Fem snakkiser før West Ham

Fjerdeplassen er i Uniteds hender, og West Ham tar avskjed med Upton Park. Hvem velger van Gaal fra start når vi MÅ vinne?

Selv om det lugget kraftig, tok United tre poeng mot Norwich på lørdag, og la United press på Arsenal og City før de to møttes til innbyrdes oppgjør søndag.

Poengdelingen mellom City og Arsenal betød at kampen om fjerdeplassen endelig havnet tilbake i våre hender, og setningen «vinn eller forsvinn» har kanskje aldri vært mer relevant enn på tirsdag.

Tar United vare på gaven de har fått fra sine erkerivaler fra London, eller bukker spillerne under for det voldsomme trykket som vil være på Boleyn Ground når West Ham tar avskjed med sin mangeårige hjemmebane?

Her er fem ting som sannsynligvis vil være sentrale diskusjonstema på T-banen, bussen, eller andre transportmidler United-fansen bruker på å reise til det som blir klubbens siste bortekamp på Upton Park.

Rekker Martial og Darmian kampen?

Det franske supertalentet Anthony Martial har blitt ekstremt sentralt i Uniteds angrepsrekke, tross sin unge alder.

USIKKER: Vi venter fortsatt på en skadeoppdatering på Anthony Martial og Matteo Darmian inn mot tirsdagens møte mot West Ham.
USIKKER: Vi venter fortsatt på en skadeoppdatering på Anthony Martial og Matteo Darmian inn mot tirsdagens møte mot West Ham.

Da 19-åringen fikk en kjenning under oppvarmingen mot Norwich, ble Wayne Rooney plassert på topp med Lingard, Mata og Memphis bak seg, og Uniteds angrepsspill fikk seg en tydelig smell uten hurtigtoget.

Dribleferdighetene, hurtigheten, roen og goalgetteregenskapene var et sterkt savn, og i skrivende stund har klubben enda ikke annonsert hvorvidt franskmannen rekker West Ham-kampen eller ikke. Tvilsomme medier hevder han ikke gjør det, men United.no-redaksjonen håper i det lengste at den tidligere Monaco-spilleren blir klar.

Matteo Darmian fikk seg også en smell mot Norwich, og hinket av banen etter 12 minutter. Inn kom Cameron Borthwick-Jakcson, uten at det førte til særlig store endringer i kampbildet.

At Darmian er skadet er ikke noe van Gaal er ukjent med, og alternativene Antonio Valencia, CBJ og Timothy Fosu-Mensah har stort sett levert tilfredsstillende i italienerens fravær.

Endringer på topp?

Uansett om Martial rekker kampen eller ikke, er i alle fall Marcus Rashford uthvilt og klar for kamp, og den unge engelskmannen tilbyr mange av de samme egenskapene som sin franske lagkamerat.

TILBAKE? Marcus Rashford ble hvilt mot Norwich, og er dermed høyaktuell tirsdag.
TILBAKE? Marcus Rashford ble hvilt mot Norwich, og er dermed høyaktuell tirsdag.

Van Gaal vil sannsynligvis ha sett, i likhet med mange United-fans, at Wayne Rooney ikke lenger er mest effektiv i rollen som enslig spiss. Med Rashford inn på topp vil kapteinen sannsynligvis legge seg i en midtbanerolle, eller i tierrollen bak spissen.

Memphis Depay kan også tilby hurtighet og dribleferdigheter på topp, men van Gaal har foretrukket å bruke sin landsmann på vingen. Med sine under middels prestasjoner mot Norwich, er det ikke usannsynlig at det er han som står for hugg hvis Rashford skal inn i startelleveren.

Det vil i så fall bety at Lingard sannsynligvis legger seg ute til høyre eller venstre, mens Mata bekler den andre vingen, gitt at Martial ikke blir klar.

Tåler United presset?

