United

Den ene sendte landet sitt til VM, den andre må vente fire år

Vi fulgte alle United-spillerne i aksjon mens de spilte tirsdag kveld. Liveoppdateringene ligger nederst i saken.

Tirsdag ble en innholdsrik dag for de som liker å følge United-spillerne også når de er ute på landslagsoppdrag. I hele åtte kamper var det muligheter for spilletid for spillerne som hører hjemme på Old Trafford.

Viktigst var kanskje kampene til de portugisiske og de svenske spillerne. De spilte nemlig playoffinaler om billett til Qatar-VM senere i år.

Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes spilte begge fra start da deres Portugal slo Nord-Makedonia 2-0. Sistnevnte ble den store helten etter at han scoret begge målene for sitt lag. Diogo Dalot var ikke med i kamptroppen.

Ronaldo spilte hele kampen, mens Fernandes ble byttet ut rett før slutt.

Portugal v North Macedonia: Knockout Round Play-Offs - 2022 FIFA World Cup Qualifier
BLE HELTER: Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes var helt sentrale da Portugal tok seg til VM etter seier over Nord-Makedonia.

For svenskene ble det en noe mer skuffende opplevelse. Borte mot Polen var det hjemmelaget som tok seg til VM, etter scoringer fra Robert Lewandowski og Piotr Zielinski.

Victor Lindelöf spilte hele kampen som kaptein, mens Anthony Elanga fikk den siste omgangen i Polen.

Også Hannibal Mejbri og Tunisia er videre til VM etter å ha spilt 0-0 hjemme mot Mali. Tunisierne hadde en 1-0-ledelse sammenlagt etter det første oppgjøret.

Ellers fikk også en del United-spillere tillit i privatlandskamper. Raphaël Varane spilte fra start og var kaptein da Frankrike knuste Sør-Afrika med sifrene 5-0. Paul Pogba kom inn fra benken og rakk å levere en målgivende pasning.

Harry Maguire spilte hele kampen da England slo Elfenbenskysten 3-0. Eric Bailly startet for ivorianerne, men ble byttet ut til pause. Luke Shaw kom på sin side inn som innbytter etter hvilen.

Scott McTominay fikk også spilletid som innbytter da Skottland spilte uavgjort og 2-2 borte mot Østerrike. Dylan Levitt var dessverre ikke i troppen da Wales spilte 1-1 mot Tsjekkia.

Portugal 2-0 Nord-Makedonia

Portugal er kvalifisert til VM etter tirsdagens playoffinale mot Nord-Makedonia og det kan de takke Bruno Fernandes for.

United-spilleren scoret kampens første mål litt over halvtimen inn i kampen, etter fint samarbeid med klubbkamerat Cristiano Ronaldo. Førstnevnte vant igjen ballen etter en farlig nord-makedonsk tversoverpasning før han fant Ronaldo.

Superveteranen gjengjeldte pasningen med en fin tunnelball tilbake til Fernandes, som dermed fikk muligheten til å plassere ballen hardt til side for gjestenes sisteskanse, Stole Dimitrievski.

Halvveis gjennom andreomgangen satte midtbanemannen også det som skulle vise seg å bli spikeren i den nord-makedonske kista. Vertene leverte en kjempekontring og til slutt kunne Diogo Jota finne Fernandes med en nydelig pasning.

VM-KLAR: Cristiano Ronaldo bidro med én målgivende pasning da Portugal slo Nord-Makedonia 2-0. Nå kan han spille sitt femte verdensmesterskap.

Alene foran mål gjorde midtbanemaestroen ingen feil og hamret ballen kontant i nettet.

Det skulle vise seg å bli Fernandes’, Portugals og kampens siste scoring, men de to United-spillerne på banen kunne fort ha tegnet seg for flere målpoeng.

Ronaldo fikk en god mulighet til å score selv fra skrått hold, men avslutningen gikk utenfor mål kvarteret ut i kampen.

Begge de to United-gutta serverte også Jota hver sin gode mulighet til å score, men Liverpool-spilleren klarte ikke å ta vare på dem. Fernandes skjenket også Ronaldo en god mulighet på hjørnespark, men 37-åringen klarte ikke å ekspedere ballen i mål.

Dermed endte det hele 2-0. Ronaldo spilte hele kampen, mens Fernandes ble byttet av i det 88. minutt. Diogo Dalot spilte playoff-semifinalen mot Tyrkia, men var ikke med i kamptroppen tirsdag.

Polen 2-0 Sverige

I motsetning til sine portugisiske United-kamerater må Victor Lindelöf og Anthony Elanga se VM hjemmefra.

