– Får for tøff behandling

Lee Sharpe er kritisk til José Mourinhos behandling av Marcus Rashford og mener signeringen av Alexis Sanchez bremser ungguttens utvikling.

Lovordene har vært mange etter at 20-åringen scoret, snudde buing til jubel og attpåtil ble kåret til «Man of the match» i Englands 2-0-seier mot Costa Rica.

– Han sprudlet og lekte seg. Det var deilig å se, og målet var verdensklasse, sa Gareth Southgate, som ga Wythenshawe-gutten tillit fra start, etter kampslutt.

Og det er nettopp tillit fra start som etterlyses av ex-Red Lee Sharpe. For etter nyttår og signeringen av Alexis Sanchez har Rashford måtte nøye seg med startplass i åtte av totalt 21 kamper for United.

Kritisk til Mourinho

Det er et tall som får Sharpe til å reagere.

– Jeg synes han har fått litt for tøff behandling. Og det å bli kastet inn og ut av laget har på ingen måte hjulpet ham.

– Det ser ikke ut som om Mourinho har planer om å bygge laget rundt ham, og han har vel aldri vært spesielt glad i å satse på unggutter, sier en kritisk Sharpe, som selv fikk gjennombruddet sitt i United-drakten under Sir Alex Fergusons vinger – før Rashford i det hele tatt var født.

– Jeg slo gjennom i omtrent samme posisjon da jeg var på Rashfords alder, så jeg vet hvordan det føles. Selv om man trenger hvile innimellom, er det viktig at du kommer inn i rytmen og føler at du har managerens tillit. Signeringen av Alexis Sanchez har ikke hjulpet ham, tilføyer Sharpe.

– Å være inn og ut av laget er selvfølgelig ikke ideelt. Det må også være vanskelig for ham å spille på et lag hvor det ikke flyter spesielt godt, sier Sharpe, ifølge Evening Standard.

– Kommer til å skremme livet av forsvarsspillerne

Sharpe krysser samtidig fingrene for at Rashford får tillit i VM. Om så skjer, er han overbevist om at angriperen kommer til å briljere.

– Da er det mange forsvarsspillere som kommer til å grue seg til å møte ham. Rashford må bare bli oppfordret til å vise seg frem og få tillatelse til å gjøre ting på sin måte.

– Da kommer han til å skremme livet av forsvarsspillerne, score en del mål og skaffe straffespark, spår han.