Forvirret av TV2?

Supporterklubben har fått flere reaksjoner og spørsmål etter torsdagens ‘TV2 hjelper deg’ om fotballturer til England. Her er mange svar.

muscslogo2– Blir jeg kastet ut fra stadion?

– Er det loddtrekning på flypakker?

– Får jeg ikke billett til kampen når jeg bestiller reise?

– Må jeg bestille hos Thomas Cook?

– Hvorfor var ikke Supporterklubben nevnt?

– Hvorfor koster enn hotellpakke 4000,- kroner når det reklameres for priser fra 2500,-?

Under skal vi prøve å gjennomgå noen hovedtrekk.

Først av alt: Manchester United håndhever reglene om at videresalg av seongkort/kampbilletterer er ulovlig langt strengere nå enn noen gang før.

Manchester United v Norwich City - Premier LeagueDernest:  kjøper du en pakkereise eller billett av Supporterklubben kjøper du en offisiell billett som står i den Supporterklubbens  navn – og du kommer inn på stadion. 

Lovlige aktører

Utover Supporterklubben er den også andre reiseselskap som selger offisielle billetter til Uniteds kamper.

Thomas Cook, som var nevnt i TV2-programmet, har sponsoravtale om å selge såkalte Match Breaks på det internasjonale markedet (Hotell og kampbillett). I Norge samarbeider Thomas Cook blant annet med Ving, som nevnt i TV2-programmet, men også med andre aktører, som Supporterklubbens tidligere reisepartner, Indre Østfold Reisebyrå.

Videre er det andre selskaper som kan ha avtale med Manchester United om videresalg av Executive/Hospitality- billetter på Old Trafford.  Som oftest ender du da opp i en av suitene i kvadrantene (hjørnene) på stadion.

Ulovlige aktører

Dersom reiseselskaper tilbyr deg et ordinært sesongkort som adgangstegn – ofte hvor innehaver har engelsk navn – er dette ikke lovlig.

En eier av sesongkort har ikke lov til å videreselge sitt kort, og du er da på svartebørsen og kjøper billetter.

Det samme er tilfelle dersom du kjøper billetter utenfor stadion av svartebørsselgere.

Tips ved kjøp

Kjøper du en pakkereise av et byrå hvor du er usikker på om billettene er kjøpt gjennom lovlige kanaler, må du gjerne spørre om hvor billettene kommer fra, om det er sesongkort, hvor på stadion setene er – og gjerne be om å se en kopi av billettene.

Kan du bli kastet ut fra stadion?

Det foregår kontroller på stadion og du kan bli bedt om å vise fram billettene og oppgi kilde.

Hvis du da sitter med sesongkort i andres navn, og du innrømmer at disse er kjøpt, blir i de fleste tilfellene kortene/billettene konfiskert, mens du får se kampen ferdig.

utdpsvfansKortinnehaver vil i disse tilfellene miste sesongkortet og ikke få mulighet til å kjøpe nytt på flere sesonger.

Hotellpriser

TV2 satte stort fokus på at aktører opererer med en fra-pris i sine annonser, og at disse er beregnet på at to personer deler et rom.  Våre hoteller opererer etter samme prinsippet. Et rom koster eksempelvis 100 pund per natt, og da kan du være to personer på rommet. Om dere da er to som deler, blir det 50 pund på hver – er du alene blir det 100 pund på deg selv.

Våre priser er også oppgitt under forutsetning av at to stk deler et rom. Dersom man er alene vil da singleromstillegg legges til.

Er det loddtrekninger?

Ønsker du å ordne reisen din selv er det mulig å sikre seg kun kampbilletter til United hjemmekamper direkte fra klubben. Dette krever medlemskap i MUFC (England), og du kan da søke om billett direkte på manutd.com, hvor loddtrekning stort sett finner sted tre uker før kamp.

Dersom du har kjøpt Flypakke, Hotellpakke eller kun kampbillett vil dette vises på den bestillingsside. Da er kampbillettene sikret.

På noen få kamper har vi søkeperiode på «Kun kampbillett». Skjema vil da tydelig vise at dette er et søkeskjema. De som har søkt vil da være med i en loddtrekning, og får deretter en tilbakemelding på om søknaden var vellykket eller ikke. De som har en vellykket søknad vil da også være sikret kampbillett.

Hva tilbyr Supporterklubben?

Supporterklubben formidler som nevnt LOVLIG billetter til Old Trafford.

Vi har i inneværende sesong 475 sesongkort i Supporterklubbens navn, og disse fordeles på Flypakke, Hotellpakke og Kun kampbillett.

For å kjøpe disse produktene må man i dag være medlem i Supporterklubben (tillegg for ikke-medlemmer på Flypakke og Hotellpakke). Fra og med 1. januar 2017 kreves det også et ‘lite’ medlemskap i MUFC England (kommer egen sak neste uke om dette). I tillegg har Supporterklubben tilgang på en kvote billetter som våre medlemmer kan disponere på kamp-til-kamp basis. Her kreves det allerede i dag medlemskap i både Supporterklubben og MUFC.