Bruno Fernandes blomstret da United valset over Watford

KAMPREFERAT: Manchester United startet svakt i kampen mot Watford, men utover i kampen var det klasseforskjell mellom lagene. Bruno Fernandes fortsatte med å imponere, og 18 år gamle Greenwood satte kronen på verket med en kanonavslutning i krysset.

Søndag ettermiddag vant Manchester United 3-0 mot Watford på Old Trafford etter scoringer av Bruno Fernandes, Anthony Martial og Mason Greenwood.

Seieren betyr at United klatrer opp til en femteplass i Premier League, kun tre poeng bak Chelsea som har fjerdeplassen.

Startet svakt

United-laget gikk ut i en 4-2-3-1-formasjon med Bruno Fernandes i 10er-rollen og Daniel James og Mason Greenwood på hver sin kant. Det skulle ta tid før de kom ordentlig igang, for United-laget startet svakt og slurvete i søndagens kamp.

Etter tre minutter snappet Troy Deeney en ball i Uniteds sekstenmeter etter en kommunikasjonssvikt mellom Maguire og Matic. Heldigvis brukte Watford-spissen alt for lang tid på å fyre av et skudd, og United fikk avverget muligheten.

Greenwood kunne notere seg for hjemmelagets første skudd på mål, da han skjøt fra en 17 meters distanse. Dessverre gikk skuddet rett på tidligere United-keeper Ben Foster.

Watford var igjen farlig frempå etter 13 minutter spilt. Deolufeu kom fra venstre og slo inn et lavt innlegg, der flere Watford-spillere kom stormende inn. Doucouré fikk ballen, men i likhet med Deeney fikk han ikke avsluttet skikkelig.

DUELL: Både Wan-Bissaka og Doucoure var farlig frempå i førsteomgangen mellom Manchester United og Watford.

De femten første minuttene bar preg av et heltent Watford-lag som presset United relativt høyt. Det gjorde kampbildet noe mer åpent enn hva vi hadde forventet.

United begynte å skape sjanser

Så fikk Wan-Bissaka en stor sjanse etter 16 minutter. Daniel James vandret med ball fra sin venstre kant og forsøkte å legge ballen i lengste kryss. Forsøket var så som så, og keeper Foster fikk avverget. På returen sto Uniteds høyreback klar til å sette returen i mål, men ballen skled av foten til den unge engelskmannen.

United fikk etterhvert mer overtak i kampen, selv om de største sjansene uteble. På et overgangsspill i det 26. minutt gjorde Fred et godt forarbeid og spilte Martial til en halvgod målsjanse. Franskmannen tok ikke vare på den og sendte ballen høyt over mål.

MARTIAL: Misset på sin første sjanse i kampen mot Watford.

De Gea måtte ut i full strekk etter halvtimen spilt da Doucouré gikk på et hardt skudd mot nærmeste stolpe. Det så likevel ut til at spanjolen hadde brukbar kontroll.

Daniel James var frisk i første omgang, og var nære på scoring i det 36. minutt etter et godt driv med ballen. Skuddet gikk dessverre utenfor. Like etterpå var også James fremme i banen og serverte Fred på vakkert vis. Brasilianeren fikk ballen trillende rett utenfor 16-meteren, men satt ballen et stykke utenfor mål.

Straffespark og Bruno-scoring

Bruno Fernandes ordnet straffe etter et løp inn i sekstenmeteren. Portugiseren ble felt av Ben Foster og dommer Atkinson pekte korrekt på straffemerket.

Fernandes tok straffen selv og satte ballen på vakkert vis nede i høyre hjørne. En såkalt «Jorginho»-straffe slik mange kaller det.

Så fikk United en stor sjanse igjen. United brøt høyt i banen til Watford, og Martial spilte ut til Bruno Fernandes på venstresiden. Dessverre tuppet portugiseren den ballen på utsiden av målet til Foster.

STRAFFESCORNG: Bruno Fernandes fikk sitt første United-mål på straffespark.

