Flere skal på lån i januar – ny vurdering på Gomes, Chong og Garner

Kan det bli lån på Angel Gomes, Tahith Chong eller James Garner i januar? Mannen som følger opp de utlånte avviser ikke muligheten for det – selv om han gjerne ser de bli værende i United.

Mange kjenner kanskje ikke til Les Parry, den tidligere Tranmere-manageren/fysioterpeuten (!), som har ansvaret med å følge opp utlånsspillere i Manchester United.

Sammen med Nicky Butt, reservelagssjef Neil Wood og Ole Gunnar Solskjær identifiserer han hvilke spillere United ønsker å få ut, og så jobber de for å finne gode klubber for spillerne som skal ut.

– Vi fikk ut alle spillerne vi ønsket [å sende på lån i sommer]. Vi skaffet klubber til alle, sier Parry til ManUtd.com.

FØLGER OPP DE UTLÅNTE: Les Parry.

Om noen måneder åpner overgangsvinduet igjen, og da åpner det seg opp nye muligheter for nye utlån, som forhåpentligvis kan gagne både United, spillerne og klubbene som låner spillerne. United har mange spennende spillere, men innimellom kan det være behov for regelmessig førstelagsspill for å sende utviklingen noen steg videre – Chelsea har for eksempel sendt ut enorme mengder spillere på gode lån, og ser ut til å høste fruktene av det nå.

Kan det bli utlån også på noen av dem som har vært på vei inn på Uniteds førstelag? Parry avviser ikke muligheten helt for at det kan skje, og sier at det ble vurdert i sommer også.

– Vi kommer til å legge en plan, og vi har identifisert fire eller fem som kanskje vil dra på lån i januar. Her har naturligvis også førstelagsmanageren noe han skulle sagt. Tre gutter kunne potensielt gått på lån [i sommer] – Angel Gomes, Tahith Chong og James Garner – men han ønsket å beholde dem her, og å få en skikkelig titt på dem under sommerturnéen. En avgjørelse vil definitivt bli tatt om hva som skal skje med dem i januar også. Forhåpentligvis vil alle tre være på førstelaget, og ikke dra noe sted.

LES OGSÅ: Er Garner klar for større oppgaver?

Det kan fort bli færre muligheter etter nyttår, siden det da er færre ligacupkamper (om noen), i tillegg til at det begynner å spisse seg til i Europa League. Det er altså en viss logikk i det å ha spillere i egen klubb på høsten, for så å låne dem ut.

GARNER: Lån vil vurderes, men aller helst ønsker Parry at unggutta tar steget opp uten.

– Som vi vet så har gutter tatt steget inn på førstelaget, og mye av det har vært på grunn av omstendigheter de ikke selv kan kontrollere. De har blitt presentert en mulighet som de har tatt imot, så nå er det vanlig å se et par av dem i kamptroppen hver uke.