De røk nemlig på et 2-0-tap for Polen i sin playoffinale.

Mål fra Robert Lewandowski og Piotr Zielinski sørget for polsk deltakelse i Qatar, på bekostning av svenskene.

Emil Forsberg og Matty Cash hadde hver sin store sjanse i førsteomgangen i Polen, men det første målet skulle ikke komme før Jesper Karlström ga vertene straffe etter en tøff takling mot Grzegorz Krychowiak inne i eget straffefelt.

Den eminente Bayern-spissen Lewandowski skrittet frem og sendte ballen og keeper til motsatt hjørne.

Poland v Sweden: Knockout Round Play-Offs - 2022 FIFA World Cup Qualifier
SPIKEREN I KISTA: Etter Piotr Zielinskis 2-0-scoring ble veien tilbake for lang for svenskene. Victor Lindelöf fortviler i bakgrunnen.

Da verken Forsberg eller kaptein Lindelöf klarte å utnytte sine målsjanser fikk Polen atter en mulighet til å skaffe seg nettkjenning og polakkene lot seg ikke be to ganger. En blunder fra stopper Marcus Danielson ga Zielinski muligheten til å storme mot Robin Olsen og alene med den svenske keeperen gjorde han ingen feil.

Selv om Sverige slengte inn både Elanga og ex-Red Zlatan Ibrahimovic var det polakkene som så farligst ut, også på tampen.

Kampen endte dog uten flere scoringer. Dermed er svenskene ikke med til Qatar.

Lindelöf spilte hele kampen for Sverige, mens Elanga fikk siste halvdel av andreomgangen.

England 3-0 Elfenbenskysten

Luke Shaw scoret da England slo Sveits forrige uke, men tirsdag var han blant spillerne Gareth Southgate valgte å henvise til benken. I stedet kom Harry Maguire inn i startelleveren før møtet med Elfenbenskysten, der også Eric Bailly spilte fra start.

Han klarte dog ikke å stoppe engelskmennene fra å score to i de 45 minuttene pluss tillegg han var på banen.

Raheem Sterling serverte Ollie Watkins etter nydelig forarbeid halvtimen inn i kampen, før City-spilleren selv doblet ledelsen rett før pause da han ekspederte et innlegg fra Jack Grealish i mål.

England v Cote D'Ivoire - International Friendly
KAMERATER: Tyrone Mings forsvarte Harry Maguire før kampen. Etterpå kunne United-kapteinen gratulere stoppermakkeren med scoring.

Bailly ble altså byttet ut til pause, uten at det hjalp ivorianerne.

På overtid av kampen kunne nemlig Tyrone Mings legge på til 3-0 etter corner fra Phil Foden. Det hører også med til historien at gjestenes Serge Aurier fikk marsjordre etter to gule kort før pause.

Luke Shaw hadde på dette tidspunktet også entret banen. Venstrebacken fikk en drøy halvtimes spilletid.

Frankrike 5-0 Sør-Afrika

Paul Pogba og Raphaël Varane opplevde begge trøbbel med småskader før tirsdagens privatlandskamp mot Sør-Afrika, men da Didier Deschamps’ kamptropp ble offentliggjort, var begge to med.

Førstnevnte som innbytter og sistnevnte som starter og kaptein.

Det kunne knapt ha gått bedre.

Scoringer fra Kylian Mbappé og Olivier Giroud sørget for at franskmennene kunne gå til pause med en tomålsledelse.

Etter pause kom Pogba på banen med en halv andreomgang igjen å spille og midtbanespilleren fikk dermed orkesterplass da Mbappé skaffet straffe og scoret 3-0.

varanedeschamps101021
BYTTET UT IGJEN: Men denne gangen så det ikke ut til å være snakk om noen skade for Raphaël Varane. Bildet er hentet fra en tidligere anledning.

Få minutter senere kunne Varane tre på Pogba kapteinsbindet da han selv ble tatt ut med et smil om munnen, noe som kan tyde på at det ikke var noen skadeproblemer det var snakk om denne gangen.

Få øyeblikk senere var Pogba sentral Frankrike scoret nummer fire. Midtbanemannen var kløktig da han headet et innlegg fra Mbappé tilbake inn i boksen, der Wissam Ben Yedder lett kunne styre inn det fjerde.

Vondt ble til verre for sørafrikanerne da Khuliso Mudau fikk det røde for en stygg stempling kort tid etter og ydmykelsen ble komplettert da Matteo Guendouzi bøyde inn franskmennenes femte på overtid.

