Festaften for Welbeck

Danny Welbeck scoret to mål for England, da de tok en enkel seier over Moldova.

England tok en ganske enkel, men svært viktig seier over Moldova, og sikret med det gruppeledelse før den avgjørende kampen mot Ukraina.

Vertene tok ledelsen ved Steven Gerrard etter bare 12 minutter spill. Kapteinen banket ballen i mål med et hardt og lavt langskudd. Danny Welbeck var tredjesist på ballen på englands første mål, og det skulle komme mye mer fra United-spissen.

Eventyret Lambert

Men, først skulle ringreven Rickie Lambert vise seg frem igjen. Southampton-spissen scoret med sitt første touch på ballen i sin debut for England, da Skottland ble slått for noen uker siden. Etter 27 minutter var han frempå med hodet i denne kampen også.

Theo Walcott skjøt hardt, men rett på keeper, og Stanislav Namasco burde gjort det mye bedre enn å slå ballen rett til Lambert, som kunne heade i tomt mål.

Welbeck-show

Så var det Welbecks tur. En lang ball fra Lambert gikk gjennom Moldova-forsvaret, og de fleste både på tribunen og foran TV-skjermene rundt omkring, trodde nok at ballen skulle sprette inn til kampen. Det trodde ikke Welbeck, som spurtet alt han hadde, fikk en tå på ballen.

Den som benkes, skades ikke.
Lite slitasje: Den som benkes, skades ikke.

Det var akkurat nok til å dytte ballen forbi keeper, og han kunne selv løpe forbi, og sette ballen trygt i mål til 3-0, som ble pauseresultatet.

Ti minutter etter pause ville Welbeck vise seg frem igjen. Nok en gang var det en smart pasning fra Lambert som sørget for at Welbeck kom alene med keeper. Til tross for at han kom inn på skrått fra venstre denne gangen, virket Welbeck kald som en fisk, og chippet balen over foten til keeper som gikk ned.

Må stå over

Kampen endte 4-0, og England topper sin gruppe nå, men det er bare et poeng som skiller England, Ukraina og Montenegro i gruppen, og om noen få dager skal England ut i kamp mot Ukraina. Den kampen må de klare seg uten Welbeck, som pådro seg et gult kort i fredagens kamp.

Inget spill – ingen skade

United hadde fire andre spillere på benken for England. Michael Carrick, Tom Cleverley, Ashley Young og Chris Smalling, satt alle på benken gjennom hele oppgjøret, noe David Moyes trolig ikke akkurat er skuffet over. Alle United-gutta kom seg dermed skadefri fra kampen.