martial straffe

Fem ting vi lærte av kampen mot Cádiz

Erik ten Hag fikk noen svar, men sitter trolig igjen med enda flere spørsmål etter kampen mot Cádiz.

Erik ten Hag var tydelig på at han ønsket å vinne onsdagens batalje og at mye av nøkkelen var å stenge rommene for hjemmelaget. Nederlenderen må ha grublet på om United-spillerne lyttet til formaningene hans for United fikk en grusom start på kampen og lå under 0-2 før kvarteret var gått.

United kom langt bedre med etter hvert, men hvilken svar fikk egentlig Ten Hag etter den første av to treningskamper på spansk jord?

1. Wan-Bissaka er langt unna å true Dalot

Cadiz CF v Manchester United: Friendly
TRØBLET: Aaron Wan-Bissaka leverte 45 svake minutter onsdag kveld.

Det er lenge siden Aaron Wan-Bissaka var et fast innslag på førstelaget til United, og det kommer til å bli en god stund til han er det igjen. Med Diogo Dalots storspill for United denne sesongen, og et solid VM for Portugal, trengte Wan-Bissaka en solid kamp mot Cádiz for å minne Erik ten Hag på at han fremdeles har en fremtid i United.

Høyrebacken har vært ute av spill en god stund og var dessverre akkurat så rusten som fryktet. Wan-Bissaka var på etterskudd ved flere anledninger, ikke minst på Cádiz sin andre scoring.

25-åringen må opp på et helt annet nivå for å kunne true Dalots posisjon som det klare valget på høyrebacken.

2. Zidane Iqbal fortjener flere sjanser

SKAFFET STRAFFE: Zidane Iqbal var et av få lyspunkter før hvilen.

Den lekne teknikeren imponerte i sommer da han fikk muligheten i preseason-kampene, og var et av få lyspunkter før pause mot Cádiz. Sammen med Scott McTominay utgjorde Iqbal den sentrale midtbanen og unggutten var den som tok tak i kampen for Uniteds del på stillingen 0-2.

Iqbal fikk en gyllen sjanse til å score etter fine kombinasjoner, men ble revet ned i feltet akkurat i avslutningsøyeblikket. Straffen som Iqbal skaffet ble satt i mål av Anthony Martial.

19-åringen spiller med selvtillit og trygghet når han får sjansen. Det neste steget for Iqbal blir å få muligheten i viktigere kamper enn denne. Den sjansen kan komme mot Burnley i ligacupen.

3. En bekreftelse på at Martial er i godt slag

TRYGGHETEN SELV: Anthony Martial tuppet inn straffesparket på iskaldt vis.

Mye ansvar vil hvile på skuldrene til Anthony Martial nå som Cristiano Ronaldo har forlatt United. Marcus Rashford kan returnere fra VM med en positiv opplevelse etter å ha vist seg frem for England, men det er utvilsomt Martial som er den naturlige midtspissen til United så lenge han holder seg skadefri.

Med tanke på hvor oppstykket og rotete sesongen har vært for Martial på grunn av franskmannens mange skader, vil hver eneste kamp og hver eneste scoring være gull verdt for å få spissen tilbake på det nivået vi vet han kan prestere på.

Iskald på straffesparket han tok, men var også god som møtende spiss og et konstant uromoment for hjemmelagets forsvar.

Martials utfordring nå, som så mange ganger før, blir å holde seg skadefri.

4. De rutinerte tok ikke vare på sjansen

MAKTET IKKE Å STYRE KAMPEN: Scott McTominay klarte aldri å dominere midtbanen.

Med brorparten av de faste førstelagsspillerne i VM, var dette en gyllen sjanse for flere av de mer rutinerte spillerne til United.

Men det var knapt noen, kanskje med unntak av Anthony Martial, som grep muligheten.

Med tanke på at Cádiz bare har scoret 9 mål på 14 kamper i La Liga, burde United hatt langt bedre kontroll på hjemmelaget enn det Ten Hags utvalgte hadde. United hang rett og slett ikke med i starten, og flere av de erfarne spillerne vil være skuffet over egen innsats i den omgangen de spilte.

5. Positive tendenser fra ungdommen

POSITIVE INVOLVERINGER: Isak Hansen-Aarøen viste tidvis tegn på sine tekniske ferdigheter.

Erik ten Hag byttet samtlige utespillere etter pausen. Det betød at en rekke unggutter fikk sjansen og en av dem var Isak Hansen-Aarøen. Nordmannen viste tidvis frem sitt tekniske register i en vanskelig kamp.

Ungguttene fikk en perfekt start på 2. omgang med Kobbie Mainoos utligning, men etter hvert ble det tydelig at det var menn mot gutter etter hvilen. Selv om United glapp i markeringene og forærte hjemmelaget den fjerde scoringen, er dette verdifull erfaring for unggutta.

Noam Emeran, Kobbie Mainoo, Zidane Iqbal og Isak Hansen-Aarøen viste alle glimt som viser at de forhåpentligvis snart er klar for større oppgaver