Fikk treer på børsen – nå kan han få tidligere Liverpool-kaptein som trener

Det har vært en begivenhetsrik helg for våre utlånte.

Southampton 1-0 Aston Villa

Axel Tuanzebe får ny sjef i Aston Villa. Dean Smith fikk fyken søndag, to dager etter at Uniteds utlånte stopper var del av et Villans-lag som tapte sin femte strake ligakamp på rad, mot Southampton.

Tapet sørger også for at Villa faller ned til 16. plass i Premier League, bare to poeng over streken.

Tuanzebe kan ikke sies å ha noen spesielt stor skyld i baklengsmålet, en suser fra distanse, levert av Adam Armstrong. Han er likevel blant dem som kommer aller verst ut av lokalavisens spillerbørs etter oppgjøret, med sin treer.

– Ble vendt bort stadig vekk av Adam Armstrong. Den innleide slet og ser ut til å ha mistet selvtilliten de siste ukene. Fikk det gule kortet.

GettyImages-1351557682
BEGGE BORTE: Axel Tuanzebe får instruksjoner fra assistenttrener Craig Shakespeare under møtet med Southampton. Nå er både han og Dean Smith borte fra Villa.

Samtidig har det ikke lyktes Villa-spillerne å holde nullen siden 1-0-seieren over United tilbake i september.

Nå blir det spennende å se hvem som kommer inn på Villa Park, og hvordan det påvirker Tuanzebe. 23-åringen har spilt i flesteparten av Birmingham-lagets kamper denne sesongen, og har fått tillit både i en stoppertrio og i en firebackslinje.

Birmingham Post skriver at tidligere Liverpool-spiller og nåværende Rangers-manager Steven Gerrard er favoritt til å ta over jobben, men den danske landslagssjefen Kasper Hjulmand har også blitt nevnt.

Brentford 1-2 Norwich

Også Brandon Williams får seg ny trener. Norwich sendte sin mangeårige trener Daniel Farke på dør lørdag, til tross for at tyskeren hadde ledet kanarifuglene til sesongens første seier bare timer tidligere.

Mål fra nordmann Mathias Nordmann og finne Teemu Pukki sørget for de gulkleddes første trepoenger denne sesongen, på bortebane i vest-London.

Williams startet og spilte 90 minutter og får ros for sin prestasjon i lokalavisen.

– Presterer han på dette nivået – aggressiv og kjempende i duellene og positiv når han får sjansen på kontring – er debatten om hvem som bør okkupere venstresiden i Citys forsvarslinje unødvendig.

Norwich Evening News’ Paddy Davitt ønsker seg dog mer stabilitet fra Williams i kampene som kommer, dersom han får tillit av sin fremtidige trener.

Frank Lampard og Ethan Lairds sjef i Swansea, Russell Martin, nevnes som mulige Farke-erstattere.

Alavés 2-1 Levante

Alavés rir for øyeblikket på en aldri så liten flytbølge. Vitoria-laget kom til lørdagens hjemmekamp mot Levante med syv poeng på sine tre siste ligakamper og da kampen var ferdig, hadde det baskiske laget plukket med seg tre til.

De blå og hvite havnet tidlig under, men snudde kampen ved hjelp av to sene scoringer fra Joselu.

Facundo Pellistri kom inn med 28 minutter igjen av kampen, uten at uruguayaneren noterte seg for målpoeng. 19-åringen har vært inne i startelleveren i noen av de siste kampene, men var altså tilbake på benken fra start av lørdag.

Bournemouth 4-0 Swansea

Ethan Laird og Swansea gikk på et aldri så lite stortap for ligaledende Bournemouth da waliserne gjestet den engelske sørkysten lørdag ettermiddag.

To mål fra hver av Dominic Solanke og Jaidon Anthony sørget for at Laird og kompani måtte reise nordover med et firemålstap i sekken, uten at rapporten fra lokalavisa tyder på at Uniteds utlånte høyreback hadde noen veldig stor del av skylden.

Swansea City v Cardiff City - Sky Bet Championship
HAR VÆRT POSITIV: Men det ble et tungt tap for Ethan Laird denne helgen.

Liverapporteringen fra oppgjøret vitner om en Laird som gjorde flere gode involveringer, både offensivt og defensivt. Blant annet kunne han ha skaffet straffespark i første omgang hvis kampens dommer hadde vært litt mer medgjørlig.

spillerbørsen får Laird en femmer:

– Startet så bra og ropte forgjeves etter straffe tidlig i kampen. Ble senere frustrert ettersom kampen skred frem og klarte ikke å skape særlige problemer for «the Cherries» i andre omgang.

Lørdagens tap betyr at Swansea holder seg på 12. plass i Championship.

