harryvm

Feilfritt fra Maguire: – Englands klart beste spiller

Alle vet hva slags innvendinger det er mot Harry Maguires form og fotballferdigheter, men få kan ha hatt noen innvendinger mot det han leverte da England og USA spilte 0-0 i VM fredag kveld.

Imponerte igjen

United-kapteinen var god med ballen i beina, traff på enkelte langpasninger og pasninger gjennom ledd og ryddet unna absolutt alt USA kom med av dødballer og innlegg i feltet. Der var han en gigant.

Dermed står han med to gode prestasjoner i VM til nå.

Den ene gangen han ble satt på virkelig prøve, da Sergino Dest angrep ham i fart inn i feltet da Maguire selv rygget som bakerste mann, fikk han også en fot på ballen slik at han stanset avslutningen.

Maguire leverte også et tidlig dribleraid inne i USAs felt, bare for at en medspiller avsluttet over.

Det eneste som manglet var at han traff enda bedre på headingen etter en corner på overtid, slik at han ble matchvinner i stedet for at headingen spratt ufarlig inn til keeper.

Det kan argumenteres for at Maguire var Englands beste i kampen, i det som også var hans 50. A-landskamp.

– Han var en bauta i dag. Det er som han er en ny spiller når han tar på seg England-drakten, sa TV 2-ekspert Trevor Morley etterpå.

Nær ny målgivende

Luke Shaw hadde et par gode involveringer, men spilte ellers en helt middels kamp, som de fleste andre engelskmenn. Han kunne imidlertid fått en ny målgivende med et flott frispark som Harry Kane kunne scoret på på overtid.

Marcus Rashford kom først innpå i 78. minutt, noe som var merkelig sent i en kamp verken Mason Mount, Raheem Sterling eller Bukayo Saka var spesielt gode.

Med fire poeng har England uansett god styring mot avansement, selv om jobben også må gjøres mot Wales i siste kamp.

England 0-0 USA (startet 20.00)

ENGLAND: Pickford – Trippier, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Bellingham, Mount – Saka, Sterling – Kane

Vi oppdaterer med mål, de største sjansene og det som er verdt å nevne med United-spillerne.

90+3.min: Shaw med flott frispark, men Kane header utenfor fra god posisjon.

87.min: Rashford skrur ballen mot borteste hjørne, men for svakt og upresist og rett på keeper.

81.min: Maguire så ut til å kjenne noe på baksiden av låret da han ryddet unna en kontring. Rashford er forresten inne som høyrekant.

78.min: Rashford inn for Saka for England.

62.min: Maguire er kongen i eget felt, rydder unna på alle cornere og dødballer imot.

46.min: 2. omgang er i gang.

45+1: Shaw starter et angrep med en god pasning inn i banen, som ender med et godt Mount-skudd som fort kunne gått i mål, men som keeper fikk slått til corner.

45.min: Flott av Shaw på venstrekanten. Spiller vegg med Sterling, dribler av en spiller og angriper inn i feltet. Legger tilbake til en medspiller, men avslutningen høyt over.

41.min: Maguire i en ukomfortabel situasjon en mot en i egen 16-meter, rygget tilbake, men fikk til slutt et bein på USAs avslutning.

33.min: Pulisic dunker ballen tverrligger over fra 15 meter. Pickford rakk ikke å få opp armene.

26: Stor USA-sjanse, etter et innlegg fra høyre får de avsluttet upresset på halvspretten fra sju meter, men avslutningen høyt over.

24.min: Strålende langpasning av Maguire til Sterling på venstrekanten, som da kan angripe inn i feltet, uten at det ble noe mer ut av det.

11.min: Så viser Maguire seg frem. Plukker opp ballen ved dødlinja etter en engelsk corner, dribler bort en mann, angriper inn i feltet, før han spiller tilbake og en annen engelsk spiller blåser ballen over.

10.min: Stor engelsk sjanse, Sterling til Kane, men avslutningen fra god posisjon ble blokkert til corner.