– Fikk ingen av spillerne jeg ville ha

Louis van Gaal sier hans største jobb var å fornye Manchester United med yngre spillere, men at klubben ikke hentet noen av spillerne han hadde pekt seg ut.

Van Gaal var United-manager fra 2014 til 2016 og vant FA-cupen i sin aller siste kamp som United-sjef.

Under nederlenderens ledelse hentet Manchester United en rekke stjerner og store talenter, men de færreste av dem kan beskrives som suksessfulle investeringer.

– Ikke gode nok til å vinne

Van Gaal kom til jobben i United etter å ha ledet Nederland til 3. plass i VM i 2014.

Da han ble presentert for pressen, forklarte Van Gaal selv at han allerede hadde ledet de største klubbene i Nederland, Spania og Tyskland, og at han nå fikk muligheten i den største klubben i England. 

DOUBLE DUTCH: Louis van Gaal og Robin van Persie på Carrington i Van Gaals første sesong som manager. Manchester United brukte enorme summer på frsterkninger, men Van Gaal sier han aldri fikk de spillerne han ønsker seg.

Men United opptrådte ikke som den største klubben, skal vi tro nederlenderen som sier han hadde forventet mer av en klubb av Uniteds størrelse.

– Manchester United hadde ikke den nødvendige kvaliteten til å kunne vinne ligaen og hadde en aldrende spillerstall med ti spillere over 30 år og fem over 35, sier Van Gaal til  Voetbal International.

Det er mulig hukommelsen spiller Van Gaal et aldri så lite puss, for etter det united.no har regnet ut var det bare Rio Ferdinand og Ryan Giggs som hadde fylt 35 år, mens ytterligere fem spillere hadde passert 30.

– Skulle hentet førstevalget, ikke nummer syv

Van Gaal fortalte, ifølge ham selv, United-ledelsen at han måtte gjøre store endringer.

– Jeg sa til dem at jeg ville forynge United-stallen og jeg forklarte hvilke spillere som burde komme til klubben. Jeg fikk ikke en eneste av dem. I stedet endte vi opp med spillere fra et annet segment og som trener måtte jeg flytte grenser. Du forventer ikke det i den rikeste klubben i verden, sier Van Gaal.  

AVSKJEDEN: Louis van Gaal ledet United til topps i FA-cupen på Wembley. Her mottar nederlenderen gratulasjoner fra United-fansen, men under ett døgn senere ble det klart at han ikke fikk fortsette i jobben.

– Med en omsetning på 600 millioner pund burde du hente spilleren som står øverst på ønskelisten, ikke nummer syv, legger Van Gaal til.

Nederlenderen innrømmer at United, på grunn av klubbens størrelse, blir utnyttet på overgangsmarkedet av selgende klubber.

– Selvsagt vil klubber som selger spillere tenke: Om du har så mye penger må du også betale en høyest mulig overgangssum for en spiller. Det er det som skjer med overganger. Så kommer nummer syv eller åtte på ønskelisten og du må betale langt over markedspris, og det er disse kjøpene managerne blir bedømt ut fra.