LIVE: Full kontroll!

Schneiderlin, Herrera og Rooney sørget for 3-0-seier for United på Goodison Park.

Vi har vært fryktelig dårlige på Goodison Park de siste årene, men United slo hardt tilbake fra både det og Arsenal-tapet denne lørdagen.

Etter en nokså jevn åpning eksploderte plutselig United med to mål på få minutter. Målene ble scoret av Schneiderlin og Herrera. Spilleren som hadde aller mest lyst til å score var nok uansett Wayne Rooney, som ofte har slitt mot Everton, men til slutt fikk han målet sitt etter fint forarbeid av Herrera.

Herrera var ikke den eneste spanjolen som imponerte: David de Gea hadde noen herlige redninger, der spesielt den ene benparaden var strålende.

 

Lagoppstillinger

Manchester United: De Gea, Darmian, Smalling, Jones, Rojo, Schneiderlin, Schweinsteiger, Mata, Rooney, Herrera, Martial.

Benken: Johnstone, Blind, Carrick, Lingard, Pereira, Fellaini, Memphis.

Everton: Howard, Coleman, Jagielka, Stones, Galloway, McCarthy, Barry, Lennon, Naismith, Barkley, Lukaku.

Benken: Joel, Kone, Mirallas, Deulofeu, Osman, Mori, Browning.

LIVE

SLUTT. Everton 0-3 Manchester United.

92: Oioi, stor United-sjanse. Martial suser forbi Coleman omtrent som en formel 1-bil i duell med en ødelagt sykkel. Slår farlig inn, men Fellaini får ikke stokket beina helt.

91: Van Gaal ser rolig ut på benken. Kan nyte utsikten. Goodison Park er jo tross alt et ganske staselig stadionanlegg.

90: Det er lagt til tre minutter.

89: Martial passerer motspillere enkelt som bare det fra venstresiden, og det mangler bare bittelitt på avleveringene nå. Herlig spiller å se på.

86: Ikke så mye som skjer nå som er verdt å videreformidle, men det er jo egentlig helt OK.

81: BYTTE: Marouane Fellaini kommer inn mot gamle lagkamerater. Ander Herrera, som har vært viktig i dag, får hvile resten av oppgjøret.

81: Hardt skudd fra Barkley, men det treffer nettaket.

80: Frispark på ganske farlig hold for Ross Barkley og Everton. Schneiderlin som laget frisparket.

78: Stones må gi corner for å hindre et farlig innlegg i å treffe Herrera fremfor mål.  Etter litt klabb og babb kommer plutselig Martial med en herlig dribleserie på dødlinja, men han klarer bare nesten å krongle ballen i mål.

77: United med et OK angrep som ender med at Lingard skyter utenfor.

74: BYTTE: Michael Carrick erstatter Bastian Schweinsteiger.

73: Herrera sleivsparker ut til hjørnespark. Deulofeu kommer inn for Aaron Lennon nå. Forhåpentligvis kan ikke han sette i gang en sluttspurt. Corneren er dårlig.

71: Lingard med farlig innlegg mot Rooney, men Jagielka får kastet seg ned slik at den ikke rekker frem til Rooney.

70: Gult kort på Lukaku etter en duell med målscorer Schneiderlin.

69: Stor sjanse for Rooney! Kommer alene gjennom i bakrom, men Tim Howard stopper avslutningen.

68: Everton med hjørnespark. Den tar Everton kort, og Barkley fyrer av. Ballen skifter retning, men De Gea får slått den bort. Vi må kanskje snart ta en diskusjon på om det blir feige lag når vi spiller med De Gea.

63: Utrolig viktig mål for United, siden Everton dominerte stort.

62: MÅL! Rooney scorer! United kontrer etter Jagielka-feil. Schneiderlin gir ballen til Herrera, som spiller vakkert gjennom Rooney i bakrom. Kapteinen gjør ingen feil alene med keeper! Mål mot gamle lagkamerater, altså.

60: De Gea overraskes av at Barkleys innlegg går helt gjennom, men reagerer raskt nok til å få ballen unna. Ender til slutt med utspill fra mål.

59: Schneiderlin lager frispark i duell med Barkley. Viktig at ikke Everton scorer her, de blir nok livsfarlige om de først reduserer.

57: Omtrent 40% av kampen består av at Lukaku og en United-forsvarer er i duell. Nå fikk Rojo frispark.

56: Phil Jones med herlig forsvarsspill i fysisk duell med Lukaku nettopp.

55: Farlig! Det så ut som om United red av stormen, men så kom plutselig Lukaku seg til en farlig sjanse, men en herlig benparade av De Gea stopper belgieren. Fantastisk av spanjolen!

54: Nytt Everton-frispark, denne gangen til Lukaku i duell med Smalling. Innleggsposisjon for Barkley igjen.

53: United får klarert.

52: Everton best nå, og Lukaku får frispark etter å ha kollidert med Rojo. Gult kort på argentineren. Innleggsposisjon.

51: Everton farlig frempå etter godt samarbeid av Koné og Lukaku. Ender med et farlig innlegg fra Coleman som kunne blitt livsfarlig på bakerste, men der er Jesse Lingard.

50: Gult kort til Bastian Schweinsteiger.

49: Lingard har lagt seg ute på høyresiden, i Matas posisjon, altså. Noen gode involveringer fra ham nå.

47: Godt slått innlegg mot Lukaku på bakerste! Smalling slår ballen i Lukaku og ut. Sleipt, Mike.

46: Schweinsteiger lager frispark i innleggsposisjon for Everton.

46: Kampen er i gang igjen. Everton byttet også i pausen. Arouna Koné kommer inn for Naismith. Svær fyr.