Østerrike 2-2 Skottland

I Østerrike måtte Scott McTominay finne seg i å starte på benken for bortelaget Skottland.

Gjestene klarte likevel å starte sterkt.

Jack Hendry headet en John McGinn-corner i mål etter halvtimen spilt, før sistnevnte scoret selv etter et innlegg fra Kieran Tierney 56 minutter inn i kampen.

Austria v Scotland - International Friendly
KUNNE FEIRE: Men skottene klarte ikke å holde helt ut borte mot Østerrike.

To minutter senere kom også McTominay på banen, men det skulle ikke vise seg å hjelpe skottene med å holde på ledelsen.

Tvert imot.

Med kvarteret igjen headet nemlig Michael Gregoritsch inn reduseringen, og kort tid etter satt også utlikningen fra Alessandro Schöpf etter klabb og babb i den skotske boksen.

Det skulle også vise seg å bli kampens siste mål. Det endte 2-2.

Wales 1-1 Tsjekkia

Dylan Levitt er tatt ut til den walisiske landslagstroppen før denne samlingen, men unggutten var ikke med i kamptroppen da representantene til dragelandet tok imot Tsjekkia tirsdag.

Uten 21-åringen klarte Wales 1-1, etter scoring av West Hams Tomas Soucek og Cardiffs Rubin Colwill.

Wales er videre fra sin playoffsemifinale, men må vente på en avklaring fra møtet mellom Skottland og Ukraina før de finner ut hvem de møter i den avgjørende finalen.

Tunisia 0-0 Mali

Helt på tampen av tirsdag kveld kvalifiserte også enda en United-spiller seg til Qatar-VM. Hannibal Mejbri var nemlig innbytter da Tunisia spilte 0-0 mot Mali på hjemmebane.

Ettersom tunisierne ledet 1-0 fra første oppgjør, holdt det til avansement og plass i Qatar-mesterskapet.

Mejbri fikk sin 12. landskamp i en alder av bare 19 år da han kom ett minutt på overtid av oppgjøret.

Syria 1-1 Irak

Verken United-talent Zidane Iqbal eller noen av lagkameratene på det irakiske landslaget blir å se når verdensmesterskapet for herrer sparkes i gang i Qatar senere i år.

Løvene fra Mesopotamia var avhengige av seier mot Syria torsdag kveld dersom de skulle ha noe håp om tredjeplass i gruppen og dermed playoffkamp mot Australia.

zidaneiqbal081221j
IRAKISK LANDSLAGSSPILLER: United-talent Zidane Iqbal har valgt å representere landslaget til Irak.

Syrisk scoring fra Alaa Al Dali tre minutter inn i kampen gjorde utgangspunktet vanskeligere og Aymen Husseins utlikning holdt ikke til mer enn ett poeng for irakerne.

Kampen viste seg også å ha lite å si for sammendraget. Gruppetreer De forente arabiske emirater slo nemlig allerede VM-klare Sør Korea 1-0 og sørget dermed for at det er de som møter Australia til kamp om VM-billett.

Iqbal ble for øvrig sittende på benken gjennom hele tirsdagens oppgjør.

De viktigste oppdateringene fra kampene United-spillerne var involverte i tirsdag kveld:

23.29: Kampen er over i Tunisia! Mejbri er del av et tunisisk lag som skal spille VM i 2022!

23.23: Tunisia 0-0 Mali
90+1′ Nå kommer også Hannibal Mejbri på banen for tunisierne, som har godt over halvannen fot i VM-sluttspillet nå.

23.05: Der er også kampen ferdig i Frankrike. Det ender 5-0 for franskmennene.

23.04: Frankrike 5-0 Sør-Afrika
90+2′ Matteo Guendouzi bøyer ballen i hjørnet fra kanten av sekstenmeteren. Fin scoring fra den tidligere Arsenal-spilleren.

22.57: Frankrike 4-0 Sør-Afrika
84: Dette blir bare verre for sørafrikanerne. Khuliso Mudau får det røde kortet for en stygg stempling.

22.54: Frankrike 4-0 Sør-Afrika
82′ Frankrike gjør nummer fire og det er vakkert! Mbappé finner Pogba med et kjempeinnlegg. United-spilleren har overblikket til å heade ballen tilbake foran boksen, der en Wissam Ben Yedder i ensom majestet kan heade ballen i mål.

22.52: Frankrike 3-0 Sør-Afrika
80′ Raphaël Varane gir kapteinsbindet til United-kamerat Paul Pogba før han byttes av banen. Stopperkjempen smiler på vei ut, så det tyder på at det ikke er noen skade som plager ham denne gangen.

