– Feil å ta fra unge gutter og jenter muligheten til å oppleve dette

Gary Neville synes det burde vært flere billige billetter tilgjengelig, og synes det er synd at mange rett og slett ikke har råd til å dra på fotballkamper regelmessig mer.

I et lenger intervju med Henry Winter i The Times snakker Gary Neville om flere store temaer knyttet til fotballen, og om Manchester United.

LES OGSÅ: 13 United-spørsmål til Gary Neville (fra medlemsbladet vårt)

Billettprisene på fotballkamper (ikke bare på Old Trafford) er noe av det som engasjerer den tidligere United-kapteinen. Neville synes det er bekymringsfullt hvis arbeiderklassen ender opp med å bli holdt utenfor på grunn av tilbud/etterspørsel-tankegangen som har ført til at det koster flesk å reise regelmessig på kamp.

– Grunnen til at min far valgte å investere pengene sine på å ta med meg og min bror for å se Manchester United, er fordi det ikke er noe annet i vårt liv som kunne få oss til å føle oss slik. Tanken om å gå over Barton Bridge i den bilen, tanken på å parkere og gå opp til Marina’s Grill for å kjøpe fish & chips, eller kjøttpai og chips, tanken på å reise inn på stadion halvannen time før [avspark], å gå opp de trappene for å se Arnold Muhren, Bryan Robson og Joe Jordan som varmet opp, og den følelsen når laget ditt scoret, skrikingen, den lidenskapen og den energien … ingenting får deg til å føle deg som det. Tanken på at vi kan ta bort muligheten fra unge gutter og jenter til å oppleve dette, er fundamentalt feil, sier Neville.

DYRT STED Å VÆRE: Old Trafford.

– Det som er bra med å dra på fotballkamper nå er at en har tryggere stadionanlegg, et bedre miljø, flere familier og mer kvinner som drar på kamper. Problemet er at ganske mange fans prises bort. Min far var en lastebilsjåfør. Kan dagens lastebilsjåfører ha råd til å ta med sine to unge gutter eller døtre for å se Manchester United spille? Det vil koste deg 150/200 pund i uka.

Neville ønsker ikke å generalisere ved å si at stemningen på kamper ville vært bedre med flere arbeiderklassefolk, og peker på at både folk som er mer «posh» og utlendinger er lidenskapelige United-supportere også.

– På den andre siden, bør det også være muligheter til å dra for folk fra arbeiderklassen fra byer over hele landet, og vi har tatt fra dem det valget gjennom det faktum at det til syvende og sist koster for mye for en gruppe mennesker. Vi bør være inkluderende.

LIDENSKAPELIG: Gary Neville.

Neville mener ikke at alle billettene bør bli billige – men at det bør være billige billetter tilgjengelige.

– Det skal være dyre billetter, det skal bli servert rekesmørbrød på kamper. Jeg har ikke problemer med at det er bokser på Old Trafford som koster 2000/3000/10 000 pund på Old Trafford. Vi skal ikke bare si «la oss få tilbake alle fra arbeiderklassestrøk», for vi ønsker vel at det skal komme folk fra Malaysia, Thailand eller Irland? Det jeg har et problem med er at det ikke er billetter som koster 10 eller 15 pund som er tilgjengelige for folk, noe som vil bety at alle kan ha råd til det. Myndighetene må blande seg i fotballen når det gjelder ting som billettpriser/tilgjengelighet.

Gary Neville har også ved tidligere anledninger snakket ut om dette, og gjentar i intervjuet også det han har sagt tidligere: at han ville vært for et sponsornavn på Old Trafford hvis det var det som kunne ført til at billigere billetter ble subsidiert.