Herrera og Valencia til topps

Og Mkhitaryan omtalte Zlatan som «Gud». Vi fulgte prisutdelingen LIVE.

Damene var pyntet. Spillerne også. Og manageren.

Dessverre ble det ingen manager-tale på torsdagens store United-prisutdeling, trolig siden sesongen faktisk ikke er over.

Noen fans var skuffet over det, men flere kunne likevel glise ekstra godt etter kvelden.

Ander Herrera stakk av med Sir Matt Busby Player of the year-trofeet, stemt frem av fansen, og virket strålende fornøyd med det. Trofeet forble dermed spansk, siden David de Gea hadde vunnet det tre år på rad.

Antonio Valencia vant prisen som «spillernes årets spiller», en prestisjetung pris, mens Axel Tuanzebe ble årets reservelag-spiller. Tuanzebe, som har spilt de siste ligakampene på seniornivå, fremstod som svært moden for alderen i takketalen og senere intervjuer, og er den andre i historien som vinner trofeet både som juniorspiller og på U23-nivå. Den første var Giuseppe Rossi.

Kanskje kan også Angel Gomes klare det Tuanzebe nå har gjort. Gomes vant i alle fall prisen som årets juniorspiller, og 16-åringen ble med det tidenes yngste vinner av trofeet.

Henrikh Mkhitaryan vant (selvsagt) prisen for årets mål, etter sitt skorpionspark mot Sunderland, og sa etterpå at han bare måtte score siden pasningen jo kom fra Gud (Zlatan).

SLIK VAR KVELDEN LIVE:

Torsdagens vinnere: Fansens årets spiller: Ander Herrera. Spillernes årets spiller: Antonio Valencia. Årets mål: Mkhitaryans skorpionspark. Årets U23-spiller: Axel Tuanzebe. Årets juniorspiller: Angel Gomes

23.45: – Vi har et veldig bra samhold nå. Det vises vel også i kampene. Hvordan ble Community Shield avgjort? Hvordan ble Ligacupfinalen avgjort? Jo, med mål helt på tampen, sier Ander Herrera.

23.40: – Herlig følelse å vinne fansens årets spiller. Jeg er veldig glad for å komme med på lista over vinnere. Det viktigste for meg er å gi alt for klubben. Jeg føler at jeg er inne i min beste periode i karrieren, men jeg vil utvikle meg videre, fortsetter Herrera.

– Mourinho har gitt meg tillit fra dag 1. Det er veldig viktig som fotballspiller. Forhåpentligvis får jeg spille videre for ham i lang tid. Han krever mye. Jeg liker måten han tenker fotball på, fordi jeg ser fotballen på samme måte.

23.40: – Ander er en bra fyr. Før kamp så sier han alltid at jeg skal hjelpe deg ut av trøbbel, sier Axel Tuanzebe.

23.35: – Ander er en herlig fyr, en god venn og en som spiller med hjertet utpå drakta, sier David de Gea.

23.35: – Det er spesielt å vinne denne utmerkelsen. Jeg ser lista over tidligere vinnere, David har vunnet tre år på rad, så trofeet blir i alle fall i Spania. Jeg har merket at fansen setter pris på meg, men som United-spiller kan man aldri stoppe opp. Man må levere tilbake. Nå må vi fortsette å gi fansen mer, sier Herrera i takketalen.

– Dette vil være en glimrende sesong hvis vi vinner i Stockholm, tre trofeer, men det er en stor kamp. Vi må respektere motstanderen. De vil også vinne.

23.35: Da skal fansens årets spiller kåres…..og vinneren er: Ander Herrera.

23.30: Det har vært jevnt. Det skilte 2,3 prosent mellom vinneren og nr. 2.

23.30: – Målet er å bli en leder og et forbilde i denne klubben. Jeg vil takke alle. Det har vært en tøff sesong for oss. Vi hadde en liten stall på reservelaget. Det var tung å få resultater. Vi fikk skader, men det endte positivt. Manageren har vist meg tillit, og Marcus og Jesse har hjulpet meg. Forhåpentligvis fortsetter dette neste sesong, sier Tuanzebe.

– Nicky Butt har blitt med på treningene noen ganger, og han har vært god……(butt avbryter, VELDIG god…)…vært veldig god. Litt fort andpusten, men veldig god….sier Tuanzebe og høster latter.