Det blir en voldsom trøkk på Boleyn Ground tirsdag kveld, og kampen betyr enormt mye for begge lag. Da kan det være verdt å se på hvordan United har gjort det viktige kamper tidligere i år.

“United har ikke vunnet en eneste Premier League-kamp i London denne sesongen”

I løpet av en lang sesong har Manchester United spilt mange viktige kamper, senest mot seriemesterne Leicester i en kamp som endte 1-1, og da United vant returoppgjøret mot West Ham i FA-cupen.

Mot topp de andre lagene som er blant de fem øverste i Premier League denne sesongen har van Gaals menn en brukbar statistikk inneværende sesong.

To seire, fire uavgjort og to tap er fasit så langt. Seirene kom mot henholdsvis Manchester City og Arsenal, begge kampene mot Leicester har endt uavgjort, og begge tapene kom i London mot hhv. Arsenal og Tottenham.

I Europa har United derimot ikke greid å takle presset, og kollapset i den avgjørende gruppespillskampen i Champions League mot Wolfsburg. Senere tapte de også sammenlagt mot Liverpool i Europa League.

Tar man med kampen 1-1-kampen mot Chelsea, viser London-statistikken at United står uten seier i Englands hovedstad denne sesongen i Premier League.

Det nærmeste klubben har kommet er 2-1-seieren mot Watford, som teknisk sett ikke ligger i London, men er en by i Hertfordshire utenfor hovedstadens grenser.

FÅR HAN SJANSEN FRA START? Morgan Schneiderlin har slitt mye benk i det siste, men det tette kampprogrammet kan åpne for en retur til førsteelleveren.
FÅR HAN SJANSEN FRA START? Morgan Schneiderlin har slitt mye benk i det siste, men det tette kampprogrammet kan åpne for en retur til førsteelleveren.

Ny kamp, ny midtbane?

Da Louis van Gaal endelig så ut til å finne litt stabilitet i det sentrale midtbaneleddet, valgte Marouane Fellaini å bli suspendert ut sesongen.

Dermed måtte nederlenderen plukke ut en ny sentral duo mot Norwich, og valget falt på Ander Herrera og

Michael Carrick. Det resulterte i sterke femmere til begge på leserbørsen.

Morgan Schneiderlin har vært parkert unna langt nedi van Gaals fryseboks den siste tiden, men kom på banen igjen mot Norwich når United skulle trygge inn 1-0-ledelsen sin. Fosu-Mensah fikk også prøve seg i rollen da han kom inn for Carrick de siste 7 minuttene.

Med Fellaini og Schweinsteiger ute, er det heller ikke utenkelig at Wayne Rooney flyttes ned i det sentrale midtbaneleddet. Kapteinen imponerte stort da han spilte der i FA-cup-semien mot Everton tidligere i år.

Reiser West Ham seg?

Avhengig av tirsdagens resultat er det fortsatt en teoretisk mulighet for at West Ham kan kvalfisere seg til Champions League-spill neste sesong, noe som i så fall ville vært veldig sterkt i Slaven Bilics første sesong.sb

Hammers er ifølge manageren svært revansjesugne etter det stygge 4-1-tapet mot Swansea forrige helg, og har et mer eller mindre skadefritt mannskap til sin sin avskjedskamp.

Den eneste spilleren kroaten ikke har tilgjengelig før kampen er de Geas landsmann og keeperkollega Adrian.

Statistisk spiller West Ham stort sett konsekvent uavgjort etter å ha tapt denne sesongen. Faktisk er statistikken slående: Med unntak av 3-0-seieren mot Liverpool etter tapsrekka mot Leicester og Bournemouth helt tilbake i august, har Hammers spilt uavgjort etter samtlige av sine 5 andre tap denne sesongen.

Sammen med Everton er de uavgjortkonger denne sesongen, og West Ham gjør heller stort sett ingen forskjell på om de spiller borte eller hjemme. En seier mer hjemme og ett tap mer borte er fasit etter 36 kamper.