– Får ikke noen premie for å møte opp

Søndag ettermiddag arrangerte plutselig Manchester United en pressekonferanse med Ole Gunnar Solskjær om Europa League-finalen senere denne måneden.

Timingen virker jo litt rar, men det skal være etter en forespørsel fra UEFA, ifølge Manchester Evening News.

Der ble han blant annet spurt om laguttaket.

– Når du kommer til en finale, og du har flesteparten [av spillerne] skadefrie, så har jeg en god situasjon. Vi har hatt en lang sesong hvor alle har bidratt, og vi må velge det beste laget til å slå et godt Villarreal-lag.

– Det er alltid vanskelig [å ta ut laget]. Den menneskelige delen av det er at en ønsker at alle skal få erfaringen av en finale, men en må velge elleve, ta noen tøffe avgjørelser, og stå for de avgjørelsene.

– Jeg husker at Sir Alex kom til hotellrommet mitt for å forklare hvorfor jeg ikke kom til å spille en semifinale. Men jeg følte fortsatt at jeg kunne bidra, og alle mine spillere vet at de har hatt en rolle å spille denne sesongen. Vi ville ikke vært i stand til å få de resultatene vi har gjort denne sesongen uten at hele stallen hadde bidratt.

Et av spørsmålene handlet spesifikt om valget av keeper mot Villarreal, siden Dean Henderson og David de Gea begge har spilt i Europa League for United denne sesongen.

– Jeg synes det er mange tøffe valg som skal bli tatt. Det er annerledes med keeperne. Begge har spilt rundt 30 kamper, så det kommer selvsagt til å bli et tøft valg, men jeg har noen andre tøffe valg å ta også, sa Solskjær, som altså ikke ville røpe om det blir De Gea eller Henderson.

KEEPERNE: Blir det Henderson eller De Gea som spiller mot Villarreal?

Solskjær legger ikke skjul på at det å lede United i en finale – og attpåtil på en så spesiell dato som 26. mai – er et stolt øyeblikk for ham.

Samtidig er han også opptatt av at ambisjonene er større enn å lede laget i en finale – det er jo seieren som betyr noe.

– Å kunne lede laget ut i en finale kommer til å være et stolt øyeblikk for meg. Vi har jobbet sammen i to-og-et-halvt år, og vi har vært nære noen ganger.

– Å komme til en finale er én ting, men en ønsker å vinne den. En får ikke noen premie for å møte opp. Jeg kan knapt vente med å se spillerne gå ut på den banen [i Gdansk].

Solskjær snakket også litt om betydningen av en eventuell triumf.

– En ønsker selvsagt å vinne, for laget, for klubben. De kveldene hvor en vinner et trofé bringer hele klubben sammen. Da vi vant i 1999, så skapte vi historie, men det gjorde meg ikke til en bedre spiller. Men som gruppe trodde vi at vi kunne vinne mer, og vi vant ligaen komfortalt de neste to sesongene. Det gir gruppa mye. Bare tiden vil gi oss svar på hva det kan gjøre [for laget], sa Solskjær, som igjen også minnet om at noen ganger kan troféer kamuflere andre ting.

26. MAI: Nå blir det en ny finale på den datoen for Ole Gunnar Solskjær.

Har blitt testet

Veien til finalen har ikke vært bare enkel, selv om det har vært Europa League, siden United kun har møtt lag fra Serie A og La Liga på veien mot finalen.

Det har også gjort at det har blitt vanskeligere å hvile spillere i turneringen.

– Vi har spilt mot noen veldig gode lag fra Spania og Italia. Vi kan ikke si at det er Champions League, for det er det ikke, men vi har ikke vært i stand til å stille svekket, så vi har blitt testet.

Solskjær skulle gjerne heller hatt en Champions League-finale å se frem til, og lysten til det blir nok ikke mindre av å se hvilke lag som har havnet i finalen.

– Vi ser at Manchester City og Chelsea er i finalen av Champions League, og vi har spilt noen veldig gode kamper mot de to lagene sier Solskjær.