23.25: Demetri Mitchell, Axel Tuanzebe eller Josh Harrop blir årets U23-spiller, og vinneren er:…AXEL TUANZEBE. I 2015 ble han årets juniorspiller.

23.25: – Det var godt for meg å bli U23-trener. Jeg var altfor mye på kontoret før det, noe som ikke passer meg så godt, sier Nicky Butt – før utdelingen av U23-prisen.

– Vi henter verdensstjerner, men det er også viktig å få gjennom egenproduserte spillere. Det viktigste for meg er likevel at de er bra mennesker. Det er lett for United å få tak i gode spillere, men det å være et godt menneske…, sier Butt.

23.20: Det er samlet inn 131.000 pund i en auksjon blant de fremmøte torsdag kveld. Penger som går til Man. United Foundation.

23.10: – Jeg håper å få spille søndag. Det er målet mitt nå. Det er det jeg jobber for nå. Det var en drøm om å få spille mot Wigan, men jeg ønsker å få enda mer spilletid, sier tredjekeeper Joel Pereira.

– Utlånet mitt før jul var viktig. Det ga meg selvtillit, og jeg kom tilbake både bedre og sterkere, legger han til.

23.05: To priser gjenstår: Fansens årets spiller kommer til slutt, etter at vi først skal kåre årets U23-spiller. Dessuten håper vi selvsagt på en tale fra Mourinho. Han har holdt noen gode slike før i andre klubber.

22.50: – Jeg arbeider hardt nå. Skaden var ikke liten, men legene har hjulpet meg. Jeg tar en dag om gangen, sier Timothy Fosu-Mensah – som unngår å svare på spørsmålet om han kan rekke Europa League-finalen.

22.30 (Valencia svarer via oversetter): Det handler alltid om å trene hardt. Jeg er glad for managerens ord (om at det ikke finnes bedre høyrebacker i verden), og jeg vil takke spillerne – spesielt Marouane, sa Valencia.…(dessverre ble Fellaini-hentydningen ikke forklart, selv om det virker som om Fellaini har kallenavnet Manuel blant spillerne.)

22.20: Spillernes årets spiller kåres….og vinneren ble: Antonio Valencia. Forrige sesong var det Chris Smalling som vant denne tittelen.

22.00: Her er en sak med mange bilder av spillerne  – og de av damene deres som var med torsdag.

21.40: – Det er to store kandidater til årets spiller. Zlatan, for målene, men jeg ville valgt Antonio Valencia på grunn av stabiliteten hans, sier Bryan Robson.

21.30: – For å være ærlig så ble jeg imponert selv. Jeg skjønte det først da så målet på nytt etter at jeg kom hjem. Det går ikke an å trene på et slikt mål. Det handler om å ta en rask avgjørelse. Jeg kunne jo ikke bomme, heller, siden jeg fikk en herlig pasning fra Gud…, sier Mkhitaryan til stor latter. Han fikk jo pasningen fra Zlatan.

– Det var spesielt gøy fordi hele familien min også var til stede. Nå bor jeg alene i Manchester, men jeg får mye besøk fra moren min, søsteren min og andre. Det går fint. Jeg skal ta med trofeet hjem. Jeg har et hjørne hjemme hvor trofeene mine er. Det er ikke så stort, men stort nok…

– Nå vil vi vinne Europa League neste uke. Vi vil jo til Champions League. Klubben har heller ikke vunnet trofeet før. Vi føler faktisk ikke press, men forbereder oss som vanlig, sier Mkhitaryan.

21.25: Og sesongens beste mål er: Henrikh Mkhitaryan – skorpionsparket mot Sunderland. 

21.25: – Jeg føler meg bedre nå, sier Andy Cole – som har slitt de siste par årene, og som skal dele ut prisen for årets mål.

21.20: Angel Gomes: – Jeg har vært her siden jeg var åtte år gammel. Dette er som en drøm. Jeg startet sesongen veldig bra, så ble jeg skadet, men jeg er endelig klar igjen, sa en tydelig nervøs Gomes i takketalen sin.

21.15: Første vinner er kåret: Årets juniorspiller. Angel Gomes vant i konkurranse med Callum Whelan og Lee O´Connor. Marcus Rashford vant prisen forrige sesong.

