Forventer mer av Sancho

Dwight Yorke mener Jadon Sancho må vise mer enn han gjorde i debutsesongen.

Det var mer enn bare prislappen som gjorde presset stort da Ole Gunnar Solskjær omsider fikk kloa i ham. 38 mål og 51 målgivende pasninger på 104 kamper i Bundesligaen bidro nemlig også til skyhøye forventninger.

Riktignok viste han tidvis glimt av hva han kunne i fjorårssesongen, men totalt seks målpoeng på 29 kamper i debutsesongen i Premier League var likevel stusselig – og på ingen måte nok til å hverken leve opp til forventningene eller til å stilne kritikerne.

– En ønsker å få en best mulig start på oppholdet i en ny klubb. Og det fikk han ikke helt. Jeg har følt litt at han ikke turte å vise sitt sanne jeg, men heller spilt på det trygge. Men den nye manageren vet og forstår hvordan han skal påvirke spillerne til å være seg selv og uttrykke seg, sier Dwight Yorke, som blant annet vant «the treble» med United, i et intervju med ManUtd.com.

Manchester United '99 Legends v FC Bayern Legends
FORVENTER MER: Dwight Yorke, her avbildet med Sir Alex Ferguson, mener Jadon Sancho foreløpig ikke har levd opp til forventningene.

I sesongoppkjøringen har Sancho imidlertid vært i fyr og flamme og scoret tre ganger i løpet av de fire kampene han var i aksjon.

– Det blir spennende å se hvordan det går denne sesongen. Han er fortsatt en ung mann i utvikling. Men det er store forventninger. Og hvis du ikke lever opp til disse, havner du på etterskudd. Men jeg tror han kan få ut potensialet sitt, sier Yorke.

Jadon Sancho mistet kampen mot Atletico Madrid med sykdom, men er ifølge The Athletic frisk igjen og klar til serieåpningen mot Brighton.