Portugal v Switzerland: Round of 16 - FIFA World Cup Qatar 2022

Fernandes og Dalot med målgivende da Portugal knuste Sveits

Portugal møtte Sveits til VMs siste åttendedelsfinale.

Det ble en portugisisk festkveld av de sjeldne.

Etter en sjansefattig åpning på kampen satte Gonçalo Ramos kampens første med en ellevill avslutning fra 13 meter.

Bruno Fernandes noterte seg for sin tredje assist for mesterskapet med en perfekt slått corner som traff panna på Pepe som ble den eldste målscoreren i VM siden Roger Milla.

Diogo Dalot ville ikke være noe dårligere og assisterte 3-0-scoringen med et lekkert innlegg på første stolpe langs bakken som Gonçalo Ramos trillet i mål.

Portugal fortsatte å herje med stakkars Sveits og ga seg ikke før det stod hele 6-1 på tavla noe som kan minne mer om et tennisresultat enn et fotballresultat.

Diogo Dalot spilte hele kampen på høyrebacken for Portugal, mens Bruno Fernandes ble byttet ut etter 87 minutter.

Med seieren blir Marokko neste motstander i kvartfinalen for Portugal.

Portugal 6-1 Sveits

VM, åttendedelsfinale

Lusail Stadium, Al Daayen

MÅL: 1-0 Gonçalo Ramos (17), 2-0 Pepe (33), 3-0 Gonçalo Ramos (50), 4-0 Raphaël Guerreiro (55), 4-1 Manuel Akanji (58), 5-1 Gonçalo Ramos (67), Rafael Leao (90+1)

Portugals startoppstilling: Diogo Costa – Diogo Dalot, Pepe, Rúben Dias, Raphaël Guerreiro – William Carvalho, Bernardo Silva, Otávio – Bruno Fernandes, João Fèlix – Gonçalo Ramos

1 min: Kampen sparkes i gang!

15 min: Portugal litt i ubalanse. Dalot kommer seg på rett side og setter inn en strålende timet takling som ender med innkast. Svært sjansefattig åpning på kampen.

17 min: MÅL! Gonçalo Ramos hamrer ballen i mål! Får ballen av Fèlix, vender opp og i en presset situasjon banker han ballen i nærmeste hjørne og opp i nettaket bak en forfjamset Yann Sommer. For en scoring!

32 min: Nære for Portugal igjen. Fèlix slår inn fra venstre. Fabian Schär får akkurat noen hårstrå på ballen og stusser til corner foran en jagende Fernandes på bakre.

33 min: MÅL! Portugal dobler ledelsen. Bruno Fernandes svinger corneren inn og på femmetersstreken stiger 39 år gamle Pepe til værs og stanger inn 2-0 for Portugal.

38 min: Dalot redder Portugal i andre enden av banen. Freuler får avsluttet fra 10 meter. Keeper Costa får en hånd på ballen, men den går likevel videre mot mål og Dalot har forutsett situasjonen og redder på streken.

41 min: Bruno Fernandes ønsker seg en scoring. Fyrer fra distanse, men treffer dårlig og skuddet går langt over og til side for mål.

43 min: Portugal kontrer. Bruno Fernandes forserer og spiller gjennom Ramos som kommer alene med keeper, men hindres av en strålende redning av Yann Sommer. Der burde det stått 3-0.

PAUSE

46 min: Kampen i gang igjen.

50 min: MÅL! Portugal herjer med tunge sveitsiske bein. Diogo Dalot plukker opp et mislykket innleggsforsøk fra Bruno Fernandes. Backen rykker seg fri fra Ricardo Rodriguez og slår inn langs gresset og finner selvfølgelig kampens store spiller Gonçalo Ramos som er først på ball og setter sitt andre.

55 min: MÅL! Portugal varter opp med festfotball. Ballen går på få berøringer og ender til slutt hos Raphaël Guerreiro som får æren av å hamre ballen over hodet på Yann Sommer.

58 min: MÅL! Sveits reduserer og tenner et lite håp. Manuel Akanji dukker opp på bakre etter en corner og reduserer.

67 min: MÅL! Hat-trick fra Gonçalo Ramos etter et nytt vakkert angrep av Portugal. Spilles gjennom av João Felix og alene med Sommer kjører han en elegant chip som akkurat går over den utrustende keeperens fot og triller i mål.

87 min: Bruno Fernandes går av og erstattes av Rafael Leao.

90+1 min: Rafael Leao kroner den portugisiske festkvelden med en ny scoring fra øverste hylle. Bøyer ballen bort i lengste hjørnet.