FIFA løfter ikke en finger

FIFA kommer ikke til å foreta seg noe overfor Real Madrid, til tross for at Manchester United i forrige uke klaget på spanjolenes åpenbare forsøk på å lokke Cristiano Ronaldo til Santiago Bernabéu.

Real-president Ramon Calderón tok anmeldelsen med tilsynelatende knusende ro, og hevdet at klubben hans ikke hadde foretatt seg noe kritikkverdig: "United kan ikke bevise noe," mente han.

Og FIFA sier seg enig med Calderón i at ingenting kan bevises. Derfor vil de heller ikke foreta seg noe "på nåværende tidspunkt":

"Vi kan bekrefte at vi i forrige uke mottok en formell klage fra Manchester United, vedrørende Cristiano Ronaldo og Real Madrid. Den mottatte dokumentasjonen gir så langt ingen beviser på kontraksbrudd," heter det i en kunngjøring.

Dette betyr i klartekst ingen støtte til Uniteds sak, og at FIFA heller ikke kommer til å forfølge den.

Men til tross for den klare uttalelsen er det likevel grunn til å tro at FIFA har en viss anelse om at ikke alt som skjer i Madrid tåler dagens lys. Det spanske fotballforbundet er nemlig blitt bedt om å minne Real Madrid på FIFAs overgangsreglement og de juridiske konsekvensene av å innby til kontraktsbrudd.

Kilde: Sky Sports