REFERAT: United vant 4-2 mot byrival Manchester City.

De Gea mot Hart.

Herrera mot Touré.

Rødt mot blått. United mot City.

City tar ledelsen

United gjorde én forandring fra oppgjøret på Eastlands i november. Midtstopperduoen Jones og Smalling ble gjenforent etter at sistnevnte måtte stå over mot Aston Villa, og Rojo måtte derfor innfinne seg med en plass på benken.

Smalling fikk dermed sjansen til å rette opp en del av inntrykket etter utvisningen i forrige derby, som vanskelig kan omtales uten en eller annen form for synonym av «hodeløst».

United startet minst like godt som City spillemessig helt med en gang, men etter rundt fem minutter kom første sjansen, og den gikk til gjestene. Plutselig var Jesus Navas alene gjennom, og ikke i offside, og bare en god David de Gea hindret mål. City fikk noen nye halvsjanser før en kort corner endte med en ny City-sjanse, men United-forsvaret fikk avverget godt hjulpet av Carrick.

Men på dette tidspunktet kom United seg rett og slett ikke ut av forsvaret, og City puttet baller mellom stopper og back gang på gang, og David Silva ble spilt gjennom på venstresiden, og slo inn fremfor Agüero fremfor målet. Han satte ballen i det åpne målet, og City ledet 1-0. Et par sovende minutter fra United gjorde at City ledet byderbyet.

baklengsmålnr1 (650 x 358)
– HVORFOR?!

United utligner!

United har på sine sju foregående oppgjør mot Pellegrini (City og Villarreal) bare scoret ett eneste mål, men i det 14. minutt utlignet likevel United.

City kunne fått en sjanse da Jones kom med et noe slapt tilbakespill, men De Gea var våken ute, og fikk hindret sjanse, og fikk ballen heller fremover til Fellaini, som stusset ballen ned til Ander Herrera. Han spilte ballen inn fremfor mål der Young ventet, og etter litt snubling fikk han satt ballen i nettet, og fikk sitt første derbymål. Han fikk et feilaktig annullert forrige gang United slo City, men denne gangen kunne ingen dommer hindre Young-jubel mot City.

youngcity (650 x 358)
YOUNG LOVE: Ashley Young feirer utligning.

United har snudd det!

Det var en periode etter utligningen der det ikke skjedde så veldig mye, annet enn et gult kort til Milner og noen nesten-sjanser, men så ble det veldig, veldig gøy igjen.

Ashley Young og Blind kombinerte bra på venstresiden, med hælspark og hele, og til slutt slo Ashley Young innover mot bakerste stolpe. Der var Marouane Fellaini, og han er det ikke lett å forsvare seg mot i duellene, og like vanskelig er det om en ikke en gang følger ham. Fellaini headet ballen i mål, via Joe Hart og gressmatta, og United var i ledelsen!

Kanskje var Fellaini en anelse offsideplassert, men det var ikke med mye, og vi er veldig tilbøyelige til å tilgi slike feil.

fellainijubel (650 x 358)
MY KIND OF FELLA: Marouane Fellaini.

Heldig Kompany?

United kjørte på videre med høyt tempo og herlig innsats, godt oppildnet av et Old Trafford-publikum som virkelig hjalp laget frem. Men City vil også være med, men det stemte litt mer for United i denne fasen av spillet, og da City prøvde å takle med like mye trøkk som United endte det med gult kort på David Silva siden timingen ikke var like god.

City fortsatte med å slå baller inn bak United-forsvaret, langs bakken, men David de Gea fremstod våken på disse, og hindret farlige sjanser å oppstå. I den andre enden av banen var Fellaini en del i offside, og stoppet noen angrep på denne måten.

