– Fantastisk til å se det rommet som motstanderen ikke ser

Denne artikkelen (inkludert underartikkelen om hjertestansen) er hentet fra medlemsbladet United-supporteren. Bli medlem i Supporterklubben her.


Unikumet Christian Eriksen

Tonny Hermansen har kjent og fulgt Christian Eriksen siden han var «en lille dreng». Dagens akademisjef i Odense Boldklub hadde Eriksen som elev på Fyns regionslag. Hermansen mener Uniteds nye midtbanestjerne hadde noe så unikt som å score på alle parametere.

Det var i Ajax Christian Eriksen vant tre seriegull og fikk det prestisjetunge Johan Cruyff-trofeet. Det var i Tottenham han viste at han mestret også den store Premier League-scenen ved blant annet å bli kåret til Årets Spiller i Tottenham to ganger. Det var med Inter han vant Scudetto og bidro til å stoppe Juventus’ hegemoni på ni strake seriegull. Det var med Brentford han fikk comebacket alle unnet ham. Det var med det danske landslaget han spilte fotball-VM bare 18 år gammel.

Likevel; det var i H.C. Andersens hjemby Odense at Christian Eriksens eventyr virkelig startet.

Han ble født på Valentine-dagen i den lille byen Middelfart på Fyn, og var en baby på bare fire måneder da Danmark opplevde sin største dag som fotballnasjon: EM-gullet i 1992. Som sønn av en mor og far, Dorthe og Thomas, som begge er fotballtrenere, falt ikke eplet langt fra stammen. Ei heller for den tre år yngre lillesøsteren Louise, og de to små barna ble ofte sett sammen med en fotball som selskap.