Fletcher og O’Shea skadet

Sir Alex Ferguson hadde nok blandede følelser da han onsdag satt ringside på Parc des Princes i Paris. På den ene siden vant hans kjære Skottland sensasjonelt over vertene, men på den negative siden hinket Darren Fletcher skadet ut.

Å unngå skader på våre spiller er – som alltid – det viktigste i landskamprunder. Denne gangen slapp vi ikke så heldig unna som forrige helg. Både Darren Fletcher og John O'Shea ble dessverre skadet. Opplysningene om skadene er ennå få, men vi velger å tro at begge i hvert fall er usikre for lørdagens kamp mot Everton.

Med tidligere Skottland-manager Sir Alex Ferguson på tribunen, vant bortelaget imponerende 1-0 over fjorårets VM-finalist Frankrike. Skottene fikk ikke den hjelpen de håpet på av Ukraina, som tapte for Italia, men Skottland topper likevel sin gruppe. Fletcher hadde på forhånd sagt at han gledet seg til midtbaneduellen med Patrick Vieira, men Fletch fikk ikke vært med så lenge. Etter 26 minutter gikk han ut med kneskade, like etter at han hadde fått gult kort. Skottland ligger ett poeng foran Italia, og to poeng foran Frankrike. Alle tre lag har spilt ni kamper.

Rio Ferdinand scoret et pent mål for England, da han satte punktum med 3-0 over Russland på Wembley. Rio spilte hele kampen, mens klubbkamerat Wes Brown satt som ubenyttet reserve for "De tre løvene". Etter å ha slitt tidligere i kvalifiseringen, har England nå to seirer på fem dager. England ligger tre poeng etter ener Kroatia, men er samtidig to poeng foran treer Russland. Alle tre lag har spilt ni kamper.

Irlands håp om EM-billett fkk et kraftig skudd for baugen da de tapte 0-1 borte for Tsjekkia. Uniteds John O'Shea gikk skadet ut etter 38 minutter, mens klubbkollega Darron Gibson var ubenyttet reserve. Irene er på tredje plass, men har seks poeng opp til toer Tsjekkia med like mange kamper spilt.

Fru Fortuna smilte definitivt ikke til den grønne øya denne onsdagskvelden, for på Island hadde Nord-Irland maks uflaks som tapte 1-2. Et selvmål av ex-United-spiller Keith Gillespie tre minutter på overtid sørget for kampens siste mål. Dermed har Nord-Irland tre poeng opp til gruppefavorittene Sverige og Spania, og alle tre lag har spilt ni kamper. Uniteds unge, lovende stopper Jonny Evans spilte hele kampen for nordirene.

I Portugal var det ren United-duell mellom Cristiano Ronaldo og Nemanja Vidic for Serbia. Kampen endte 1-1, og både Ronaldo og Vidic spilte hele kampen. "Vida" fikk gult kort. Portugal og Serbia ligger henholdsvis to og tre poeng etter andreplassen, men begge har én kamp til gode på toer Finland.

I Tirana scoret tidligere United-helt Ruud van Nistelrooy kampens eneste mål da Nederland slo Albania. Målet kom i kampens aller siste sekunder. Uniteds sisteskanse Edwin van der Sar spilte hele oppgjøret, og holdt altså nullen. Nederland står med 20 poeng, det samme som Romania, men treer Bulgaria er to poeng etter med en kamp mer spilt.