toone160322

United sløste med sjansene – og nå blir det neppe Champions League-spill

Maria Thorisdottir sa til united.no i landslagsperioden at hver av de siste tre ligakampene nå må behandles som en cupfinale, men det ble ikke seier i den første av disse tre kampene.

0-0 mot Aston Villa gjør at det nå virker svært usannsynlig at United skal havne på den viktige tredjeplassen som gir Champions League-kvalifikasjon, selv om United akkurat nå er der. Så lenge City vinner alle sine tre siste kamper, noe de trolig gjør, så havner de nemlig foran United. Og selv om de ikke gjør det, så må United slå både West Ham (H) og tittelfavoritt Chelsea (B), og helst med flere mål.

God United-start

United gjorde ingen endringer fra laget som slo Brighton 1-0 for tre uker siden.

Det virket som om United skjønte alvoret, for de gikk ut i full fart, og det tok ikke lang tid før Marc Skinners lag begynte å skape sjanser.

Ella Toone var sentral i mye, og både skapte og bommet på sjanser selv, mens Alessia Russo, Martha Thomas og Jackie Groenen også hadde muligheten i starten av denne viktige bortekampen.

marcskinner090222k
TING GIKK PÅ SKINNER: Marc Skinner var nok mer fornøyd med starten av kampen enn det som skjedde etter hvert.

Villa frustrerte United

Etter at United skapte mange sjanser de første ti-elleve minuttene, så sa det litt stopp.

Det kom noen sjanser innimellom, enkelte av dem store også, men United-dominansen forsvant, og i resten av omgangen hadde Villa minst like store sjanser som United.

En del av grunnen var det aggressive press-spillet Carla Wards lag benyttet seg av, og Katie Zelem, Jackie Groenen, Leah Galton og mange andre spillere fikk problemer på grunn av dette.

Det stod 0-0 til pause – noe som ikke var i nærheten av det United trengte i denne kampen, og United så rett og slett veldig frustrerte ut.

Selv om Jackie Groenens førsteomgang ikke var den beste, så leverte hun i det minste dette øyeblikket:

To store Thomas-sjanser

Etter bare noen minutter av andreomgangen fikk Martha Thomas Uniteds største sjanse hittil, da hun ikke klarte å styre Leah Galtons innlegg i mål, i etterkant av en flott pasning bakfra fra Maria Thorisdottir.

Bare minutter senere fikk Thomas enda en stor sjanse, men hun benyttet den ikke til å løsne skudd.

Hun gikk innover i et for en gangs skyld åpent Villa-forsvar fra sin høyreside, men heller enn å skyte fra litt skrå vinkel (det ville fortsatt vært brukbar mulighet for mål), så valgte hun å prøve å sentre, men sendte da bare ballen inn der Villa-spillerne befant seg.

MT
SLØSTE MED SJANSENE: Martha Thomas.

Det ebbet ut i 0-0

Dessverre utviklet omgangen seg litt som den første – fra sjanseskaping i starten, så ble det mer og mer frustrasjon.

Etter hvert prøvde Marc Skinner å bytte inn Lucy Staniforth (endelig tilbake fra skade) og Vilde Bøe Risa, inn for Alessia Russo og Jackie Groenen, men uten at det hjalp.

Det endte 0-0, og nå ser det usedvanlig vanskelig ut for United selv om de per er på tredjeplass.

Se tabellen her, og Uniteds terminliste her.

Aston Villa 0–0 (0-0) Manchester United

Bescot Stadium, Walsall
FA Women’s Super League

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Hayley Ladd, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Katie Zelem, Jackie Groenen (Vilde Bøe Risa, 70.) – Martha Thomas, Ella Toone, Leah Galton – Alessia Russo (Lucy Staniforth, 70.).
Innbyttere: Sophie Baggaley, Diane Caldwell, Martha Harris, Kirsty Smith, Jade Moore, Kirsty Hanson, Ivana Ferreira Fuso.

