Skrev under for United!

Marouane Fellaini ble klar i tolvte time.

Det bekrefter Everton FC på sine offisielle hjemmesider natt til tirsdag.

Manager Roberto Martinez fikk kloen i både Gareth Barry og James McCharty helt på tampen av Deadline Day, og dermed gikk Merseyside-klubben omsider med på å slippe den hårfagre belgieren til Manchester United.

Everton melder at midtbanemannen ble solgt for £27,5 millioner.

Everton v Fulham - Premier LeagueFull forvirring

Det ble tidlig i ettermiddag klart at David Moyes sine ambisjoner om å hente både Leighton Baines og Fellaini ikke ville bli realisert.

I stedet virket en avtale for Fellaini alene og Ander Herrera mer og mer synlig.

United-Supporterens Bjarte Valen var på plass ved Bridgewater i flere timer i dag, men i likhet med de andre fremmøtte fotografene så han ikke snurten av belgieren.

– De fleste ryktene vi hørte gikk ut på at Herreras legesjekk ville bli unnagjort i Spania, mens Fellaini ville komme til Bridgewater. I 17-tiden virket det veldig sannsynlig at begge to ville komme om vi skulle stole på rykteflommen, sier Valen.

Men etter hvert som rapportene om kluss med Herrera overgangen begynte å lekke ut fra Spania dreiet det meste seg om Fellaini.

– Sent, men godt

– Ved Carington forventet vi at Fellaini skulle dukke opp, men det var forbausende rolig også her. Vi fikk flere rapporter om at forhandlingene hadde strandet, og bare to minutter før overgangsvinduet stengte pakket alle journalistene sammen og dro, forteller Valen.

– Avtalen kom sent, men forhåpentligvis veldig godt. Den mulige låneavtalen med Fabio Coentrao var mer overraskende. Den var det ingen som snakket om før vinduet stengte, sier Valen.


Akkurat nå, klokken 01.30 er Fellaini på Old Trafford, men da United.no forlot Carrington hadde vi fremdeles ikke sett United-manager David Moyes forlate Carrington.

Belgisk landslagsspiller

Maroune Fellaini signerte en femårskontrakt med Everton under overgangsvinduet i september 2008 fra Standard Liége. Overgangen til belgieren kostet 12 millioner pund, noe som var ny overgangsrekordrekord for klubben.

Før overgangen ble et faktum skal også andre engelske klubber blant annet Tottenham Hotspur og Aston Villa ha vært interessert i å sikre seg midtbanespilleren, men Everton trakk som kjent det lengste strået. Fellaini har siden 2007 vært fast inventar på landslaget til Belgia, og i 2008 deltok han under OL i Beijing hvor han pådrog seg to gule kort i en kamp mot Brasil.

I 2008/09-sesongen scoret midtbanespilleren ni mål totalt for Everton, og samme året ble han tildelt “Young Player of the Season” av fansen.

Målfarlig

Fellaini pådro seg i årene som kom sykdom og skader som gjorde at han ikke var fast tilbake på Everton-laget før 2011/12-sesongen, og samme året skrev han under på en ny femårskontrakt med klubben frem ti 2016.

I forrige sesong sikret belgieren 1-0-seier til Everton mot Manchester United, etterfulgt av 3-1-seier over Aston Villa få uker senere. Sesongen endte med hele 12 mål og han ble dermed klubbens toppscorer. I august 2012 og november 2012 ble midtbanespilleren tildelt “Evertons Player of the Month” og “Premier League Player of the Month”.