For fem år siden var det lett å tro at Van Gaal hadde noe bra på gang

12. april 2015: Manchester United med imponerende seier mot byrival City – den niende ligaseieren på elleve kamper.

Louis van Gaal sørget for at United endelig vant FA-cupen igjen, etter at Juan Mata og Jesse Lingard snudde finalen mot Crystal Palace i 2016, men sånn generelt er det vanskelig å regne de to årene under Van Gaal som noe annet enn en skuffelse sportslig sett.

Men det var ikke bare dårlige tider under nederlenderen.

På denne dagen for fem år siden var det lett å tro at han var inne på noe.

United hadde vunnet åtte av de siste ti ligakampene, inkludert en 3-0-hjemmeseier mot Tottenham og en 2-1-borteseier mot Liverpool på Anfield, og hadde blant annet fem seiere på rad før den regjerende mester Manchester City nå stod for tur på Old Trafford.

VAR INNE PÅ NOE: United var i god form.

Slik stilte United: David de Gea – Antonio Valencia, Chris Smalling, Phil Jones (Marcos Rojo, 75.), Daley Blind – Ander Herrera, Michael Carrick (ut med skade, 87.) – Juan Mata (Ángel Di María, 81.), Marouane Fellaini (Radamel Falcao, 83.), Ashley Young – Wayne Rooney.

Sergio Agüero ga City en tidlig ledelse, men Ashley Young utlignet for United noen minutter senere. Etter litt over halvspilt førsteomgang headet Marouane Fellaini United i ledelsen, og det stod 2-1 til pause.

Etter pause økte Juan Mata til 3-1, før Chris Smalling headet inn 4-1. Uniteds ledelse kunne fort vært større også hvis Vincent Kompany hadde fått utvisningen han fortjente for en stygg takling på Daley Blind, men i stedet for var det United som avsluttet med ti mann siden Michael Carrick måtte ut med en skade på slutten. I overtall reduserte City, og kampen endte som en 4-2-seier for United.

En imponerende rekke.

Da var det kanskje ikke så fjernt å tro at Louis van Gaal var i ferd med å få orden på United.

United var oppe på tredjeplass – fire poeng fremfor City, og elleve poeng fremfor Liverpool – men flere vanskelige år var i vente for de røde djevlene, og resten av sesongen ble heller ikke særlig imponerende.

Det gjenstod seks ligakamper, og United vant bare én av de seks kampene, og endte til slutt ni poeng bak City. Det var nok til å sørge for Champions League-spill og fjerdeplass, om ikke annet, og vi var fortsatt et stykke (åtte poeng, to tabellposisjoner) foran Liverpool.

HE’S A JOLLY GOOD FELLA: Marouane Fellaini etter å ha gitt United ledelsen mot de lyseblå.