Klubben ønsker å få det beste ut av talentene sine.

Fem mål igen av U18

Uniteds juniorer vann med 5-3 mot West Brom.

Manchester Uniteds juniorer fortsätter att ösa in mål. Idag besegrades West Brom med 5-3 efter en dramatisk tillställning. Boonen, Gomes, Tanner, Chong och Barlow gjorde Uniteds mål.

United hamnade tidigt i underläge men vände till 3-1 i första halvlek. I andra halvlek kom West Brom tillbaka till oavgjort men Tahith Chong avgjorde när det återstod några mindre än en kvart. Därefter kunde United också öka på till 5-3.

Manchester United – West Brom 5-3

Premier League U18.
Aon Training Complex, lördag 3 september 12.00.

5-3 (90) Aidan Barlow (straff)

United: Moutha-Sebtaoui; Tanner, Ercolani (O’Connor 74), Barrett, Kenyon; Whelan, Buffonge; Chong, Gomes, Boonen (Barlow 87); Burkart (Diedrick-Roberts 66)

Bra offensiv, dålig defensiv

Juniorlagets fina målform fortsätter. Detta var tredje matchen i rad som laget gjorde fem mål. Defensivt är laget inte lika imponerande – på fem matcher har United elva insläppta mål och laget har fortfarande inte hållit nollan.

Matchen öppnade i högt tempo. Det första målet kommer efter nio minuter. West Brom kommer runt på vänsterkanten och efter ett fint inlägg kunde Pierce sätta bollen i öppet mål.

United svarade direkt. Buffonge, som spelade på mittfältet, hittade Boonen med en fin passning. Boonen fintade och placerade sedan bollen vid målvaktens högra stolpe med ett högerskott.

Mitt i första halvlek gick United ifrån till 3-1. Först då Chong hittade Gomes med ett fint inlägg. Inte utan att det påminde om Paul Scholes hur lille Gomes tog sig in i straffområdet och gjorde mål på nick. Sedan agerade Gomes framspelare, då han tog sig in i straffområdet och la upp för Tanner som sköt bollen i mål via en försvarare.

West Brom tog sig tillbaka till oavgjort första kvarten i andra halvlek. Två gånger om utnyttjade de fasta situationer.

Men United hade svar på det också! Indy Boonen dribblade sig in i straffområdet. Bollen studsade runt lite, Boonen reagerade snabbast och la upp för Tahith Chong som distinkt satte bollen i nät för sitt första mål som Unitedspelare.

I slutskedet kunde Barlow fastställa slutresultatet till 5-3 på straff.

United imponerar offensivt. Boonen, Gomes, Buffonge och Chong har mycket fotboll i sig. Gomes är som så ofta involverad i det mesta. Det märks även att motståndarna har stor respekt för honom, han blir ständigt nerdragen men visar inga tecken på att misströsta.