Villarreal tar Barcelona med seg en positiv opplevelse når de spiller sin generalprøve lørdag kveld. Da tar den spanske serielederen imot Atlético Madrid, som vant sin kamp mot Girona tirsdag.

– Jeg tror dette er en kamp som vil hjelpe oss mye i fremtiden, konkluderte Valverde etter kampen, ifølge Marca.

– Selvfølgelig er vi avhengig av Messi. Alle lag i verden ville vært det, men vi kan også spille uten ham. I de første 15 minuttene var vi ikke avhengige av Messi, og i de siste 15 var vi det.

Slik spilte Barcelona: Marc-André ter Stegen, Sergi Roberto (Ivan Rakitic 73), Samuel Umtiti, Clement Lenglet, Jordi Alba, Arturo Vidal, Sergio Busquets, Arthur (Carlos Alena 73), Malcom, Luis Suarez, Philippe Coutinho (Lionel Messi 61).