Flørter med ny klubb: – Hvorfor ikke?

Andreas Pereira er tilbake i Manchester etter foregående sesongs utlån i Roma-klubben Lazio og brasilianeren har allerede markert seg under Uniteds oppkjøring.

Under onsdagens treningskamp mot Brentford leverte midtbanemannen det som nok kommer til å stå igjen som førsesongens vakreste scoring, da han hamret ballen i krysset på hel volley fra 25 meter.

Det nydelige langskuddet til tross – 25-åringen er antakelig et godt stykke bak i køen om en plass i Ole Gunnar Solskjærs førsteellever når sesongen sparkes i gang om to uker.

Etter Bruno Fernandes’ ankomst på Old Trafford, spilte Pereira knapt for United ut 2019/20-sesongen, før han altså dro til italiensk fotball foregående sesong.

Nå sier den belgiskfødte brasilianeren at han trenger å være et sted der han får spilletid kommende sesong.

– Jeg er klar til å spille. Jeg er ingen gutt lenger – jeg er en mann som er klar til å ta ansvar, sier Pereira i et intervju med TNT Sports.

– På tide å spille

Midtbanespilleren, som selv definerer seg som en tier på banen, mener at han trenger tillit og kontinuitet når det gjelder startplasser, for å vise frem det han kan.

Derfor åpner han for at fremtiden kan ligge et annet sted enn på Old Trafford.

– Det er på tide å spille, uansett om det er i Manchester eller andre steder. Jeg trenger tillit, å være glad og å føle meg viktig, sier Pereira.

– Representantene mine er fokusert på å se etter det beste for min karriere og jeg vet at United vil det samme.

Én av klubbene Pereira har blitt lenket til, er tyrkiske Fenerbahce. 

Brasilianeren understreker at det er hans agent som står for alle forhandlingene, men legger ikke skjul på at det frister å spille for klubben der tidligere playmaker Alex spilte.

Fenerbahce SK v Galatasaray AS - Turkish Spor Toto Super Lig
ETT AV PEREIRAS IDOLER: Tidligere Brasil- og Fenerbahce-spiller Alex.

Pereira omtaler mannen med 48 landskamper for Brasil som en av sine store forbilder.

– Hvis den interessen det meldes om stemmer, vil det være flott å snakke med interesserte lag, hvilke prosjekter som passer med min karriere, hvor viktig jeg vil være for klubben og hvordan utviklingen i klubben er, sier Pereira.

– Fenerbahce kommer fra et land der folk brenner for fotball. Alex er en av mine idoler og det ville vært flott å ikle seg den drakten. Så hvorfor ikke? Men alt avhenger av hva det vil ha å si for karrieren min og hvilke andre klubber som er interesserte.

Ønsker seg større rolle enn det han fikk i Lazio

Pereira, som har som sitt store mål å spille et verdensmesterskap med det brasilianske landslaget, har de siste sesongene vært på tre utlån i forskjellige klubber.

Som nevnt var han på lån i Lazio foregående sesong. To år før tilbrakte han sesongen i Valencia, etter å ha vært på et midlertidig opphold i Granada.

– I Granada hadde jeg god tid og fikk mye erfaring, mye spilletid. Oppholdet i Valencia var resultatmessig en suksess.

Pereira forteller at Lazio-fansen tok ham godt imot, samtidig som han føler at han ikke fikk den spilletiden han selv mener han fortjente på Stadio Olimpico.

– Jeg følte at jeg fortjente mye mer tid på banen. Kanskje jeg også hadde fått det om jeg ikke bare var på lån. Jeg hadde veldig lyst til å spille foran et fullsatt stadion, fordi jeg ble så godt mottatt av fansen, sier Pereira, før han understreker at dersom han drar tilbake til Lazio, ønsker han seg en større rolle på laget.