Fikk Ferdinand til å tenke på en ung Rooney

Mason Greenwood leverte en strålende kamp på topp mot Leeds og scoret det viktige 2-1-målet i serepremieren. Nå forklarer Rio Ferdinand hvorfor Greenwood nå minner ham om en ung Wayne Rooney.

Med Edinson Cavani utilgjengelig, Marcus Rashford skulderoperert og Anthony Martial så vidt tilbake etter skade, fikk Mason Greenwood muligheten til å spille på topp i seriepremieren mot Leeds.

Den oppgaven 19-åringen svært godt.

Ikke bare var han et konstant uromoment for Leeds-forsvaret, men Greenwood besørget også den uhyre viktige 2-1-scoringen like etter at Leeds hadde utlignet.

Det ga ham karakteren 9,5 på united.nos spillerbørs, og kun Paul Pogba og Bruno Fernandes, som begge fikk 10, var foran på børsen.

brunomasonpogba140821
LEDET AN MOT LEEDS: Bruno Fernandes, Mason Greenwood og Paul Pogba var de toneangivende spillerne mot Leeds i seriepremieren da United vant 5-1.

Greenwood har, i motsetning til mange av de andre United-stjernene, og flere av stjernene i Premier League for øvrig, fått en skikkelig sesongoppkjøring.

Det har åpenbart gjort 19-åringen godt, og tidligere United-kaptein Rio Ferdinand sier Greenwood nå får ham til å tenke på en ung Wayne Rooney.

– Jeg så på mye av det han gjorde i kampen, og vet samtidig at trenerne og folk i klubben, vil si at de ikke er overrasket. Vi har bare ventet på at det skulle skje, og nå har han den rette fysikken, sier Ferdinand på sin Youtube-kanal Five.

Wayne Rooney var bare 18 år gammel da han kom til United fra Everton som verdens dyreste tenåring i 2004, og gikk rett inn på førstelaget. 

PANGDEBUT: Wayne Rooney debuterte for United ved å score hat trick mot Fenerbahce i Champions League i 2004. Nå sammenligner Rio Ferdinand Mason Greenwood med tidenes toppscorer i United.

Ferdinand peker på en betydelig forskjell mellom Rooney som 18-åring og Mason Greenwood da United-angriperen også var 18.

– Da Wayne Rooney kom til klubben var han en mann allerede, men du kan se at Mason nå har bygget seg opp til å bli en førstelagsspiller. Graeme Souness hadde rett i det han sa om Mason etter kampen Han var virkelig en av dem som skilte seg ut. påpeker Ferdinand.

– Noen av bevegelsene hans, gjenvinningen av ballen, måten han brukte skulderen og fysikken til å dytte unna forsvarsspillerne og ikke minst avslutningen var strålende, sier Ferdinand.