22.48: Frankrike 3-0 Sør-Afrika
76′ Kylian Mbappé vinner straffe og setter den også kontant selv. Hans andre mål for dagen.

22.42: Der er det slutt både i Polen og i England. Victor Lindelöf og Anthony Elanga blir ikke å se i Qatar-VM. Førstnevnte spilte hele kampen som kaptein, mens Elanga fikk den siste halvdel av andre omgang.

I England spilte Harry Maguire hele kampen, mens Luke Shaw kom inn med en drøy halvtime igjen.

22.40: England 3-0 Elfenbenskysten
90+3′ Tyrone Mings sørger for å øke den engelske ledelsen helt på tampen.

22.39: Frankrike 2-0 Sør-Afrika
66′ Paul Pogba byttes inn for N’Golo Kanté.

22.37: Også i Østerrike er kampen over. Det ender 2-2 mellom hjemmelaget og Skottland, der Scott McTominay fikk spille den siste tredelen av kampen.

22.36: Tunisia 0-0 Mali
46′ Kampen er i gang igjen.

22.35: Kampen mellom Portugal og Nord-Makedonia er over! Portugal er i VM og det kan de takke Bruno Fernandes for etter tirsdagens kamp.

22.33: Wales’ møte med Tsjekkia er over. Det ender 1-1. Ingen United-spiller i aksjon her, ettersom Dylan Levitt ikke var i troppen.

22.30 Portugal 2-0 Nord-Makedonia
88′ Bruno Fernandes byttes av banen. Tilsynelatende ingen skaderelatert dramatikk i det.

22.26: Polen 2-0 Sverige
79′ Vi tar med oss at ex-Red Zlatan Ibrahimovic byttes inn i et forsøk på å redde dette for Sverige.

22.25: Østerrike 2-2 Skottland
82′ Alessandro Schöpf utlikner mot McTominay og kompani.

22.25: Midt i kaoset tar vi med at det er pause mellom Tunisia og Mali.

22.23: Polen 2-0 Sverige
75′
Olsen gjør en kjemperedning på en heading fra Jan Bednarek og holder liv i det lille som er igjen av svensk håp.

22.21: Portugal 2-0 Nord-Makedonia
79′ Portugal tar sine gjeste i ubalanse. Bruno Fernandes kommer fri på venstrekanten, men klarer ikke finne Ronaldo.

22.19: Polen 2-0 Sverige
72′ Der ryker muligens VM-sluttspillet for svenskene! Stopper Marcus Danielson, gir bort ballen i veldig farlig posisjon. Stopper Lindelöf kommer styrtende til for å rydde opp, men klarer aldri å komme oppi Piotr Zielinski tidsnok. Dermed kan han sette 2-0 forbi Robin Olsen.

22.18 Østerrike 1-2 Skottland
75′ Michael Gregoritsch reduserer for østerrikerne.

22.18: Frankrike 2-0 Sør-Afrika
46′ Vi er i gang igjen i Frankrike.

22.13: Polen 1-0 Sverige
66′ Anthony Elanga kommer inn til sin andre landskamp. Han erstatter Robin Quaison.

22.13: England 2-0 Elfenbenskysten
62′ Luke Shaw erstatter Tyrick Mitchell.

22.12: Polen 1-0 Sverige
65′ Vi ser at Anthony Elanga gjøres klar på den svenske benken.

22.07 Portugal 2-0 Nord-Makedonia
65′
 Bruno Fernandes er tomålsscorer! Er dette spikeren i kista fra Portugal? Portugiserne leverer en mønsterkontring og ballen havner til slutt ute hos Jota. Han legger vakkert inn til Fernandes, som setter ballen knallhardt i mål.

22.05: Polen 1-0 Sverige
58′ Emil Forsberg kommer til en ny kjempesjanse når han timer et innlegg godt og står alene på bakerste stolpe, men Wojciek Szczesny gjør en kremredning. På den påfølgende corneren er vår egen Lindelöf nære ved å sende ballen i mål, men den går akkurat på feil side av stolpen.

22.04: Der har vi pause i oppgjøret mellom Frankrike og Sør-Afrika.

22.02: Portugal 1-0 Nord-Makedonia
59′ Bruno Fernandes finner hodet til Cristiano Ronaldo med en corner. Ballen går et stykke over.

22.00: Østerrike 0-2 Skottland
58′ Der kommer også Scott McTominay på banen for skottene. Erstatter Ryan Jack.

