Flott assist fra Januzaj

DE UTLÅNTE: Men Borussia Dortmund mistet seieren på overtid.

Det er ikke bare Manchester United som har vært i aksjon denne helgen. Også de utlånte har vært på oppdrag for sine respektive utlånsklubber.

Flere av de utlånte sliter med manglende spilletid, men det har også blitt både seirer, mål og assist på Uniteds utlånte denne helgen.

Borussia Dortmund 2-2 Darmstadt 98

Hva gjør man når man ligger under 0-1 hjemme mot nyopprykkede Darmstadt? Borussia Dortmund-manageren Thomas Tuchel valgte søndag å ta av stjernespilleren Marco Reus og erstatte ham med Adnan Januzaj.

Det fikk Tuchel godt betalt for. Januzaj kom inn i det 59. spilleminutt – tolv minutter senere stod det 2-1 til hjemmelaget. Pierre-Emerick Aubameyang satte først inn utligningen, før han noen minutter senere satte inn sitt andre for dagen.

Bak 2-1-scoringen lå et godt forarbeid av Adnan Januzaj. Den unge belgieren vendte opp i midten på flott vis, før han sendte en nydelig stikker til den lynhurtige spissen fra Gabon.

På overtid klarte imidlertid Dortmund å rote det til. Det var Januzaj som laget frisparket som endte med scoring, uten at 20-åringen kan utpekes til syndebukk av den grunn. Frisparket var ved midtbanestreken, og Dortmund burde helt klart ha avverget det baklengsmålet.

Celtic 0-0 Hearts

Tyler Blackett måtte nok en gang tilbringe hele kampen på benken da Celtic aldri klarte å avgjøre kampen mot Hearts. Ronny Deilas menn hadde muligheten til å tette luken opp til Aberdeen, men de grønne fra Glasgow skuffet hjemme på Celtic Park.

På tampen av kampen ofret Efe Ambrose seg slik Ole Gunnar Solskjær gjorde i sin tid, og pådro seg et rødt kort da han fratok en motspiller en soleklar målsjanse.

Barnsley 2-0 Gillingham

Av alle de utlånte er det nok Ben Pearson som ser tilbake på denne helgen med det største smilet. For midtbanespilleren kom på scoringslisten i 2-0-seieren over Gillingham hjemme på Oakwell, og The Reds forlenget dermed rekken med kamper uten tap.

Bradford City v Barnsley - Sky Bet League One
PÅ SCORINGSLISTEN: Ben Pearson er en av de som nyter mest tillit blant de utlånte.

Ben Pearson vartet opp med en flott scoring da skuddet hans fra drøyt 25 meter smalt inn i nettmaskene. Pearson fikk 74 minutter på banen før han ble erstattet av Smith.

Motherwell 2-1 Partick Thistle

Mens Blackett sitter på benken for serietoer Celtic, fikk Liam Grimshaw muligheten fra start på høyrebacken til Motherwell. Vertene har nylig kvittet seg med manager Ian Baraclough, og det var dermed den midlertidige manageren Stephen Craigan som ledet laget til seier på Fir Park.

Grimshaw spilte hele kampen for hjemmelaget, som med seieren klatret over forbi Kilmarnock og et steg vekk fra nedrykksstriden. Bunnlaget Partick ligger fremdeles sist, uten seier og med kun tre poeng.

Oxford 0-0 Morecambe

Kieran O’Hara er utlånt til League Two-klubben Morecambe, men måtte nok en gang tilbringe hele kampen på benken for The Shrimps. Morecambe har ligget overraskende godt an i opprykkskampen, men med tapet for Northampton sist og uavgjort her, ligger Morecambe nå fem poeng bak ligaleder Portsmouth.

Preston 1-1 Wolverhampton

Will Keane fikk 65 minutter for Preston i lørdagens kamp mot Wolverhampton. Allerede etter ni minutter og 18 sekunder sendte Daniel Johnson hjemmelaget i føringen, men det ble vanskelig etter at Joe Garner fikk marsjordre allerede i det 19. spilleminutt.

Likevel klarte Preston å holde unna lenge. Men da også Bailey Wright ble sendt tidlig i dusjen etter 81 minutter, ble det veldig vanskelig for hjemmelaget. Med ni mann kjempet de heroisk for å holde på ledelsen, men på overtid sørget Kevin McDonald for at et ble poengdeling på Deepdale.

Nyopprykkede Preston ligger under streken, med kun syv poeng på de første ni kampene. Hadde de klart å holde på ledelsen ville derimot ha kommet seg over streken og opp på 18. plass.