1: Kampen er i gang på Bescot Stadium!

2: Ella Toone med kampens første skudd, men Sian Rogers i Villa-buret redder.

5: United med et soleklart overtak hittil, men litt slurvete på den siste tredjedelen hittil.

8: Russo skyter i nettveggen fra en litt for skrå vinkel. Toone klarte like før nesten å bryte gjennom også.

10: Enorm dobbeltsjanse for United! Toone skapte den ene (for Thomas), og fikk den andre blokkert selv.

11: Nok en United-sjanse, denne gangen var det vel Groenen. Frustrerende at ballen ikke vil inn! Mye handler kanskje om å få det første målet her, slik at Villa lokkes ut.

14: Thorisdottir med en hodesmell, men er tilbake på beina. Det ser ut til at hun kan fortsette. I samme slengen kan vi minne om vår prat med Thorisdottir fra nå nylig – les intervjuet her.

19: United-dominansen har roet seg nå. Vi får håpe at det kommer en ny bølge snart.

23: Villa ser at Earps er langt ute, og skyter fra laaaaaaang distanse, men skuddet er ikke godt nok. United-midtbanespillerne sliter med å få kontroll over kampen nå.

25: Zelem har ikke hatt en god start her, verken i banespillet eller med dødballene.

27: Toone med et skudd, men keeper har full kontroll.

28: Russo nede med en skade, men forhåpentligvis kan hun fortsette. Veldig viktig for United nå i sesongavslutningen.

29: Russo er tilbake på banen.

30: Corner til Aston Villa etter at Ella Toone feiler fullstendig med en støttepasning. Småfarlig hjørnespark, men United får ballen unna.

35: Russo med skuddmuligheter, men Villa blokkerer to ganger! Viktig å få målet før pause nå.

36: Villa i farlig posisjon inne i feltet, men heldigvis går skuddet langt til side til mål.

38: Zelem med langskudd utenfor. Det var med feil fot, så valget om å skyte der er kanskje et uttrykk for frustrasjon?

43: Blundell med et skudd som går like utenfor fra omtrent på sekstenmeterstreken.

45: United med et farlig angrep, men for andre gang på kort tid blir det vinket for offside.

PAUSE. 0-0. Frustrerende omgang for United.

46: Andre omgang er i gang. Ingen bytter.

48: Enorm sjanse for Martha Thomas! Glimrende pasning fra Thorisdottir til Leah Galton, og hun slår inn foran mål, men Thomas treffer ikke skikkelig, og ballen havner utenfor. Det der skulle vært mål!

53: Ny stor sjanse for Thomas! Går innover fra høyre med ballen, og det er veldig åpent på hennes side. Velger å prøve å sentre i stedet for å skyte, og det så ut som helt feil valg siden Villa hadde mange spillere der.

66: Lehmann med frispark for Aston Villa, men Mary Earps redder.

70: BYTTE: Alessia Russo og Jackie Groenen erstattes av Lucy Staniforth og Vilde Bøe Risa. Da går vel Thomas helt opp på topp.

73: Toone med skudd, men ikke altfor farlig siden hun ikke traff skikkelig. Ender med hjørnespark, som Villa får klarert.

74: Nå er vi vel snart der at vi ville tatt en 1-0-seier om vi ble tilbudt det, selv om United egentlig bør vinne med flere mål.

80: Villa fremstår akkurat nå som farligere.

85: Staniforth får skutt, men igjen blokkerer Aston Villa. Det påfølgende hjørnesparket ender med et langskudd fra Ona Batlle som går over mål.

89: Alt tyder nå på at denne kampen blir målløs.

90+1: Det er lagt til fem minutter.

90+2: Farlig Batlle-innlegg fører til hjørnespark. United tar den kort til Staniforth, som slår farlig inn, men ballen går dessverre over alle.

90+5: Zelem med langskudd, men Rogers redder. Da ebber det nok ut i 0-0.