– Ferguson-myten slår sprekker, men den kan likevel bli gull verdt for Solskjær

– Sir Alex Ferguson hadde en helt egen evne til å få spillerne til å tro på budskapene sine. Ole Gunnar Solskjærs lederstil viser at han har de samme egenskapene.

Det sier United-kjenner Wayne Barton som har skrevet en rekke bøker om Manchester United fra 1950-tallet og frem til i dag.

LES OGSÅ: – Ole har gjenreist United med en imponerende verdighet

Og Barton mener fremtidsutsiktene for United under nordmannens ledelse ser meget lyse ut.

Tangerte rekorden

Det er ikke bare 9-0-seieren mot Southampton som gir United-manager Ole Gunnar Solskjær grunn til å være optimist før de neste hektiske månedene som venter.

Solskjær har tidligere underholdt britisk presse med sine metaforer om ketchupflaske-effekten, og mot Southampton fikk de engelske journalistene se i praksis hva nordmannen har siktet til.

9-0-seieren var en solid forløsning for spissene som hadde slitt med å finne veien til mål, samtidig som hele syv ulike United-spillere noterte seg for scoringer.

MÅLFEST: Scott McTominay og Edinson Cavani scoret hvert sitt mål mot Southampton tirsdag kveld. Da var det god grunn til å få tommel opp fra Solskjær.

Resultatet var et klart, om enn foreløpig, svar til de som har tvilt på om United kan ta opp kampen mot byrivalen City og Liverpool om ligagullet.

Skal Solskjær makte kunststykket å lede United til ligagull, må imidlertid resultatene i den 2. halvdelen av sesongen trolig overgå resultatene fra de første 19 ligakampene.

Skal vi støtte oss til Sir Alex Fergusons teori burde det være fullt mulig. Ferguson uttalte nemlig flere ganger at Manchester United ble sterkere i 2. halvdel av sesongen.

Men stemmer det?