– Fikk jobben etter «prøvespill» som trener

Det kom ganske overraskende på.

Lørdag skrev plutselig United-kjenner Andy Mitten på The Athletic at United var i ferd med å ansette tidligere toppspiss Benni McCarthy som ny førstelagstrener.

Han blir dermed en sentral del av teamet til Erik ten Hag, med Mitchell van der Gaag og Steve McClaren som kjente ansikt allerede.

Søndag bekreftet klubben det hele, før Ten Hag selv fortalte hvorfor McCarthy ble hentet inn.

– Det var en plass ledig i teamet. Han har også en annen type stemme enn de andre. Han har erfaring. Han har vært manager på profesjonelt nivå. Han har også vært en suksessfull spiss selv. Han skal jobbe med posisjoneringsspillet offensivt.

– Da tenker jeg ikke bare på spissene, men også hva backene skal gjøre, midtbanen, fordi vi ønsker å fremstå som et dynamisk lag, sa United-manageren.

Onsdag skriver Andy Mitten litt mer om hvordan det hele kom til, i en artikkel hos The Athletic.

Til en viss grad ble McCarthy hentet etter flere intervju-runder, i direkte kamp mot andre som også ble testet.

mccartht243
VAR MED MOT RAYO: Benni McCarthy skrev autografer i forbindelse med søndagens 1-1-kamp mot Rayo Vallecano.

McCarthy ble først, i starten av juli, bedt om å komme til Carrington for et intervju. Det skal ha gått bra.

Dermed ble han bedt om å komme tilbake for noen økter med det som beskrives som U23-spillere, før han uka før avreise til Thailand- og Asia viste seg frem i en lang treningsøkt, delt opp i fire ulike deler.

44 år gamle McCarthy skal ha ankommet treningsfeltet med detaljert forhåndskunnskap om Uniteds spisser, og ledet øktene som ble fulgt nøye av Ten Hag og assistentene hans.

Etterpå skal han ha fått vite at Ten Hag også vurderte en rekke andre kandidater, men til slutt så skal McCarthy altså ha overbevist nok til at det var han som vant frem.

Mitten understreker at McCarthy har UEFA PRO-lisensen, snakker spansk, portugisisk, nederlandsk og engelsk, noe som nok ikke er en ulempe i den internasjonale United-garderoben.

Denne uka ble det også klart at United har hentet Premier League-veteranen Tom Huddlestone til U21-laget. Målet er at han, som Paul McShane tidligere, skal hjelpe U21-gutta til å nå sitt potensiale ved å være en positiv innflytelse både på og utenfor banen.