Nottingham Forest 3-0 Preston North End

Forest har slitt de siste kampene, med én uavgjort og to tap på de tre foregående, men lørdag var Nottingham-laget tilbake i vinnersporet, med sin 3-0-seier over Preston i Championship.

Lewis Grabban scoret to av målene, med Jack Colback også på måltavla.

Laget legger seg dermed på 13. plassen under Ethan Lairds Swansea.

Nottingham Forest v Millwall - Sky Bet Championship
NOE MER PERIFER: James Garner får ikke fullt så mye tillit fra Steve Cooper som han fikk av Chris Hughton.

James Garner har fått en noe mindre rolle på laget etter manager Steve Coopers inntreden i klubben, og var lørdag å finne på benken fra start av. 20-åringen kom dog inn med litt over 20 minutter igjen av kampen.

Lokalavisen gir midtbanegeneralen en sekser på børsen etter innhoppet.

– Hjalp laget til å sikre det som skulle vise seg å bli en komfortabel seier. Viste noen gode berøringer.

Flamengo 2-0 Atlético Goianiense

Flamengo har fortsatt et håp om å frarøve Atlético Mineiro ligatittelen i brasilianske Série A og tok i så måte en viktig seier da de triumferte hjemme mot Atlético Goianiense natt til lørdag skandinavisk tid.

Venstrekant Michael sørget for tre poeng med sine to scoringer, med målgivende pasninger fra Mauricio Isla og Gabriel. Dermed er de røde og svarte ni poeng bak i ligasammendraget, men med én kamp mindre spilt.

Andreas Pereira startet kampen for Flamengo, men ble byttet ut på stillingen 1-0 etter drøye timen. Brasilianeren rakk å pådra seg et gult kort før han gikk av banen.

Red Bull Bragantino v Flamengo - Brasileirao 2021
I BRASIL: Andreas Pereira har blitt et relativt fast innslag på midtbanen til Flamengo.

Sunderland 0-1 Mansfield

Nathan Bishop og hans lagkamerater i Mansfield tok en aldri så liten skalp i FA-cupens første runde lørdag, da de vant avansement mot tradisjonell storklubb og opprykkskandidat i League One, Sunderland.

Mansfield ligger på sin side dårlig til på 20. plass i League Two.

Rhys Oates sto for det ene og avgjørende målet i kampen der Bishop spilte samtlige 90 minutter. Uniteds sisteskanse skal ha gjort en aldeles strålende redning før pause, som sikret at bortelaget kunne ta med seg ledelsen inn i garderoben.

Scunthorpe 0-1 Doncaster

Kvaliteten på FA-cupoppgjøret mellom Doncaster Rovers, nest nederst på tabellen i League One, og Scunthorpe United, jumboplassert i League Two, ble nærmest akkurat slik man kunne forvente på forhånd.

Doncaster tok seieren i en seig 1-0-kamp, der Ryan Lofts velplasserte avslutning – riktignok i eget mål – ble tungen på vektskålen.

Ethan Galbraith spilte 90 minutter i oppgjøret og bidro til å kontrollere midtbanen etter pause, ifølge Doncaster Free Press. De gir ham en sekser på spillerbørsen.

– Spillet hans var ukarakteristisk slapt i første omgang, men han tok seg opp etter pause da han var god til å skape rom og bidro til å holde Rovers ved førersetet.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
BEDRE ETTER PAUSE: Ethan Galbraith hadde en god andreomgang for Doncaster.

Barnsley 0-2 Hull

Også Hull vant lørdag, etter scoringer fra George Honeyman og Keane Lewis-Potter. Dette var tigernes første borteseier denne sesongen og kommer godt med, ettersom laget fra øst-England ligger under streken i Championship.

Di’Shon Bernard spilte 90 minutter for bortelaget, slik han har gjort i flesteparten av Hulls kamper denne sesongen.

– Headet og sparket ballen unna tidlig. Holdt det enkelt, men ettersom kampen skred frem, så han etter måter å ta med seg ballen ut og skape gode åpninger på, skriver Hull Daily Mail, som gir ham en åtter på børsen.

FIKK ÅTTER: Di’Shon Bernard hjalp Hull til sesongens første borteseier og fikk belønning på børsen.

Andre:

Reece Devine satt på benken gjennom samtlige 90 minutter pluss tillegg i St. Johnstones 0-0-kamp mot Sir Alex Fergusons gamle arbeidsgiver, St. Mirren, lørdag.

Stockport fra femte høyeste fotballnivå sikret seg omkamp mot League One-laget Bolton, da de spilte 2-2 på Unibol Stadium søndag. Will Fish satt på benken for Stockport gjennom oppgjøret.

En skadd Dylan Levitt gikk glipp av lørdagens oppgjør mellom Heart of Midlothian og Dundee. Waliserens lagkamerater i Dundee endte opp med å tape 5-2.