Forsøker å dra Sir Alex ned i søla – hevder han deltok i kampfiksing

En fotballagent ser ut til å forsøke å få fokus over på andre enn seg selv i en pågående rettssak om bestikkelser innen fotballen.

Det er seks år siden han ga seg som manager, Sir Alex Ferguson, men navnet hans nevnes som regel hver eneste dag.

Som oftest handler det om det byggverket han skapte i United – og hvordan United skal nærme seg den toppen nok en gang.

Samtidig pågår det nå en rettssak i England hvor en fotballagent torsdag hevdet at den tidligere United-manageren mottok en Rolex-klokke verdt 30.000 pund for å fikse en Champions League-kamp mot Juventus.

GROVE PÅSTANDER: Men det er nok usikkert hvor mye den italienske fotballagenten tjener på å slenge rundt seg med udokumenterte påstander om alt og alle innen fotballen.

Rettssaken skjer i etterkant av Daily Telegraphs avsløringer i 2016 om overganger innen fotballen, hvor det også ble hevdet at korrupsjon og bestikkelser var vanlig innen toppfotballen, og det er 64 å gamle Giuseppe Pagliara som må forsvare seg.

Ifølge aktor skal Pagliara under et møte på San Carlo i Manchester i juni 2016 ha fortalt hvordan de gjemte unna det som var faktisk korrupsjon i forbindelse med fotballoverganger ved å bokføre dem som «konsulenttjenester».

– Mot slutten av møtet kom Pagliara med et bitter tirade mot Sir Alex Ferguson. Han sa at Sir Alex skal ha konspirert med ham (Pagliara) for å fikse en kamp mot Juventus, som han (Pagliara) i sin tid jobbet for. For det fikk han (Sir Alex) en Rolex-klokke verdt 30.000 pund. Deretter fortsatte Pagliara møtet med å anklage Sir Alex for å ha mottatt penger for å gjennomføre spilleroverganger – og at United-manageren kun ville jobbe med agenter som var villig til å dele penger med ham, sa aktoren ifølge The Times.

Pagliari nekter imidlertid for å ha betalt bestikkelser i forbindelse med overganger, som han er tiltalt for, og rettssaken vil fortsette videre de neste dagene.