Første tap for sesongen

(U21: Tottenham – United 4-2) Joshua King måtte ut med skade da reservene gikk på sitt første nederlag denne sesongen.

Det var en underholdende kamp i hovedstaden, og det var United som først fant veien til nettmaskene, selv om Alex Pritchard traff tverrliggeren innledningsvis. Kun to minutter senere stod King for forarbeidet da han avanserte langs sidelinja og la ballen tilbake til Jesse Lingard, som sendte gjestene i føringen.

Spurs svarte imidlertid på tiltale, og etter et par gode muligheter kom utlikningen ved Milos Veljkovic. Ingen Røde klarte å klarere innlegget fra Cristian Ceballos, og Veljkovic fikk en svært enkel oppgave med å dytte ballen i mål.

Sjansene florerte i første omgang. Robbie Brady, Lingard og King hadde tre muligheter i rask rekkefølge, men også Tottenham var farlig frempå ved flere anledninger. Allikevel gikk lagene til pause like langt – og med kun ett mål hver på scoringstavla. I pausen ble King byttet ut med en skade hvis omfang fortsatt er ukjent. Han ville hatt gode muligheter til å bli med i kamptroppen i onsdagens Ligacupkamp mot Chelsea, men nå spøker det for nordmannens tilstedeværelse på Stamford Bridge.

Uten King mistet United styrke og fart på topp, og etter 65 minutter tok vertene en fortjent ledelse. Et langskudd fra Ceballos overlistet Sam Johnstone og ordnet 2-1. Jonathan Obika hadde to store sjanser ikke lenge etterpå, men slet med å treffe mellom stengene.

I løpet av en treminuttersperiode på tampen ble kampen avgjort. Innbytter Nabil Bentaleb banket inn 3-1, før Obika ordnet nummer fire kun minuttet etterpå. United svarte delvis på tiltale sporenstreks ettersom innbytter Tom Lawrence satte inn en redusering på et vakkert langskudd.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed passerer Tottenham De røde djevlene på tabellen. United ligger to poeng bak Newcastle som topper, men har en kamp til gode på resten av topplagene.

TOTTENHAM U21 – UNITED U21 4-2 (1-1)

0-1 Jesse Lingard (15) 1-1 Milos Veljkovic (23) 2-1 Cristian Ceballos (65) 3-1 Nabil Bentaleb (83) 4-1 Jonathan Obika (84) 4-2 Tom Lawrence (84)

United: Sam Johnstone, Frederic Veseli, Sean McGinty, Tom Thorpe (Tyler Blackett 82), Michael Keane, Michele Fornasier, Larnell Cole, Ryan Tunnicliffe, Joshua King (Tom Lawrence 46), Jesse Lingard, Robbie Brady

Ubenyttede innbyttere: Jonny Sutherland, Charni Ekangamene, Reece James