KARAKTERBOK: Marouane Fellaini leverte nok en god kamp for landslaget. Her er vår vurdering av United-spilleren.

0-2: Marouane Fellaini (42)
0-1: Marouane Fellaini (17)

United-spiller: Marouane Fellaini, Belgia

terning6

Utover i kampen forsvant imidlertid Fellaini mer og mer. Belgia hadde flust av spillere som tok mye ansvar, spesielt Radja Nainggolan og Eden Hazard. I andre omgang var det rett og slett klasseforskjell på lagene, og Belgia kunne fort ha vunnet enda mer. Men på tampen av kampen reduserte Frankrike faktisk to ganger. Dermed ble Fellainis scoringer meget avgjørende. Når man scoret to ganger borte mot Frankrike, kan man heller ikke få annet enn terningskast seks.

terning5
terning4
terning5

Får plusspoeng for: Først og fremst sine to scoringer. Dernest at han har fått tydelige arbeidsoppgaver som han utfører til punkt og prikke.

Får minus for: Blir til tider litt for usynlig. Fellaini kunne gjerne vist litt mer presence på midtbanen til Belgia.

terning5

Verdt å merke seg: Marouane Fellaini har nå scoret fem mål på sine tre siste kamper for det belgiske landslaget.

terning6

Selve kampen:

Første omgang var en jevn affære på Stade de France, men Belgia var heldige som tok ledelsen da ballen fant veien til en helt umarkert Marouane Fellaini, via en offsideplassert Axel Witsel. Alene med Hugo Lloris dunket Fellaini inn 1-0 for bortelaget. Like før pause viste Fellaini klasse da han steg til værs og stanget inn 2-0 for Belgia.

Andre omgang åpnet med at en av kampens aller beste spillere, Radja Nainggolan, satte inn belgiernes tredje scoring for kvelden. Deretter ble Frankrike tildelt straffespark, som Mathieu Valbuena omsatte bak Thibaut Courtois i Belgia-buret. Kun ett minutt senere blåste dommeren straffespark i motsatt ende, da Laurent Koscielny rev ned Axel Witsel i eget felt. Eden Hazard fintet iskaldt bort Hugo Lloris, før han trillet ballen i det tomme buret. Iskaldt – og erketypisk Eden Hazard-scoring.

radjanainggolan (650 x 358)
MEGET GOD: Radja Nainggolan var en av Belgias aller beste spillere, og han og Marouane Fellaini utfylte hverandre meget godt.

Marouane Fellaini ble byttet ut til fordel for Nacer Chadli På tampen av kampen reduserte den lovende midtbanespilleren Nabil Fekir, med det som så ut til å kun være et trøstemål for Frankrike. Men to minutter senere scoret Dimitry Payet, og dermed var det spenning i de to siste overtidsminuttene.

Hva nå:

Dette var en meget god generalprøve for Belgia, som skal spille en meget viktig kvalifiseringskamp borte mot Wales. Belgia står med elleve poeng på sine fem første kamper i gruppe B. Det gjør også Wales, mens Israel står med ni poeng. Kvalifiseringens store skuffelse, Bosnia-Hercegovina, står kun med fem poeng, og ligger med det ett poeng bak Kypros. Andorra har null poeng og -18 i målforskjell. Belgia har igjen hjemmekamper mot Bosnia og Israel, mens de skal spille borte mot de antatt svakeste motstanderne, Kypros og Andorra.