21.58: Østerrike 0-2 Skottland
56′ Der dobler Skottland! Det er John McGinn som gjør det etter pasning fra Kieran Tierney.

21.56: Polen 1-0 Sverige
49′ Lindelöf og resten av det svenske laget protesterer når dommeren blåser straffe etter en tøff takling fra Jesper Karlström på Grzegorz Krychowiak. Det hjelper lite. Robert Lewandowski skritter frem, sender Robin Olsen den ene veien og ballen den andre. Per nå blir det ikke noe VM på Sverige i år.

21.54: England 2-0 Elfenbenskysten
46′ Eric Bailly byttes ut for ivorianerne. Inn kommer Emmanuel Agbadou. Engelskmennene fikk også tildelt et straffespark, men dette ble omgjort av VAR.

21.50: Da har vi fått avspark etter pause i alle kampene vi følger med avspark 20.45.

21.49: Frankrike 2-0 Sør-Afrika
33′ Olivier Giroud dobler den franske ledelsen! Igjen er det Antoine Griezmann som har den målgivende pasningen.

21.39: Frankrike 1-0 Sør-Afrika
23′ Franskmennene tar ledelsen! Det er Kylian Mbappé Lottin som setter ballen i mål etter målgivende pasning fra Antoine Griezmann.

21.35: Da har vi pause i alle kampene vi følger med avspark 20.45. Stillingene til pause er som følger:

• Portugal 1-0 Nord-Makedonia
  • England 2-0 Elfenbenskysten
  • Polen 0-0 Sverige
  • Østerrike 0-1 Skottland
  • Wales 1-1 Tsjekkia

21.34: England 2-0 Elfenbenskysten
45′ Raheem Sterling dobler ledelsen for engelskmennene! Det er klubbkamerat Jack Grealish som har assisten.

21.31: Tunisia 0-0 Mali
1′ Der er vi også i gang i Tunisia, der Hannibal Mejbri sitter på benken for hjemmelaget.

21.29: England 1-0 Elfenbenskysten
40′ Serge Aurier får sitt andre gule kort og må dermed ta veien inn i garderoben litt før enn planlagt.

21.28: Portugal 1-0 Nord-Makedonia
36′ Ronaldo kommer seg til dødlinja og får så vidt lagt til rekkekamerat Jota, men han treffer bare nettveggen. Portugal styrer denne kampen nå, uten at det er veldig overraskende.

21.24: Wales 1-1 Tsjekkia
34′ Wales svarer nesten umiddelbart! Brennan Johnson finner Ruben Colwill, som setter ballen i mål.

21.22: Wales 0-1 Tsjekkia
32′ West Ham-spiller Tomas Soucek sender tsjekkerne i ledelsen!

21.20: England 1-0 Elfenbenskysten
30′ Raheem Sterling setter opp Ollie Watkins, som hamrer ballen i mål.

21.18: Portugal 1-0 Nord-Makedonia
32′ Portugal leder og det er United-duoen Ronaldo og Fernandes som gjør det! Sistnevnte er mest på hugget når gjestene slår en farlig tversoverpasning i eget forsvar. Spiller til Ronaldo, som gjengjelder tjenesten med en fin lukepasning, før Fernandes finner hjørnet med en god avslutning.

21.15: Frankrike 0-0 Sør-Afrika
1′ Der har vi også avspark for et fransk lag med Raphaël Varane som kaptein.

21.15: Østerrike 0-1 Skottland
28′ Der har vi kveldens første scoring i en «United-kamp» (selv om McTominay sitter på benken). Jack Hendry header ballen i mål etter en cornersituasjon.

21.12: Polen 0-0 Sverige
26′ Matty Cash kommer til en kjempesjanse for polakkene, men Aston Villa-backen setter den utenfor.

21.10: Portugal 0-0 Nord-Makedonia
24′ Bruno Fernandes er nære ved å få målgivende pasning når han finner Diogo Jota med en millimeterpresis corner, men Liverpool-spilleren header ballen i bakken og over tverrliggeren.

21.04: Polen 0-0 Sverige
19′ Emil Forsberg kommer til en god mulighet, men heller ikke han klarer å sette ballen i mål fra kloss og skrå hold.

20.59: Portugal 0-0 Nord-Makedonia
16′ Otávio spiller fint gjennom Cristiano Ronaldo. United-spissen kommer seg til skudd fra skrå, men god posisjon. Dessverre for Portugal går ballen utenfor stolpen.

20.50: Alle kampene vi følger med avspark 20.45 er nå i gang.