Briljerte mot biene

En svært god start på 2019 for United-kvinnene.

Uniteds kvinnelag hadde en veldig, veldig god høst, selv om det ble tap i siste ligakamp mot Durham.

Etter det kvalifiserte Casey Stoneys kvinner seg til ligacupkvartfinale ved å slå toppdivisjonslaget Everton, så spillerne kunne uansett gå inn i julepausen med en seier heller enn med tap.

Nå startet ligasesongen igjen etter et lite opphold, og det var London Bees som venter på motsatt banehalvdel på Leigh Sports Village – og ikke overraskende endte det med en knusende United-seier.

9-0 er den nest største seieren Uniteds kvinnelag har vunnet, og er den største hjemmeseieren hittil.

Med det økte United også ledelsen i ligaen til de to som var aller nærmest før runden, for Durham og Charlton spilte uavgjort 2-2 mot hverandre. Tottenham var bak disse to, men var kanskje farligere siden de ikke hadde spilt én mer kamp enn United slik både Durham og Charlton har, og de vant 2-1 borte mot Sheffield United, og er dermed fortsatt bare ett poeng bak United.

FANTASTISK STØTTE: United-supporterne gjorde igjen en strålende jobb med å backe spillerne på Leigh Sports Village. (Skjermbilde fra MUTV.)

Drømmestart for United

På grunn av onsdagens ligacupkvartfinale var det et litt svekket United-lag som stilte her – Jess Sigsworth og Lauren James startet på benken, mens stopperen Amy Turner ikke var i kamptroppen i det hele tatt, slik at kaptein Alex Greenwood gikk inn på stopperplass sammen med Millie Turner.

Det tok uansett ikke akkurat lang tid før United var i ledelsen.

Etter rundt halvannet minutt lå ballen i mål, og det var vikarspiss Charlie Devlin som satte ballen i nettet.

Hun fikk ballen i finfin posisjon fremfor Bees-buret etter at Mollie Greens skudd gikk i stolpen.

Et innøvd frispark som fungerte

United hadde prøvd seg på en del innøvde frispark tidligere i kampen, med litt under middels hell, men rett før halvtimen var spilt kom det endelig et frisparktrekk som fungerte godt.

Faktisk så godt at det ga oss 2-0-scoringen.

Katie Zelem sentret til Mollie Green rett utenfor sekstenmeteren, og hun spilte gjennom Millie Turner litt ute på høyresiden, og hun slo lavt inn til Ella Toone som enkelt satte ballen i mål.

Etter dette var det vanskelig å se noen vei tilbake for biene fra London.

TOO-NULL: Ella Toone.

Punkterte før pause

Enda vanskeligere ble det da United økte til både 3-0 og 4-0 noen minutter før pause.

Først kom Kirsty Hanson seg fri på kanten, og slo farlig inn fra venstre. Ballen gikk via en spiller, muligens en motspiller, før Lizzie Arnot satte ballen i mål ved bakerste stolpe.

Kort tid etterpå sov bieforsvaret litt, og etter forarbeid av Hanson og Arnot endte ballen hos Mollie Green i farlig scoringsposisjon, og Mollie Green i farlig scoringsposisjon ender jo ofte med scoring. Det gjorde det også her, og United kunne gå til pause med en 4-0-ledelse.

FIKSET 3-0: Lizzie Arnot, som også hadde målgivende til 4-0.

Endringer i elleveren og målprotokollen

United hadde altså full kontroll, og kunne tenke enda mer på ligacupkampen mot West Ham på onsdag, og gjorde dermed noen bytter. Allerede da andreomgang startet, var kaptein Alex Greenwood og høyreback Martha Harris erstattet av Naomi Hartley og Aimee Palmer.

Rundt ti minutter senere kom også Lauren James innpå, og stortalentet var umiddelbart involvert i en scoring.

Hun headet ballen gjennom til Charlie Devlin i bakrom. Hun brukte styrken sin for å holde unna en forsvarsspiller, og kom seg til en avslutning. Målvakten fikk en hånd på ballen, men bare nok til å bremse ballen før den likevel trillet over streken.

GOD TRIO: Alex Greenwood (til venstre) ble byttet ut, og dermed overtok Katie Zelem (til høyre) kapteinsbindet. I midten: Innbytter Lauren James, som briljerte etter innhoppet.

Superinnhopp

Ti minutter senere slo James en glimrende gjennombruddspasning til Kirst Hanson på høyresiden, og Hansons lave innlegg ble enkelt satt i mål av Ella Toone. To minutter etter det igjen var det James’ tur til å bli spilt gjennom (av Devlin), og hun var kald nok til å sette inn 7-0.

Kort tid etterpå satte hun også inn 8-0 ved å nærmest sentre ballen i mål.

Etter 16 minutter på banen stod hun med to scoringer, én målgivende og i tillegg hadde hun mye av æren for enda et mål.

Det er en brukbar uttelling.

IMPONERTE IGJEN: Lauren James. Fortsatt bare 17 år.

Nesten tosifret

Med mindre enn et kvarter igjen, så fikk United straffespark etter at Charlie Devlin ble lagt i bakken.

En av tomålsscorerne kunne fått sitt hat-trick, men United tar dette like seriøst selv når de leder med mye, og dermed ble det Katie Zelem som tok straffesparket – og hun scoret. Det stod 9-0, og sjansen for tosifret var absolutt til stede.

United var nære ved noen ganger, men det tiende målet kom aldri, og United måtte dermed greie seg med 9-0.

Det er jo ganske OK det også.

Manchester United 9–0 London Bees

Leigh Sports Village
FA Women’s Championship

Mål: 1-0 Charlie Devlin (2.), 2-0 Ella Toone (29.), 3-0 Lizzie Arnot (40.), 4-0 Mollie Green (42.), 5-0 Devlin (56.), 6-0 Toone (66.), 7-0 Lauren James (68.), 8-0 James (72.), 9-0 Katie Zelem (str. 78.).

Manchester United: Chamberlain; Harris (Palmer, 46.), M. Turner, Greenwood (Hartley, 46.), Smith; Zelem, Toone, Green (James (56.); Hanson, Arnot, Devlin.
Ubenyttede innbyttere: Sigsworth, Ramsey, Roberts.