Så kom VAR i fokus

Etter pause trodde Troy Deeney og Watford de hadde utlignet på en corner etter 50 minutter spilt, men måtte fortvile etter at VAR kom på banen og annulerte scoringen.

Bildene viste at Craig Dawson ble dømt for en hands like før ballen endte opp hos Deeney, og VAR konkluderte derfor med å annulere scoringen.

United heldige som slapp med skrekken der.

Martial med et lite stykke magi

De første 15 minuttene av andreomgangen svingte, og det ble mer og mer rom for Uniteds angrepsspillere.

I det 58. minutt ble Martial spilt igjennom av Bruno Fernandes etter vakre kombinasjoner bak i banen. Franskmannen kom alene med keeper og leverte en svak avslutning som Foster reddet.

Likevel var franskmannen på returen, og leverte noen sekunder med ren magi da han på små flater greide å drible seg inn i banen og deretter chippe ballen over Foster og i mål.

MANCHESTER, ENGLAND - FEBRUARY 23: Anthony Martial of Manchester United runs with the ball past Ben Foster of Watford before scoring his team's second goal during the Premier League match between Manchester United and Watford FC at Old Trafford on February 23, 2020 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
MAGI: Franskmannen leverte et stykke magi da han chippet ballen forbi Ben Foster.

Var farlige ved hver overgang

Så var Greenwood farlig frempå. Kom fra høyre og gjorde noen karakteristiske overstegsfinter før han avsluttet hardt og lavt med høyrebeinet. Foster var likevel med på notene.

Like etter var også Daniel James farlig frempå (igjen) fra venstresiden, men satte skuddet utenfor mål. Tydelig at waliseren trenger mer ro i avslutningsøyeblikkene.

Watford måtte fram i banen, og United var virkelig farlige ved hver overgang de fikk. De offensive spillerne så virkelig ut til å nyte det store rommet som Watford etterhvert måtte gi bort for å satse fremover.

The Hornets slet likevel med å komme til store sjanser utover i omgangen, og det var heller United som lå nærmere 3-0.

Så sa det «PANG»

Mason Greenwood leverte en kanonkule i krysset etter nok en vakker overgang fra hjemmelaget.

Unggutten startet angrepet og leverte ballen videre til Bruno Fernandes som var «over alt» og kom denne gangen fra Uniteds høyre side. Portugiseren leverte den tilbake til Greenwood og unggutten satte inn målet fra rundt 18 meters hold. Vakkert.

Deolofeu yppet seg med en frekk avslutning like etter målet og traff tverrliggeren og ut. Bokstavelig talt en stang-ut-dag for de gule.

PANG: Greenwood leverte en praktscoring i krysset mot «The Hornets».

Solskjær gjorde tre bytter

Ledelsen var komfortabel, og Solskjær benyttet muligheten til å kaste innpå tre nye spillere i det 80. minutt.

McTominay, Chong og Ighalo kom inn for Greenwood, Fred og Martial.

Svært gledelig var det å se skotste McTominay tilbake fra skade. Gledelig var det også å bevitne Ighalos hjemmedebut i United-drakta.

Etter 83 minutter kom nigerianeren til en stor sjanse. Spissen ble spilt igjennom, og gikk forbi sin tidligere keeper Ben Foster. Dessverre ble vinkelen for spiss, og Ighalo satte ballen i stolpen og ut.

Hvilken hjemmedebut det kunne blitt.

MANCHESTER, ENGLAND - FEBRUARY 23: Odion Ighalo of Manchester United shoots during the Premier League match between Manchester United and Watford FC at Old Trafford on February 23, 2020 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
NESTEN: Ighalo var nære på ved å score i debuten.

To minutter før ordinær tid kom Chong til en stor sjanse fra sin høyrekant. Nederlenderen forsøkte å curle ballen i lengste hjørne, men skuddet gikk like utenfor.

Flere scoringer ble det ikke, men United tok seg virkelig opp i søndagens kamp mot Watford. Nå ligger rødtrøyene bare tre poeng bak Chelsea, og Solskjærs menn lukter for alvor på topp fire.