Førstemann med «Maguire 5»: – Vet du noe vi ikke vet, eller?

Ioannis Douvlos fikk godfølelsen – og sikret seg det som nok var en av de første Maguire-draktene i verden – til og med før United hadde spilt i Norge denne sommeren.

Den ble lagt merke til, Ioannis Douvlos’ Harry Maguire-drakt, da han tuslet rundt i den i forbindelse med Uniteds treningskamp mot Kristiansund.

Flere engelske medier plukket opp bildene som ble lagt ut av den norske United-supporteren i sosiale medier.

ESPNs United-journalist Rob Dawson var blant dem som selv dro fram mobilkameraet.

 

– Folk har kontaktet meg på Twitter og Instagram, men jeg hadde ingen intensjoner om å få oppmerksomhet da jeg gjorde dette, sier han til united.no.

– Jeg hadde derimot ønsket meg Maguire til United helt siden vi var koblet til ham med Mourinho for ett år siden. Jeg var frustrert da det ikke ble noe av da. Jeg har nemlig fulgt Maguire helt siden han spilte i Hull og fikk sjansen på høyeste nivå. Han er helt ekstrem på hodet, og har utviklet seg mer og mer gjennom årene.

– I dagene før Kristiansund-kampen fikk jeg en litt rar magefølelse på at dette faktisk kommer til å skje. Dermed tok jeg sjansen. Jeg tenkte jeg vil vise til omverdenen at dette var en signering jeg var sikker på. Nummer fem var heller ikke brukt av noen andre, det var selvsagt også Rios gamle nummer, så jeg tenkte at det nok ble det nummeret han fikk, sier han videre.

– Fikk du mange reaksjoner?

– Det var en del forskjellig, ja. Mange var positive og ville ta et bilde og prate litt. Så var det selvsagt også noen som sa: «Er du ikke litt tidlig ute?» og «Vet du noe vi ikke vet?» og ikke minst «Er du sikker på at du ikke kommer til å drite deg ut nå?».

Men Ioannis fikk rett.

Seks dager etter at Ioannis hadde tuslet rundt på Ullevaal stadion med «Maguire 5» på ryggen så offentliggjorde United nemlig at midtstopperen var klar for klubben.

Fredag kveld kom så den endelige bekreftelsen på at det også blir 5er-nummeret på ryggen hans.

Les også: Martial fikk tilbake 9eren

– Men hva hadde du gjort om det ikke ble noe av?

– Jeg er en stolt United-supporter så drakta ville blitt tatt vare på som et minne.

– Nå gikk imidlertid Maguire-drømmen i oppfyllelse, og jeg tror dette kommer til å bli en av de viktigste signeringene vi har gjort i årene etter Ferguson. I alle fall i forsvarsrekka.

– Vi har manglet en kommanderende stopper med lederegenskaper – og han er også ekstremt godt på hodet samtidig som han gjerne er med opp i banen. Jeg tror han blir viktig – og med Wan-Bissaka, Shaw og Lindelöf – og jeg håper ikke jeg jinxer noe nå, men jeg føler at vi har en av de sterkeste backrekkene inn i denne sesongen.

SLIK SER HAN UT: Når han ikke har på seg Maguire-drakt og står med ansiktet motsatt vei når folk knipset bildene av ham med drakta på.

Til tross for en sterk forsvarsrekke, så preges han imidlertid av blandede følelser inn mot sesongen.

– Hjertet mitt, supporteren i meg, håper alltid at vi skal være med og kjempe om titler og pokaler, men hodet og realisten i meg sier at målet må være å klare topp 4, slik at vi kommer tilbake i Champions League. Alternativet er selvsagt å klare det via Europa League. Vi kan foreløpig ikke sammenlikne oss med City eller Liverpool. Det er viktig å forstå at vi er en gjenoppbyggingsfase, sier Ioannis Douvlos.

Som kanskje vil juble litt mer enn mange andre når Maguire stanger inn scoringer for United i 2019/20-sesongen.

Du kan følge United-fan Ioannis Douvlos på Twitter eller Instagram.