Mot slutten av omgangen skjedde det tre interessante ting: Først var Sergio Agüero gjennom på høyresiden, og med en medspiller inne fremfor mål så det hele veldig farlig ut før hurtigheten og kraften til Antonio Valencia sørget for at ballen trillet ut. Så, kort tid etterpå, fikk Kompany gult kort for en ganske vill takling på Daley Blind. Øyvind Alsaker mente Kompany var heldig, men samtidig ville nok mange også ment at belgieren hadde vært uheldig om han ble utvist. Clattenburg gikk uansett for gult, uansett hvor mye United-fansen ønsket at kortet skulle matche fargen til draktene til laget i ledelsen.

Til slutt hadde United et strålende angrep, som ikke endte i noe til slutt, men det var nesten farlig, og det var vakkert å se på. Det var symptomatisk for Uniteds siste tjue minutter, og det var godt å se United slik etter forsvarspanikken i startfasen av kampen.

kompanygult (650 x 358)
GULT ER KULT: Vincent Kompany får gult kort av Mark Clattenburg.

Kjempesjanse!

Det var ingen grunn til å gjøre noen bytter i pausen for Louis van Gaal. Pellegrini gjorde derimot et bytte. Vincent Kompany gikk ut. Kanskje var Pellegrini redd for hva han ville finne på etter det nesten-røde kortet, eller kanskje var det rett og slett skade. Mangala erstattet uansett City-kapteinen.

Det var en rolig åpning på andreomgangen, før det plutselig eksploderte etter sju minutter. Joe Hart fikk det ikke lett med å redde et godt Rooney-frispark, og returen endte hos Young, som fikk ballen inn igjen i farlig område, og det var fullstendig kaos i City-forsvaret. Carrick fikk avsluttet fra ganske kort hold, men det var for mange City-kropper i veien, inkludert Hart, og det ble altså bare nesten.

Barnemat(a)

City byttet Samir Nasri inn for James Milner, som ble liggende nede etter en Young-takling. Nasri var på vei inn uansett, og er en mann som har scoret mot United før, og det var ingen tvil om at City trengte nye impulser, for United kontrollerte kampen.

Men det hjalp lite. Neste mål kom til United.

Flott spill endte med at Rooney sendte en litt offsideplassert Juan Mata alene gjennom mot mål litt ute mot venstre, og spanjolen var iskald alene med Joe Hart, og det stod 3-1. Med 23 minutter igjen av ordinær tid.

matacity (650 x 358)
3-1: Three-Juan.

Smallings revansje!

Men 3-1 er da ikke nok, vel?

United fikk frispark ute på siden, og Ashley Young slo et nytt presist innlegg. Mangala opphevet offsiden, og Chris Smalling headet ballen i mål fra kort hold. En deilig måte å slå tilbake på etter det som skjedde i november.

Stopperkollega Jones ble etter målet erstattet av Rojo. Rojo betyr som kjent rød på spansk, og da passet det bra å få argentineren inn, siden byen virkelig var Rojo nå.

United kunne nå seile inn til tre poeng, og Ángel Di María kom inn for Juan Mata de siste ti minuttene, og kort tid etterpå kom Radamel Falcao inn for Marouane Fellaini. Både Mata og Fellaini fikk solide applauser for innsatsen, og spesielt for sistnevnte betyr nok dette mye etter all motgangen.

smallingrevansje (650 x 358)
ALLE ELSKER CHRIS: Smalling feirer 4-1-målet mot City.

Agüero reduserer

På slutten gikk også Carrick ut, med en skade, men forhåpentligvis var det bare for sikkerhets skyld, og ikke noe som vil sette ham ut av mange kamper.

Det gjorde United mer sårbare defensivt, og plutselig fikk Agüero litt for mye tid og rom, og han trenger jo ikke spesielt mye tid og rom heller. De Gea klarte bare nesten å hindre redusering, og det stod 4-2. Hans 100. mål for Manchester City, og vi er rause nok til å gratulere ham med det.

Det var nemlig ikke så mye annet å gratulere Agüero og Manchester City for på Old Trafford.

Dagen tilhørte United. Manchester er rødt. Det er fire poeng ned til City, men det er ikke det viktigste i dag. Vi er best i byen.

carrickskade (650 x 358)
SKADET: Michael Carrick gikk av da han kjente at ikke alt var helt bra.