Får gjennomgå av lokalavisa

Les hva engelsk presse har å si om Manchester Uniteds prestasjon mot Southampton på lørdag.

Forrige gang United vant på bortebane var mot Paris Saint-Germain. De maktet ikke det samme mot Southampton i helgen. 

Victor Lindelöfs duell med Jannik Vestergaard og Daniel James’ start for Manchester United er tema hos flere av journalistene på balløya.

– Uforutsigbare og upålitelige

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

– Den tryggeste United-midtstopperen som har spilt sammen med Harry Maguire er fortsatt Jonny Evans. Maguire håpet nok at han skulle komme inn i et midtforsvar med en sikker partner, men Victor Lindelöf har vært skrøpelig denne sesongen. 

Slik åpner Luckhurst sin kommentar at etter kampen mot Southampton.

– For andre uke på rad venter svensken på at ballen skal komme til ham, heller enn vice versa, noe som ender med scoring for motstanderen. Jannik Vestergaard reduserte ham til den sjenerte stopperen han var i sin første sesong. Litt tragikomisk er det også at dette er en heading som ville vært ren rutine for Chris Smalling – nå i Roma, skriver United-journalisten.

LOKALAVISAS MANN: Samuel Luckhurst er den i Manchester Evening News osm følger Manchester United tettes. Foto: Eivind B. Holth.

Han roser også Daniel James’ utvikling og trekker frem Mason Greenwood som livligere enn spillere ti år eldre enn ham, men det er ikke alle som slipper like billig unna:

– Dette er det United-laget Ole Gunnar Solskjær har satt sammen; uforutsigbare og upålitelige. Da de skulle å hente tilbake ledelsen prøvde Ashley Young å slå baller i korridoren, like ineffektivt som da de begynte med det for to år siden. Marcus Rashford var amatørmessig, Paul Pogbas avgjørelser var horrible, og Nemanja Matic var like ubrukelig som han har vært de siste atten månedene. 

MENs børs: 

De Gea: 6, Wan-Bissaka: 7, Maguire: 6, Lindelöf: 3, Young: 6, Pogba: 3, McTominay: 6, Daniel James: 7, Pereira: 2, Mata: 6, Rashford: 2.

Innbytterne: Matic: 3, Lingard: 4, Greenwood: 6.

Les vår børs og gi din egen: – Vokser seg nydelig inn i United-trøya

– Ute av tittelkampen

Dan King, The Sun 

Det skriver journalisten øverst i sin kommentar etter kampen på St. Marys.

– Ikke at de noen gang var en del av den, selvsagt, forstsetter han.

– Syv tapte poeng på de første fire kampene viser tydelig hvilke utfordringer Ole Gunnar Solskjær har foran seg. Det spiller egentlig ingen rolle at Manchester United nok fortjente å vinne mot Southamptons ti mann. 

Han skriver om et United-lag som manglet kvalitet, idéer og det som teller mest i fotball: mål.

– De klarte ikke å bygge videre på Daniel James’ tidlige scoring, noe som inviterte hjemmelaget tilbake inn i kampen. Det taktiske grepet med å flytte en frustrert Paul Pogba opp ett hakk i banen kan kanskje betale seg senere i sesongen.

King gir, som Luckhurst, en del honnør til James:

– Han er den mest toneangivende årsaken til at United-supportere kan juble denne sesongen. 

ÅPNET BRA: På fire kamper har Daniel James scoret like mange mål i Premier League som Alexis Sánchez maktet på atten måneder for Manchester United.

– Hjemmelaget kom seg gjennom fire minutter med overtid ganske enkelt. Med tre seirer på sine siste tretten Premier League-kamper, hvor lenge vil supporteryndling Solskjær sitte i sjefsstolen om vi ikke ser en forbedring snart?

The Suns børs: 

De Gea: 6, Wan-Bissaka: 8, Maguire: 8, Lindelöf: 7, Young: 6, Pogba: 5, McTominay: 7, Daniel James: 8, Pereira: 4, Mata: 7, Rashford: 6.

Innbytterne: Matic: 6, Lingard: 7, Greenwood: 6.

Ole Gunnar Solskjær: – Det er ikke en dupp i form, det er en dupp i resultater

– Forventet mer

Alex Richard, The Mirror 

– I fjor slapp Manchester United inn for mange mål på dødballer, og deres mangel på luftstyrke var en av grunnene til at Harry Maguire ble signert. Rom ble ikke bygget på en dag og problemet i United-forsvaret er fortsatt reelt, med Jannik Vestergaards utligning som bevis.

– United forsvarte hjørnesparket greit, men da Kevin Danso plukket opp nedfallsfrukten og svingte inn innlegget var det fortsatt ni(!) United-spillere tett på David De Gea. Det gjorde at keeperen ikke fikk spillerom til å plukke ned ballen.

– Det var bare to Southampton-spillere i boksen.

FORMDUPP: Victor Lindelöf som i lang tid har vært en av de bedre i forsvarsrekka har nå vært direkte delaktig i to baklengsmål på to kamper.

Richard savner og etterspør trøkket man forventer av United da hjemmelaget ble redusert til ti mann.

– Da Danso ble utvist burde United ha hevet tempoet noen hakk. Mason Greenwood inn for Scott McTominay var nok tenkt til å gjøre blant annet det, men de burde spilt ballen hurtigere og på færre touch.

– Intensiteten manglet og etter kampen satt man nok en gang og forventet mer. 

The Mirrors børs: 

De Gea: 6, Wan-Bissaka: 8, Maguire: 7, Lindelöf: 6, Young: 6, Pogba: 4, McTominay: 6, Daniel James: 7, Pereira: 5, Mata: 5, Rashford: 4.

Innbytterne fikk ikke karakter på børsen. 

Kritisk Paul Scholes: – Kan nesten avskrive dem de neste to sesongene