– Hvor skal dette ende?

Sir Alex Ferguson advarer mot den voldsomme pengebruken

– Fotballen kan være på vei mot en økonomisk katastrofe, uttaler SAF bekymringsfullt i et intervju med North West Business Insider. I intervjuet la den mektige skotten vekt på den voldsomme pengebruken, og innrømmet at han rett og slett frykter for noen klubbers videre eksistens.

– Det kan gå mot en økonomisk katastrofe, advarer Ferguson og utdypyer: – Varsel-lampene har baet i lang, lang tid, men det ser ikke ut som om noen bryr seg overhodet, fortsetter han.

– Det er forferdelig mye utgifter i denne sporten, og noen ganger spør jeg meg selv: "Hvor kommer dette til å ende?".

Ferguson er ukomfortabel med klubber som eies av rike eiere, og trekker frem den lyseblå naboen fra Manchester i det han ytrer poenget sitt.

Under eierskap av Sheikh Mansour har hardtsatsende City nemlig brukt et par milliarder på spillerkjøp. Og Ferguson mener slike eiere – med ubegrensede midler – er alt annet enn sunt for fotballens fremtid.

– Folk behandler fotball som et element for seg selv. At folk med ubegrensede midler eier klubber tror jeg verken er bra for selve spillet eller den aktuelle klubben.

– Man lurer på hvor langt dette kommer til å gå: "Hva vil skje dersom en klubb kollapser grunnet dette?," spør Ferguson bekymret.

Kilde: Sporting Life.