Femte strake ligaseier

REFERAT: Ander Herrera med to nye scoringer da United vant igjen.

MANCHESTER UNITED – ASTON VILLA 3-1:

United dominerte i perioder stort, men slet med å bryte ned og avgjøre mot et defensivt innstilt Aston Villa-lag.

En unødvendig baklengs like etter 2-0 skapte også spenning i sluttminuttene, men heldigvis holdt Van Gaals utvalgte ut til tre viktige poeng i topp 4-kampen.

Én endring

Louis van Gaal måtte gjøre én endring fra laget som slo Tottenham og Liverpool, siden Chris Smalling fortsatt var ute etter at han måtte gi seg for England i midtuka. Marcos Rojo tok hans plass, men ellers var det de samme som hadde levert to gode kamper mot Tottenham og Liverpool.

Det betød Angel Di Maria og Falcao på benken, der de satt blant annet sammen med Rafael og unggutten Andreas Pereira.

1. omgang

Det virket ikke som om landslagspausen hadde satt United noe særlig tilbake fra de gode kampene mot Tottenham og Liverpool. De gikk rett i strupen på Aston Villa, og det første kvarteret var det enveiskjøring mot bortelagets mål, selv om det var en stund mellom de store sjansene mot et lag som lå dypt det meste av omgangen.

Mye kunne imidlertid vært avgjort allerede etter fem minutter.

rooney4

Det gjorde de også.

Etter 10 minutter skar Ashley Young nydelig inn i feltet, bare for at Juan Mata måtte se sitt skudd fra 10 meter blokkert av en Villa-spiller.

Midtveis i omgangen skjøt Marcos Rojo knallhardt fra 20 meter, bare for at Villa-keeper Brad Guzan fikk slått over.

Stadionuret viste 27 minutter da Mata, Ander Herrera og Antonio Valencia kombinerte nydelig på høyrekanten, bare for at Rooney halvbommet med sitt spektakulære brasseforsøk.

United trykket  voldsomt på, spesielt det første og det siste kvarteret, og selv om de store sjansene ikke kom på løpende bånd så var dominansen så stor at Villa nesten hele tiden var i trøbbel.

To minutter før pause sprakk så Villa-defensiven.

Ashley Young vendte opp for innlegg på venstrekanten, men slapp i stedet ballen til en overlappende Daley Blind. United hadde fire mann foran mål, Blind la tilbake til Ander Herrera og han skjøt en hard markkryper forbi flere spillere og viktigst – keeper Brad Guzan.

Dermed kunne Old Trafford eksplodere, og United gå til pausen med en fortjent ledelse. Den kunne også vært større da Rooney og Rojo fikk nok en sjanse etter en corner på overtid.

Villas taktikk var tydelig nok. De skulle forsvare seg, for så å kontre helhjertet når muligheten kom. De var ikke ufarlige på dette, men det ble bare farlig bak en eneste gang før pause, men da Gabriel Agbonlahor fikk sjansen blokkerte Valencia avslutningen hans.

2. omgang

United hadde ballen i over 70 prosent av tiden før pause, og dominansen i banespillet fortsatte også etter hvilen. Med 1-0 i lomma endret imidlertid kampen litt karakter. United lå litt dypere i perioder, det ble færre initiativ foran ballfører og litt mindre tempo, noe som endte i flere pasninger tversover og bakover i banen.

Det ble rett og slett litt dårligere.

Likevel burde Marouane Fellaini headet inn 2-0 etter en drøy time, etter et flott innlegg fra Valencia. Young hadde et skuddforsøk utenfor. Wayne Rooney likeså, men det sprudlet ikke.

Louis van Gaal så sikkert det samme som alle andre, at noe måtte gjøres, og 20 minutter før slutt kom Angel Di Maria inn for Ashley Young. Sju minutter etter kom Falcao inn for Fellaini.

dimaria333333

Etter 78 minutter fikk Di Maria ballen på venstrekanten, så opp, og la inn til Wayne Rooney. Han tok ned ballen på første touch og dunket den i nettaket på andre. Det var Rooneys 15. mål mot Villa i karrieren, og Di Marias 10. målgivende denne sesongen.

Det er bare Cesc Fabregas som har flere målgivende enn Di Maria denne sesongen.

Det burde vært game over, men i stedet scoret bortelaget ut av intet etter en corner sekunder etter. Corneren kom inn i feltet, Benteke fikk avsluttet fra 7-8 meter og ballen gikk under og forbi David de Gea og i mål.

Det skapte noe unødvendig stemning, men på overtid utnyttet United at Villa stod høyt. Rooney vant ballen høyt, ballen ble spilt tilbake til Ander Herrera fra Juan Mata og spanjolen ble tomålsscorer da han satte punktum.

Oppsummert:

Det ble aldri enkelt mot en helt annen type motstander enn hva Tottenham og Liverpool var. Villa lå dypt, og dermed slet United i periodene hvor det var for lite temp og for få initiativ foran ballfører.

Spillere som Fellaini, Young, Mata og også Wayne Rooney har hatt bedre dager, men defensivt gjorde Phil Jones en meget god jobb, mens Daley Blind også gjorde en sterk kamp på venstrebacken. Antonio Valencia ble også viktig for angrepsgnisten på høyrekanten.

Totalt sett er det likevel ingen tvil om at kvaliteten må opp foran de neste kampene mot City, Chelsea og Everton. Det som var godt nok til å vinne fortjent mot Villa vil trolig ikke være godt nok i de kampene – selv om de lagene vil angripe på en helt annen måte enn hva Villa gjorde – noe som kanskje kan passe United godt.

Liverpool og Southampton tapte begge sine kamper lørdag, noe som betyr at de er åtte og ni poeng bak United med sju kamper igjen å spille.