3-0, Russo-mål og målgivende for debutant

Tre poeng for United-kvinnene etter solid seier mot Brighton.

Manchester United vant 3-0 mot Brighton i en komfortabel seier på Leigh Sports Village søndag ettermiddag.

Ella Toone ga United ledelsen, før Alessia Russo doblet differansen i sin første start for klubben, før Jane Ross fastsatte sluttresultatet til 3-0 da hun headet inn innlegget til debutant Tobin Heath.

Heath var ikke Uniteds eneste debutant – Lucy Staniforth og Christen Press debuterte også for United.

DEBUTERTE MED MÅLGIVENDE: Tobin Heath.

United straffet Brighton

Begge lag viste vilje til å angripe i startfasen av kampen, og begge lag fikk noen halvsjanser fra dødballer.

Den første virkelig store sjansen kom fra straffemerket – Ella Toone endte opp med ballen på høyresiden etter at Kirsty Hanson brøt en Brighton-feilpasning, og da hun slo inn ble Alessia Russo hindret på ulovlig vis i feltet.

Dermed ble det straffespark, og Ella Toone satte ballen i mål i sin 50. kamp for klubben.

Noen minutter etterpå fikk Toone en mulighet til legge på til 2-0, men denne gangen ble hun stoppet i skuddøyeblikket.

Flere store sjanser

Generelt var Toone i sentrum av mye av det United skapte i den første omgangen, og hun fikk flere brukbare sjanser – og skapte også muligheter for lagvenninnene.

United hadde også noen muligheter til å øke ledelsen på dødballer – spesielt den ene, hvor det endte opp som en trippel- eller kvadruppelsjanse, men hvor Brighton fikk blokkert alle avslutningsforsøkene.

Mot slutten av førsteomgangen skapte Brighton to gode sjanser hvor det fort kunne blitt en utligning, men heldigvis gikk det ikke slik – det hadde definitivt vært mot spillets gang, i alle fall.

Nesten for Galton

United startet best i andreomgangen, og etter noen minutter fikk Leah Galton en kjempesjanse til å sette inn 2-0 for hjemmelaget.

Jackie Groenen vant ballen med en herlig takling på midtbanen, før hun slo en nydelig gjennombruddspasning til Galton som kom alene mot keeper fra en litt skrå vinkel. Dessverre var ikke Galtons avslutning god nok, og keeper fikk slått ballen ut til et hjørnespark.

Kirsty Hanson hadde også muligheten til å øke ledelsen, men uten hell.

SKAPTE STOR SJANSE FOR GALTON: Jackie Groenen.

Debutanter og mål

Så kom det både debutanter og mål.

Først kom Lucy Staniforth inn for målscorer Ella Toone.

Så løp Alessia Russo gjennom halve Brighton-forsvaret før hun kaldt satte ballen i mål – en meget god scoring i sin første start for United.

HENNES FØRSTE: Her setter Alessia Russo inn sitt første United-mål.

Så ble Russo byttet ut, og erstattet av Tobin Heath med litt over 20 minutter igjen, og i det 77. minutt kom også Christen Press (og Jane Ross) inn – og Press brukte bare noen sekunder på banen før hun taklet på seg et gult kort!

Se Russos herlige mål:

Målgivende for Heath

United hadde flere sjanser til å øke til 3-0, og den aller største var det debutanten Christen Press som fikk. Etter fremrangende forarbeid av Hayley Ladd skjøt Press på innsiden av stolpen – Brighton får som kjent mye hjelp av stolpene mot Manchester United, ref. herrenes 3-2-seier på Falmer Stadium nylig.

I stedet var det Tobin Heath som var den debutanten som markerte seg mest. På overtid slo hun et strålende innlegg som Jane Ross stusset videre i mål.

3-0 ble sluttresultatet, og United står dermed med sju poeng etter tre kamper.

Se tabellen her.

Se målet til Ross:

Manchester United 3–0 (1-0) Brighton

Women’s Super League
Leigh Sports Village

Mål: 1-0 Ella Toone (str. 9.), 2-0 Alessia Russo (68.), 3-0 Jane Ross (91.).

Manchester United: Mary Earps – Amy Turner (C), Abbie McManus, Millie Turner, Kirsty Smith – Hayley Ladd, Jackie Groenen – Kirsty Hanson (Christen Press, 77.), Ella Toone (Lucy Staniforth, 65.), Leah Galton (Jane Ross, 77.) – Alessia Russo (Tobin Heath, 69.).
Ubenyttet innbytter: Emily Ramsey.

(Her oppdaterer vi med det viktigste fra kampen – stilling, mål, røde kort, bytter, osv.)

1: Kampen er i gang.

8: Straffespark til United! Ella Toone legger inn, og Alessia Russo hindres ulovlig i feltet. Ser ut til at Toone skal ta den.

9: MÅL! Ella Toone setter straffesparket i mål i sin 50. United-kamp.

21: Toone får en brukbar sjanse på bakerste stolpe etter et offensivt Smith-løp. Toone veldig aktiv i starten her. Hadde nå også en veldig fin pasning gjennom til Alessia Russo.

26: Bra skuddforsøk av Ella Toone, men ballen går over Brightons mål.

34: Hjørnespark til United, og det blir en trippelsjanse eller kvadruppelsjanse av det! Brighton får blokkert alle avslutningsforsøk, dessverre.

39: Ny sjanse for Toone. Bra av Hanson på høyresiden, men skuddforsøket sklir av foten hennes, og havner høyt oppe på tribunen. Alessia Russo med lurt skuddforsøk fra skrå vinkel kort tid etterpå! Like utenfor.

42: Kjempesjanse fra kort distanse for Brighton. Ville vært veldig mot spillets gang om Brighton utlignet her.

45+4: Kirsty Smith ligger nede etter en tøff takling. Vi får håpe hun kan fortsette uten store problemer. Hvis ikke må vel Hayley Ladd fort tilbake i forsvar.

PAUSE. United 1-0 Brighton.

46: Andre omgang er i gang på Leigh Sports Village. Ingen bytter.

53: Kjempesjanse for Leah Galton! Kommer alene med keeper (fra litt skrå vinkel, men ikke veldig), men keeper får den ut til hjørnespark. Fantastisk forarbeid av Jackie Groenen. Den påfølgende corneren skaper litt kaos, men Brighton får klarert.

65: BYTTE: Lucy Staniforth inn for Ella Toone.

68: MÅL! Alessia Russo dobler ledelsen for United! 2-0. Mål i hennes første start, altså. Hun fikk tak i ballen og bare løp gjennom Brighton-forsvaret, før hun kaldt satte ballen i mål.

69: BYTTE: Tobin Heath får sin United-debut. Inn for målscorer Russo.

75: Kjempesjanse for Galton etter godt United-angrep! Galton, Heath og Groenen involvert i det angrepet.

77: BYTTE: Christen Press får også United-debuten. Inn for Kirsty Hanson. Får umiddelbart gult kort for en takling! Jane Ross kom også inn for Leah Galton., ser det ut til.

83: Brightons Green veldig heldig som ikke ble utvist nå.

88: I stolpen fra debutant Christen Press! Innsiden av stolpen attpåtil. Utrolig synd at ikke den kunne gått inn. Brighton er alltid så heldige med stolpene mot United, som vi vet! Flott forarbeid av Hayley Ladd, for øvrig.

90+1: MÅL! Jane Ross header inn Tobin Heaths innlegg!

SLUTT. Manchester United 3-0 Brighton & Hove Albion.