Finaletap for U 15

Bayer Leverkusen ble for sterke for Rene Meulensteens gutter i finalen av Marveld-turneringen.

Manchester Uniteds U 15-lag, som består av gutter født etter 1. januar 1997, er denne helgen i Marveld i Nederland hvor de deltok i en turnering for U 15-lag. Førstelagstrener Rene Meulensteen, som kommer fra Nederland, reiste sammen med de unge og lovende over kanalen. Av spillerne United hadde med til Nederland, er kanskje Cameron Borthwick-Jackson, Demetri Mitchell, Dean Henderson og Marcus Rashford de mest kjente. Aller fire var med da Uniteds U 18-lag deltok i AEGON Future Cup i Amsterdam i påsken.

Uniteds tropp til turneringen: Borthwick-Jackson, Byrne, Carroll, De Brito, Dearnley, Greenop, Henderson, Johnson, Makela, Mitchell, Rashford, Savill, Scott, Smith, Tuanzebe, Williams.

Vant sin gruppe

United startet turneringen godt fredag, med seier 1-0 mot PSV og 0-0 mot Liverpool. Demetri Mitchell scoret Uniteds mål mot PSV. Lørdag åpnet de med uavgjort mot Marseille, før det ble 2-0-tap mot FA Ghana (som allerede var diskvalifisert for å bruke for gamle spillere). I siste kamp ble det 3-1-seier mot det lokale laget SV Grol. Dermed vant United sin gruppe med åtte poeng, ett mer enn PSV. I semifinalen på søndag venter mer nederlandsk motstand når Feyenoord står på motsatt banehalvdel. Kampstart er klokken 12.30

Straffedrama og finaletap

I søndagens semifinale mot Feyenoord vant United på straffekonkurranse etter at det sto 0-0 etter ordinær tid. Feyenoord startet kampen best og hadde et solid overtak i mesteparten av første omgang. Uniteds største sjanse før hvilen kom rett før pause da en Feyenoord-spiller holdt på score selvmål. United kom mer med i andre omgang og spillet svingte mer frem og tilbake. Makela var svært delaktig i Uniteds angrepsspill og var nære ved å score ved flere anledninger, men det ble ingen scoringer i andre omgang heller og kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

United scoret på sine to første ved Rashford og Makela, før Feyenoord bommet. Borthwick bommet deretter på Uniteds neste, og lagene var like langt igjen. Lagene fulgte hverandre helt til den sjuende straffen, da Henderson reddet og sikret en 6-5-seier til United.

Finaletap

I finalen ventet Bayer Leverkusen for United. Tyskerne slo PSV 2-0 i semifinalen, og Leverkusen skulle vise seg å bli for sterke også for United. Rene Meulensteens disipler ble utspilt av et godt Leverkusen-lag, og med to mål i hver omgang endte kampen til slutt hele 4-0.

Uniteds unggutter bør uansett se seg fornøyd med innsatsen i turneringen. United har deltatt i Marveld-turneringen flere ganger tidligere, men dette er første gang de røde djevlene har nådd finalen.