21.00:  – Rashford er god nok til å være spydspissen neste sesong, men samtidig lærer han fortsatt. Zlatan forsvinner, og da må vi hente inn ekstra hjelp, noe rutinert. Rashford bør også trene enda mer på avslutningene sine, sier Gary Pallister.

20.45: David May: – Jeg tror Mourinho kanskje velger Lingard, Martial og Rashford lengst framme mot Ajax…..men Gary Pallister tror faktisk ikke at Mourinho enda har bestemt seg.

20.40: – Antonio Valencia, sier Michael Carrick da han blir spurt om årets United-spiller.

20.35: – Det er på tide å skape mer historie for denne klubben. Vi har aldri vunnet Europa League før. Nå vil vi skape mer historie, sier Wayne Rooney, som nevnte Valencia og Zlatan som to gode alternativer til prisen «Årets spiller».

20.30: Spillerne entrer scenen. Alle i svart dress – unntatt Paul Pogba som har en mørk dress med mønster. Noe Jan Thomas kunne kastet terning på…

20.20: Jose Mourinho og Ed Woodward er i samtaler i loungen. Ah…den som kunne vært flue på skulderen der…

20.15: Zlatan Ibrahimovic er ikke til stede.

20.10: – De av unggutta som får spilletid søndag vil lære at det er et stort skritt opp fra hva de er vant til, sier Nicky Butt.

19.45: Her er tidsplanen (pluss på 1 time for skandinaviske tidspunkt):

19.30: Programmet er i gang. Spillerne og manager ankommer før 20.00. Så blir det altså en prisutdeling med taler og annet mot midnatt. Vi oppdaterer med det som er verdt å få med seg.

Og hvem vet – kanskje kommer det også noen velvalgte ord fra manageren, noe ala det Louis van Gaal leverte etter sin første sesong i klubben, 2015.

Bakgrunn:

Tre år på rad har David de Gea stukket av med det gjeveste trofeet, prisen for årets spiller, populært kalt «Sir Matt Busby Player of the Year» i United-miljøet.

Om det det blir spanjolen som stemmes fram som den beste denne sesongen er heller usikkert.

Zlatan Ibrahimovic leverte mål på mål før han røk korsbåndet mot Anderlecht, Antonio Valencia har blitt hyllet som verdens beste høyreback av José Mourinho, mens Eric Bailly og Paul Pogba begge legger en godkjent førstesesong i United-trøya bak seg.

I tillegg skal prisene «Jimmy Murphy Youth Team Player of the Year» (årets U18-spiller) og «Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year» (årets U23-spiller) deles ut.

Angel Gomes, Lee O’Connor og Callum Whelan er nominert til førstnevnte, mens Axel Tuanzebe, Demetri Mitchell og Josh Harrop kjemper om reservelagsprisen.

Årets mål skal også stemmes fram. Der er det ikke mindre enn ti kandidater.

Den årlige prisutdelingen finner sted dagen etter den nest siste seriekampen mot Southampton.

Sendingen starter klokken 19.30 skandinavisk tid.

Du kan gi din stemme her!

Slik gikk det i fjor:

Årets spiller: David de Gea
Årets U21-spiller: Cameron Borthwick-Jackson
Årets U18-spiller: Marcus Rashford

Tidligere vinnere av «Årets spiller»:

1987–88: Brian McClair
1988–89: Bryan Robson
1989–90: Gary Pallister
1990–91: Mark Hughes
1991–92: Brian McClair
1992–93: Paul Ince
1993–94: Eric Cantona
1994–95: Andrei Kanchelskis
1995–96: Eric Cantona
1996–97: David Beckham
1997–98: Ryan Giggs
1998–99: Roy Keane
1999–00: Roy Keane
2000–01: Teddy Sheringham
2001–02: Ruud van Nistelrooy
2002–03: Ruud van Nistelrooy
2003–04: Cristiano Ronaldo
2004–05: Gabriel Heinze
2005–06: Wayne Rooney
2006–07: Cristiano Ronaldo
2007–08: Cristiano Ronaldo
2008–09: Nemanja Vidić
2009–10: Wayne Rooney
2010–11: Javier Hernández
2011–12: Antonio Valencia
2012–13: Robin van Persie
2013–14: David de Gea
2014–15: David de Gea
2015–16: David de Gea