Finn frem grøten!

Lokalavisen Leicester Mercury mener å vite at Sky Sports er i ferd med å revurdere planen om å flytte «The Foxes’» hjemmemøte med United til julaften.

Det har hersket stor usikkerhet med hensyn til hva Premier Leagues rettighetshavere vil bestemme seg for å gjøre med oppgjøret, som inntil videre er terminfestet til lørdag 23. desember klokken 16.00.

Ryktene har fortalt oss at Sky Sports vurderer å vise kampen i beste sendetid på julaften, og i så fall åpne for Premier League-fotball denne dagen for første gang på 22 år. Sist det skjedde var altså 24. desember 1995, også da med Manchester United i en av hovedrollene, da Leeds tok imot på Elland Road.

Les også: Ribbe, grøt, nisser og Leicester – United?

Fotball og rugby

Nå melder imidlertid lokalavisen i Leicester, Leicester Mercury, at Sky vurderer andre alternativer.

Grunnen skal være bekymring rundt sikkerheten som følge av et noenlunde samtidig storoppgjør i rugby-ligaen mellom Leicester Tigers og Saracens. Den kampen skal spilles 24. desember klokken 15.00, lokal tid.
Potensielt sett, med to store kamper på samme dag, ville det kunne bety at 55.000 fotball- og rugbytilhengere oppholdt seg i byens gater samtidig, med de problemer en slik ansamling vil kunne føre til i et forholdsvis snevert sentrumsområde som Leicesters.

Politiet: – Ja, men nei

Nå skal ikke politiet ha motsatt seg to storoppgjør i byen på samme dag, men av hensyn til sikkerheten insisterer de, ifølge Leicester Mercury, på fire timers mellomrom mellom de to kampene.
I så fall må Leicester v United spilles senest klokken 11 på formiddagen, eller tidligst klokken 19 på kvelden. Det er liten grunn til å tro at noen av disse tidspunktene passer inn i Sky Sports’ sendeplaner.

– Ingen kamper etter klokken 16

At Premier Leagues styreformann, Richard Scudamore, overfor bekymrede supportergrupperinger skal ha fortalt at det ikke foreligger noen planer om kampavspark i Premier League senere enn klokken 16 på julaften, styrker også troen på at det ikke blir noen kamp på King Power Stadium den 24. desember.

P.S.: Endelig avgjørelse på Leicester – United (og øvrige julekamper), vil bli offentliggjort  kommende mandag, 16. oktober.