Forlan bekrefter henvendelse

Diego Forlan kan bli Sandefjord-spiller i høst og bekrefter til United.no at han har blitt forespurt om å komme til Norge.

Tidligere Manchester United-spiss Diego Forlan er aktuell for Eliteserieklubben Sandefjord.

38-åringen som for tiden er klubbløs, kan bli en leiesoldat for Lars Bohinens mannskap dersom man klarer å få på plass en økonomisk pakke.

På vegne av United.no har Andy Mitten snakket med Forlan mandag ettermiddag. Forlan bekrefter at han har fått en henvendelse fra Norge, men kan foreløpig ikke si noe mer om en mulig overgang.

– Trekkplaster

Det er Terje Liverød, som kjenner Forlan, som er en av initiativtakerne til å få Forlan til hvalfangerbyen.

– Jeg kan bekrefte at det jobbes med å få Forlán til Sandefjord. Selv om han er 38 år, er han den mest profesjonelle spilleren jeg har vært i nærheten av. Han er fullblods proff, sier Liverød til NTB.

TIL NORGE? : Diego Forlan er aktuell for Sandefjord-spill, men flere ting må på plass før det kan bli en avtale, ikke minst økonomien.

Han mener den tidligere United-spissen fortsatt har mye å bidra med på banen.

– Han kan selvfølgelig tilføre laget noe, selv om han ikke har spilt på seks måneder. Han er fortsatt topptrent, vil bli et stort trekkplaster og kan tilføre spillergruppen, byen og regionen et helt annet perspektiv enn noen andre spillere kan, sier Liverød videre til NTB.

– He comes from Uruguay…

Forlan hadde ingen enkel tid i United. Spissen fra Uruguay måtte vente i nesten åtte måneder på sin første nettkjenning i United-trøyen.

Og da Forlan omsider fant veien til nettmaskene i Premier League, krediterte Old Trafford-speaker Alan Keegan likegod målet til David Beckham, en tabbe Keegan selv har forklart til United-Supporteren var hans største blunder i jobben.

17 mål på 98 kamper, derav hele 61 som innbytter var aldri nok til å overbevise Sir Alex Ferguson om at han burde få bli på Old Trafford og United solgte ham videre til Villarreal.

I Spania hadde derimot Forlan stor suksess med både Villarreal og Atletico Madrid og i 2010 scoret han begge målene, som David de Geas lagkamerat, i Europa League-finalen mot Fulham, som Atletico Madrid vant 2-1.

Samme år ble han også toppscorer i VM.

Forlan sikret seg likevel kultstatus blant United-fansen, først og fremst takket være to scoringer mot Liverpoool på Anfield, noe som United-fansen aldri glemmer og fremdeles synes det på Old Trafford om da Diego fra Uruguay fikk scouserne til å gråte.

Dersom Sandefjord velger å gå for Forlan vil det trolig dreie seg om en leieavtele ut denne sesongen.