Seier til U19-gutta

Etter to strake tap kunne endelig U19-laget juble over seier mot Real Sociedad i Spania.

United-gutta har startet Champions Youth Cup med én seier og to tap. Det ble seier hjemme mot Bayer Leverkusen i åpningskampen før det har blitt ettmålstap borte mot Shakhtar Donetsk og hjemme mot Real Sociedad. Spesielt bortetapet mot Shakhtar var tøft å svelge, da United-spillerne egentlig leverte nok til å fortjene poeng.

United trengte minst to seirer til for å ha en sjanse til avansement, og første sjanse var tirsdag mot et Real Sociedad-lag som hadde vunnet alle sine tre gruppespillkamper så langt. Men det hele så ut til å gå Uniteds vei etter at Wilson og Rothwell sørget for en 2-0-ledelse ti minutter ut i andre omgang. Ut i fra kilder på Twitter vant United fortjent mot spanjolene. I første omgang pådro Joe Rothwell seg det gule kortet, etterfulgt av Andreas Pereira i andre omgang.

United befinner seg nå på en tredje plass med seks poeng i gruppe A. Real Sociedad leder fortsatt med ni poeng, mens Shakhtar har syv og Leverkusen ett poeng. Det gjenstår med andre ord to spennende kamper hvor United spiller borte mot Leverkusen, og hjemme mot Shakhtar.

Mer juniorlag: Terminlistenspillerstatistikktabellen i serien og Champions Youth Cup

Real Sociedad U19 0-2 (0-1) United U19

8.min: 0-1 James Wilson
56.min: 0-2 Joe Rothwell

Uniteds lag: J Pereira, Janko, Goss, McNair, McConnell, Rothwell, Weir, A Pereira (Barber 79), Wilson, Byrne (Evans 71), Harrop (Rowley 58).

Innbyttere: Fletcher, Henderson, Pearson, Willock.

8.min: 0-1: James Wilson sender United i føringen på volley etter et godt innlegg av Sam Byrne.

26.min: Shakhtar Donetsk leder forresten 2-0 hjemme mot Leverkusen midtveis i 2. omgang i gruppas andre kamp. Slik stillingen er nå har Sociedad og Shakhtar dermed ni poeng i gruppa, mens United har seks. Er altså meget viktig for United å ta seieren i Spania siden Donetsk ser ut til å slå tyskerne.

46.min: Pause. United leder 1-0. Vi beklager at vi ikke har ytterligere info fra kampen, annet enn at Sociedad utover i 1. omgang presset United tilbake i banen. United klarte imidlertid å holde på den viktige ledelsen.

56.min: 0-2: Joe Rothwell med en fin avsluttning på mål og øker dermed ledelsen til United.

58.min: Bytte United: Louis Rowley kommer inn for Josh Harrop, og Goss blir flyttet til å spille på midtbanen.

59.min: Leverkusen med to mål i sluttminuttene, og kampen endte dermed 2-2. Med dette resultatet leder Sociedad gruppa med ni poeng, mens Shakhtar har syv, United seks og Leverkusen ett poeng.

71.min: Bytte United: Callum Evans kommer inn for Sam Byrne.

76.min: Gult kort til Andreas Pereira.

79. min: Bytte United: Ben Barber kommer inn for Pereira. United har nå brukt alle byttene sine og leder fremdeles 2-0 med seks minutter igjen å spille.

93.min: SLUTT. United vant, og står med seks poeng etter fire kamper i Champions League Youth Cup.