– Fellaini er klar igjen

Belgias landslagssjef har likevel sine bekymringer foran tirsdagens 1/8-finale mot USA.

Marc Wilmots må kanskje klare seg uten to av sine sikreste forsvarskort, i kneskadde Thomas Vermaelen og Vincent Kompany. Førstnevnte er definitivt ute, mens kaptein og midtstopperkrumtapp Kompany, er plaget med en gjenstridig lyske. Wilmots må derfor se situasjonen an før han kan ta en endelig avgjørelse. I tillegg hersker det en viss usikkerhet rundt midtbanemann Mousa Démbéle.

Marouane Fellaini derimot, antas å være klar igjen etter at han forlot søndagens trening med en ispose rundt den venstre leggen.

– Marouane er i orden, ikke noe problem, sier Wilmots til FIFA.com foran oppgjøret med amerikanerne. Han bekrefter også at  United-aktuelle Vermaelen er på bedringens vei:

– Thomas rekker ikke denne kampen, men han vil være klar igjen til en eventuell kvartfinale, sier han.

Korea Republic v Belgium: Group H - 2014 FIFA World Cup Brazil
Adnan Januzaj – trolig tilbake til benken.

Det er ellers all grunn til å tro at Adnan Januzaj må tilbake til belgiernes innbytterbenk. Den unge United-kometen fikk som kjent sjansen fra start av i siste gruppespillkamp, da Sør-Korea ble beseiret 1-0. På det tidspunktet var imidlertid Belgia allerede videre og lot derfor flere av sine viktigste spillere få hvile. Mot USA vil nok Eden Hazard og Axel Witzel med flere være tilbake, og da er det neppe plass til Januzaj. I hvert fall ikke fra start.

Tidligere møter:

Belgia og USA har stått overfor hverandre fem ganger tidligere. Av disse  har belgierne vunnet fire, mens den femte gikk i favør av amerikanerne.

Tirsdagens kamper:

Kl. 18.00: Argentina – Sveits
Kl. 22.00: Belgia – USA

De to vinnerne møtes senere til kvartfinale.