17.02: United-bytte i pausen: Jesse Lingard kommer inn for Juan Mata.

PAUSE.

45+1: Rooney og United kontrer, men pasningen fra scouseren er for dårlig.

45: Det er lagt til ett minutt.

45: Smalling må gi corner etter bra offensivt løp av Galloway. Ballen havner tilbake hos cornertaker Barkley, som fyrer av fra skrå vinkel, men De Gea er heldigvis våken, og får slått ballen unna.

42: God sjanse for United! Rooney timer løpet sitt perfekt (om det ikke var offside), og slår uegoistisk inn til Martial. Skuddet går via noen Everton-spillere før Howard til slutt får kontroll på ballen. Kunne fort blitt mål av det der. Kanskje Rooney skulle skutt selv, selv fra vanskelig vinkel? Reprisene viser at det kanskje var en hands som det burde blitt blåst United-straffe på der.

41: To ganger på kort tid nå at United har gitt bort ballen rett utenfor sekstenmeteren i et forsøk på å spille seg ut av forsvaret, men Everton evner heldigvis ikke å utnytte det.

39: Martial har ikke skapt mye, men har vist at han fint kan vikariere på venstrekanten. Viser innimellom noen herlige detaljer. Ellers har Rojo hatt en god kamp hittil også på venstrebacken!

37: En liten dytt fører til at United får frispark på corneren. De Gea fikk uansett slått den bort fra farlig område.

36: Galloway vinner duell mot Mata, og får slått farlig inn. Smalling får klarert til corner.

35: United tilsynelatende med OK kontroll på kampen. Viktig å ikke la Everton redusere før pause, i alle fall.

32: Jones er tilbake på banen. Holder papir fremfor nesa, ser det ut til.

31: Everton vimset rundt forundret i noen minutter etter målene, men har nå funnet seg selv litt igjen nå. De Gea nede nå etter en Lukaku-duell. I tillegg blør Phil Jones neseblod. Dette er rene slagmarken.

23: Everton ville ha straffespark rett etter Herrera-målet etter en Smalling/Lukaku-duell, men konklusjonen ser ut til å være at dommer Moss gjorde rett igjen.

23: I forkant av målet ble Martial taklet stygt, men dommer Jon Moss ga heldigvis fordel. Moss er dermed fra nå av min favorittby i Østfold. Coleman med gult kort for taklingen.

22: MÅL! 2-0 til United! Ander Herrera. Marcos Rojo slår et fantastisk innlegg, og Herrera header vakkert i mål. Header ned i bakken slik at det ble vanskelig for Howard å stoppe. Glimrende angrep av United.

20: Det var selvsagt franskmannens første mål for United i en offisiell kamp (treningskamper teller jo ikke!). Viktig mål også, spesielt siden City tilsynelatende har avgjort mot Bournemouth allerede.

18: MÅL! Schneiderlin gir United ledelsen! En kort United-corner ender med litt klabb og ball i feltet, og ballen ender til slutt hos Schneiderlin som kaldt setter ballen i mål bak Howard. Fint forarbeid av Smalling, som bryster ballen ned til Schneiderlin etter at Rojo sendte ballen inn igjen etter en Everton-klarering.

18: God og hard avslutning fra Ander Herrera, men ex-red Tim Howard får slått den over.

17: Darmian slår en lav pasning inn i feltet som nesten ender med at noen Martial-triks kunne skape sjanse, men Jagielka og Stones er gode stoppere.

13: Lukaku skyter ballen i muren og ut til corner. Den ender til slutt med at United får klarert, men Everton etablerer seg på Uniteds banehalvdel nå.

12: Everton får et litt billig frispark. Rundt 25 meter fra mål.

11: Mata og Rooney med bra samarbeid, og så fyrer scouseren av fra distanse. Aldri spesielt farlig, men et OK skuddforsøk likevel.

10: Lukaku i tøff fysisk duell med Smalling, der de holder litt i hverandre (mest Smalling som holdt!), og så kommer Jones og header ballen tilbake til De Gea. Blir ingen lett kamp for våre to midtstoppere dette her.

8: Herlig veggspill mellom Herrera og Darmian gir sistnevnte en innleggsmulighet. Innlegget kommer i farlig posisjon, men det er ingen røde der ennå. Lovende, om enn ikke spesielt farlig.

7: Martial løper gjennom Everton-forsvaret, men Coleman gjør en god forsvarsjobb. Rett etterpå blir ballen spilt i bakrom mot Lukaku fra Everton, og han fikk nesten med seg ballen forbi David de Gea. De Gea var heldigvis først på ball etter god skjerming av Smalling.

6: Lukaku presser høyt noe som gir De Gea liten tid, men spanjolen er kald som en frossen fisk.

3: Herrera vinner frispark i innleggsposisjon på høyresiden. Bra innlegg av Mata, egentlig, men det blir ikke noe spesielt av likevel.

3: Everton angriper på venstresiden, men Jones står i veien for innleggsforsøket.

2: Martial ligger ute mot venstre. Rooney på topp med Herrera i tierrollen.

1: Tøffe dueller det første minuttet. Vi legger merke til at Jones spiller høyre midtstopper, med Smalling på sin venstre side.

1: Kampen er i gang!

15.57: Kendall hylles med applaus. Vi kan ikke annet enn å slenge oss på den applausen. Velfortjent hyllest!

15.55: Spillerne er ute på Goodison Park-matta. I dag kom nyheten om dødsfallet til Howard Kendall, den legendariske Everton-manageren, så nå skal han hylles. Spillerne har også på seg sørgebånd.