Festaften for portugiserne og McTominay sentral i seier

Tsjekkia 0-4 (0-2) Portugal

Nations League A, Fortuna Arena i Tsjekkia.
Mål: Diogo Dalot (33, 52) Bruno Fernandes (45) Diogo Jota (81)

For en fyrverki av en fotballkamp, hvor United-spillerne absolutt kom i fokus.

Allerede etter 12 minutter fokuserte kameraene på Ronaldo. Superstjernen ble liggende etter en duell med den tsjekkiske keeperen, blodet rant fra nesen, men etter å ha blitt plastret og fått ny drakt var storscoreren klar igjen.

Det ville seg likevel ikke helt foran mål for den vanligvis treffsikre spydspissen, i stedet var det en høyreback som skulle stjele showet i Praha.

Diogo Dalot scoret nemlig sitt første og sitt andre landslagsmål for Portugal lørdag kveld og for noen scoringer det var.

Den unge høyrebacken startet angrepet selv før han slo ballen ut til Bruno og fosset i angrep selv. Innlegget til Bruno hadde retning mot Ronaldo, men ble litt for langt. I stedet gikk ballen etter hvert til Dalot, som med venstrefoten satte den mellom beina på keeper og inn.

Venstrefoten skulle også bli redskapet Dalot brukte for å putte sin andre scoring for kvelden.

Backen vendte innover i banen med en såkalt «Ronald chop», før han hamret ballen ned i hjørnet fra 25 meter.

Før dette hadde Bruno Fernandes også skrevet seg på scoringslisten. Den kreative midtbanespilleren fikk et strøkent innlegg fra Mario Rui og løp inn scoringen som sikret at portugiserne gikk til pause med 0-2-ledelse.

Dette kunne imidlertid endt annerledes dersom Patrik Schick hadde klart å omsette straffesparket som Cristiano Ronaldo var skyld i, i mål. Ronaldo handset i egen boks, men slapp med skrekken da straffen ble skutt over mål på stillingen 0-2.

Ronaldo involverte seg heldigvis i positiv forstand også, da han steg til værs på en corner og stusset ballen videre til Diogo Jota som sikret en overbevisende seier for portugiserne.

En skikkelig festaften for «våre» menn som altså var involvert i alle scoringene i Praha.

Serbia 4-1 (2-1) Sverige

Nations League B – Gruppe 4, Stadion Rajko Mitic i Serbia.
Mål: Viktor Clasesson (15), Aleksandar Mitrovic (18, 45, 48) Sasa Lukic (69)

Victor Lindelöf og resten av det svenske laget har hatt slitt i Nations League så langt, og vondt ble til verre da de møtte Serbia lørdag kveld. Svenskene åpnet bra og tok ledelsen etter 15 minutter, men herfra og ut var det Serbia som styrte showet i Beograd.

Det tok bare tre minutter før serberne hadde utlignet ledelsen til svenskene.

De fikk enormt med plass på sin høyreside, Zivkovic siktet og traff rett på pannebrasken til Mitrovic som ikke lot seg be to ganger.

Like før pause var Mitrovic på farten igjen, denne gangen på et corner. Kraftpakken er sterk som en serbisk brunbjørn, og steg til værs og stanget inn ledelsen.

2. omgang startet slik den første sluttet, med nok et Mitrovic-mål. Dusan Vlahovic spilte nydelig gjennom til Mitrovic, alene med keeper gjorde han ingen feil da han bredsidet ballen i mål med venstrefoten.

Etter 69 minutter gjorde Lukic vondt til verre for Lindelöf og resten av det svenske forsvaret. Han mottok ballen på 16 meter og curlet den lekkert i lengste hjørnet, bak en sjanseløs Olsen i det svenske buret.

Lindelöf spilte hele kampen for svenskene, men slet til tider stort med å håndtere superspiss-paret Vlahovic og Mitrovic. Kapteinen prøvde seg på et langskudd etter et lite dribleshow, men skuddet gikk langt over. Anthony Elanga ble byttet inn etter 64 minutter, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen.

Skottland 2-1 (0-1) Irland

Nations League B – Gruppe 1, Hampden Park i Skottland.
Mål: John Egan (18), Jack Hendry (50), Ryan Christie (82)

Det begynte tungt for Scott McTominay & Co. Irland tok ledelsen etter at en corner ikke ble klarert skikkelig, og etter litt frem og tilbake i boksen havnet ballen hos John Egan som banket ballen kontant i mål.

Etter en lite fartsfylt 1. omgang fikk skottene hull på byllen umiddelbart etter pause, etter et nydelig hodestøt av Jack Hendry, som snek seg via stolpen og inn. Dermed var lagene like langt.

McTominay spilte samtlige minutter på sentral midtbane for skottene og ble helt avgjørende mot slutten av kampen.

Den høyreiste krigeren raget høyest på et corner og headet ballen mot mål, men på veien ble den stoppet av en hånd og straffe ble dømt. Ryan Christie sendte Gavin Bazunu i det irske målet en vei og ballen den andre, iskaldt satt av vingen som spiller for divisjonskollega Bournemouth.