– Ferdig i Iran

Carlos Queiroz gir seg som Iran-landslagssjef så snart VM er over.

Wayne Rooney. Danny Welbeck. Robin van Persie. Phil Jones. Marouane Fellaini. Dette er bare noen av United-representantene i VM i Brasil. Men også flere tidligere røde er med i sluttspillet.

En åpenbar mann å tenke på da er Diego Forlán, VM-helten fra 2010, men Irans landslagssjef Carlos Queiroz er vel så viktig å huske på. Queiroz var United-assistent over to perioder, og United-karrieren hans ble i 2008 avsluttet på best mulig vis med Champions League-triumfen i Moskva.

I forrige VM var han landslagssjef for Portugal, som ble slått ut i åttendedelsfinalen av Spania. Med Iran er nok ikke sjansene fullt så store for avansement fra gruppespillet, blant annet på grunn av forberedelser til mesterskapet som ble ødelagt av dårlig råd, og nå bekrefter Queiroz at han gir seg etter VM.

– Ja, mitt arbeidsforhold vil avsluttes her i VM. Det har ikke vært støtte fra staten, den genuine interesse har sluttet på grunn av den finansielle situasjonen, sa 61-åringen ifølge BBC.

– Dialogen har blitt avsluttet, og jeg har allerede bestemt meg for å ikke bli.

Profil: Frank O'Farrell

O’FARRELL: Også han har vært både i United og Iran-landslagssjef.

Iran møter Argentina lørdag kveld, men det er etter alt å dømme kampen mot Bosnia som vil avgjøre om Iran avanserer.

En annen tidligere Iran-landslagssjef, den tidligere United-manageren Frank O’Farrell, har for øvrig nettopp feiret diamantbryllup, sammen med kona Ann. Vi gratulerer!